Allon 8vD

New member
../images/Emo53.gif ../images/Emo5.gif

Homoj! Helpu min! Rapide!! Legu kaj sugestu: kion mi skribu nun????​

TheHead

New member
אולי שאספרנטו זה...

כיף!!! 1) תביא אותו/אותה לפורום ותראה לה שהקהילה דווקא תוססת. 2) זה כיף ללמוד אספרנטו. 3) זה שומר את המוח פועל ומתקתק... זה ממש טוב בתור תרגיל טוב לראש. 4) שתנסה. אם היא תנסה במקביל גם גרמנית וגם אספרנטו (בלי התחייבות לשתיהן), אני חושב שהיא תישאר בשפה הירוקה מבין השתיים... --Gxis! --Kapo.

Eldad S

New member
צריך להראות רומנים מעניינים!

אולי אתה יכול לספר על כמה מן הספרים המעניינים שנכתבו באספרנטו, בעיקר ספריו של קלוד פירון, תחת פסיבדוניו השונים. "ספרים" - רומנים בלשיים ובכלל - ספרות מקורית (לא מתורגמת) ששווה בזכות עצמה. דרך אגב, איזה מהם קראת(ם)? באשר לפירון - אני מתייחס לסדרת ה-Chu המפורסמת. גם הצעתו של גיא שהעלמה (נדמה לי שמדובר בעלמה ולא בעלם, אבל אפשר גם לדבר סתם בעלמא) תלמד/ילמד הן גרמנית והן אספרנטו (ובוודאי י/תישאר עם הירוקה מבין השתיים) - נראית לי הולמת למדי!

מי קורא ספרים היום? בודדים!

אלדד, לצערי רומנים לא ימשכו כמעט אף איש צעיר לאספרנטו. עברו הזמנים שבהם כל אחד קרא הרבה. (ולרי יוצאת דופן...) אני מציע לאלון להביא לידיעת הנער המתעניין את הפריטים הבאים: 1. המאמר המקיף של אמילי עמרוסי שמופיע בראש האתר שלנו, בסעיף "מאמרים"(שמו: "שפה בלי גבולות", אם אני זוכר נכון) 2. המאמר הקצר שלי על שימושי שפת אספרנטו. הוא אמור להיות אי-שם בחומר שבדף הכניסה לאתר שלנו ב"תפוז". אם לא תמצא אותו, אשמח לשלוח לך (ולכל מאן דבעי, כלומר- לכל מי שרוצה. אגב, אני "מת" על ארמית...) לדעתי הדבר הכי חשוב הוא זה: נכון שגרמנית מדוברת ע"י מליוני אנשים. לעומת זה אספרנטו מדוברת ע"י מאה-מאתיים אלף איש בלבד. (מי שמאמין שיש מליוני דוברים בעולם, שיבושם לו!) אבל, תדע גרמנית רק לאחר שנים של לימוד, וגם זה לא בטוח. לעומת זה, תגיע לשליטה סבירה באספרנטו במאמץ קל יחסית ובזמן קצר יחסית. לדוגמא-הבן שלי שאולי (בן 19) התחיל ללמוד אספרנטו רק בינואר 2002 וכיום הוא כבר מתרגם בעצמו, להנאתו, סיפורים מאספרנטו לעברית ולהיפך. והוא אינו מוכשר במיוחד בשפות! והעיקר, תגיד לנער ההוא זאת: בעזרת גרמנית תוכל לרכוש מוצרים בחנויות בגרמניה ובשווייץ. בעזרת אספרנטו תוכל לרכוש חברים בכל העולם. זה הבדל נוסף, משמעותי, בין שתי השפות. בהצלחה! Sukceson

עם כל הכבוד וה-RESPEKTO

יוסי, אני חושב שהספר Cxu shi mortu tra fike יותר מושך מהמאמר של עמליה אמרוסי (אפילו שהמאמר מתפרסם בפורום
) אני אישית, חייב לספר הזה המון. אגב אחרי שקוראים אותו, הוא עושה סדר מצוין בקורלטיבים, כי הוא עושה בהם שימושים גאוניים. בכלל, מעבר לזה שהוא ספר קצת כחול, הוא גאוני מבחינת היישומים הלשוניים של אספרנטו, ואחרי שמתגברים על 10 העמודים הראשונים ולומדים את אוצר המילים הדרוש, אז הוא גם מתחיל לזרום. אני קראתיו כשעוד הייתי "מתחיל". מומלץ בחום רב. ירוק שלכם.

