שתי בעיות

galitt3

New member
../images/Emo53.gif שתי בעיות

1. למתוק שלי יש הפרשה בעין ימין, נראה כמו דלקת. האם יש צורך לקחת לווטרינר או שיש דרך לטפל לבד? 2. הכלב שלי בן 10 ח' מגיל מאוד צעיר (בערך חודשיים) הוא ישן לילה מלא ללא בעיית צרכים במהלך הלילה. תחילה הלילה ארך, לשם הענין, 5-6 שעות , זה עלה בהדרגה ומגיל שבעה חודשים בערך הוא מתאפק כ- 10 שעות בשעות הלילה בלי בעייה.כל ערב אני מוציאה אותו לטיול מאוד ארוך של שעה- שעה וחצי שבמהלכו הוא מאוד משתולל ופורק המון אנרגיה. זה כשלעצמו דבר נהדר, הבעיה... שהוא מגיע הביתה מאוד מאוד צמא ושותה ים שלם של מים.לפני יומיים הוא בכה לי ליד המיטה בארבע לפנות בוקר, ירדנו והיתה לו כמות עצומה של פיפי, הלילה זה שוב קרה, הוא ניגש אליי בשלוש לפנות בוקר ובכה לרדת למטה (זאת לאחר שחזרנו מסבוב הערב רק בשתיים עשרה בלילה). אני חוששת שזה יהפוך אצלו להרגל!! מה לעשות?????? להגביל לו את כמות השתיה בלילה? (קצת קשה יהיה לי להותיר אותו צמא), להתעלם מהבכי בלילה?????? אשמח לכל עצה

toomuchdogs

New member
לתת לו לשתות ולהוריד אותו שוב רבע שעה לאחר מכ

אני לא מסוגלת לחשוב שלכלב חסרים מים והוא צמא... אני מוציאה את שיפי וסופה דקה לפני השינה...רק לפיפי. בנוגע להפרשה - ווטרינר - זו עין ועם עין לא משחקים, לא תרצי שכלבך יהיה עיוור

../images/Emo45.gif נכון מאד

במידה הוא משתולל - לקחת בחשבון שהוא ישתה הרבה, ואז לטייל איתו אחרי שעה כמה דקות שיתרוקן, או לא לתת לו להשתולל שעה שלמה.

כדאי לקחת איתכם מים לטיול

עם קערה, אפשר לקנות גם קערה מתקפלת, ואם יש מתקן מים בפארק שאליו אתם הולכים, אפשר למלא שם. להמשיך את הטיול עוד קצת אחרי ההשתוללות, והוא יתרוקן. אני חושבת שאם הכלב שותה תוך כדי הטיול, הוא שותה פחות מאשר כשהוא שותה רק כשמגיעים הביתה. כשיש גירויים סביבו (טיול) הוא ישתה פחות, וכשאין (בית) הוא ישתה המון ולעיתים יותר ממה שצריך. לקחת מים לטיול, לא להגביל אותו, ולתת מים גם כשמגיעים. אם הוא שותה בטיול, יתכן ובבית הוא לא ישתה בכלל.

תיכנון נכון של יציאות ופעילות פיזית בעיקר

בקיץ חשובים מאוד מאחר וימי הקיץ מסוכנים לכלבים עקב עומס החום ולא רק הטמפרטורה... אין להגביל לכלב מים בעיקר בזמן חזרה הביתה מפעילות פורקת אנרגייה ..מניעת מים אינה מלמדת את הכלב להתאפקות, אי מילוי שלפוחית אולי מקל על הלחץ אך יסכן את בריאותו של הכלב..על מנת להקל את הלחץ על השלפוחית ולימוד התאפקות יש לתכנן את היציאה לפעילות פורקת אנרגיה לשעות הערב המוקדמות ולאפשר לו לשתות כאוות נפשו לחכות 45 דק' עד שעה וחצי ..(זה את יודעת בשלב זה כמה זמן הוא מסוגל להתאפק).ולאחר מכן להורידו לטיול רגוע ביותר אך ורק לצרכים.. במידה והוא מעיר אותך שוב נסי להתעלם מאחר והוא מעיר אותך ראשית להתיחסות שלך וכמובן שיש לאחר מכן טיול.. כבר הציעו זאת לפני גולשים אחרים.. בהצלחה..!!! אשמח לענות ולעזור בכל שאלה.

אני מזכירה שאין לפרסם המלצה למשחה על גבי

הפורום, חוץ מכמובן הגולשים המומחים שלנו ("אדומים").

למעלה