Eldad S

New member
Chu shi mortu tra-fike

ירוק עולה, הסברתי באריכות, בהודעה קודמת, את השימוש במקפים באספרנטו
דרך אגב, את שמו של הספר של קלוד פירון (alias Johan Balan) ניתן גם, באספרנטו תקנית, לכתוב: Chu shi mortu trafike? אלדד

interDist

New member
tra-fike au trafike?

אלדד, אל תבלבל אותנו! היא תמות tra fike, אבל לא (חס ושלום) בתאונת דרכים! trafiko היא כבר מילה אחרת לגמרי (= תנועה, traffic)... אז צריך להיזהר עם ה-kunmetajhoj האלה (חיבורי מילים, למי שלא הבין)!

Eldad S

New member
סר, לא בלבלתי ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

להיפך, נזהרתי מלבלבל, ולכן כתבתי את זה עם מקף. רק בסוף הערתי שבהחלט ניתן לכתוב זאת ללא מקף - בתנאי שהקורא אינטליגנטי דיו להפריד את המלה ולבצע parsing (ניתוח) שלה בתור שתי מילים מוצמדות, tra ו-fike. אני מקווה שה-novuloj (כלומר, ה"ירוקים" - בעברית, לא באספרנטו!
) הבינו את פירוש המלה. אם לא - אנחנו כאן!

Eldad S

New member
נ"ב: אבל במחשבה שנייה...

אתה צודק: אין מקום לכתיב "trafike", כי אז זה בהחלט יתפרש כ-בתנועה, ע"י המכוניות וכו´. יש צורך לכתוב את זה כשתי מילים ומקף ביניהן, tra-fike (ואז, כמובן, המלה העיקרית בצירוף, fike, היא הקובעת
יש עוד כמה וכמה "רומנים בלשיים" לקלוד פירון: Chu ni kunvenis vane? Chu ili venis trakosme? Chu vi kuiras chine? ועוד.. דרך אגב, כתבתי את שמותיהם לאו דווקא בסדר הופעתם.

Allon 8vD

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo24.gif

Dankegon al ĉiuj helpintoj!! Oni povas rigardi kiel la diskuto evoluas klakante "לעמוד הבא" post ĉiu sesa paĝo.​
אגב, יום כתום ו-Plugout הם בנים, שניהם בכיתת מדעים (שכבות שונות).
אני יוצא לטיול עם שכבה י´ בשני-שלישי, אז גיוס קל, Lolth!

Allon 8vD

New member
../images/Emo13.gif היום יום כתום

ברך אותי ב-Saluton (במלרע, אבל לא נורא) בבית הספר. הוא התחיל את הקורס "אספרנטו ויוה", וכבר יודע להגיד ...Mia nomo estas.

Eldad S

New member
Bonege! כל הכבוד ../images/Emo49.gif

אז באילו טיעונים השתמשת בסופו של דבר כדי לשכנע אותו? יפה, אז הוא כנראה די מרוצה! האם יש לו חברים/חברות, שהוא עשוי להדביק גם אותם בהתלהבותו?

Allon 8vD

New member
מכות ואיומים

ההודעה הראשונה של יום כתום נכתבה ב-3/1 ב-20:36, וכתום כבר אמר לי Saluton ב-5/1 ב-13. את כל התקשורת ביננו עד אז אפשר לקרוא בדיון! כך שאני לא חושב שאני שכנעתי אותו, אלא רק אולי חיזקתי את הרצון שלו ללמוד אספרנטו בחצי אחוז. אני חזרתי לפני כשעה מטיול עם השכבה של כתום, והכתה שלו התחננה שאני אשכנע אותו לוותר על לימודי שפות בכלל. אני לא יודע בקשר להתלהבות, אבל מסתמן ש-Bonan tagon, Ĝis, Saluton ו-Bonan apetiton יהפכו בקרוב לידע כללי בגלילי...

למעלה