שרוכים

../images/Emo53.gifשרוכים

שלום, אני מרפאה בעיסוק חדשה בתחום הילדים ומחפשת רעיונות כיצד ללמד ילדים בני 5.5-6 (התפתחות הילד) לקשור את שרוכי הנעליים. אשמח...

אין שיטות פשוט לקשור !!!

בצעי ניתוח פעילות של מה דורשת השריכה והקשירה, עקבי אחרי רצף הפעולות שאת מבצעת (בתקוה שאת קושרת בדרך קלאסית יחסית ) ... ועכשיו לעבור עם הילד שלב שלב - קודם איקס עם השרוכים, אח"כ אחד נכנס לתוך השני ... אחכ לולאה באיקס עם לולאה ... ולולאות נקשרות אחת עם השניה ! השיטה השניה היא עם הסיבוב מסביב ללואה אחת ... יותר קלאסי ! ואימון ! אימון ! אימון ! מיום ליום משבוע לשבוע והופס קושר ! ואם לא אז נעליים עם סקוץ' שבת נעים לך

Adi 04

New member
shoes

Two ideas that might assist: 1. you can start with analyzing the activity and performing all steps accept the last step, which the child will do by herself/himself. Then the next time you can do most of it again accept the last two steps which the child will do. This way you can go on until the child does most of of the tying if not all and she/he has success in this activity. 2. You can also come up with some funny song that the kid can learn easily and will guide her/him.

fez1

New member
לי אישית לא נראה

הדבר כחלק מהטיפול בגיל כזה (בפרט לאור העובדה שהסקוץ' היום הינו חלק בלתי נפרד מההנעלה). זו מיומנות שעלולה לתסכל לאחר שהילד נכשל בה . יחד עם זאת- אם ההורה או הילד עצמו רוצה בכך , עלינו לנסות להעביר לו את דרך הפעולה ולבדוק יחד איתו את מידת יכולתו להמשיך.

נאוה ר

New member
את הקשר הראשון מלמדים בלי סיפור

אחרי שיודעים לעשות קשר ראשון לעצמך ולכל המשפחה לומדים את הסיפור עם הקשר השני - למשל: א. לולאה אחת וקו מסביב - היו היתה ברכה ונחש אחד ניסה להקיף אותה, וזחל מתחתה ואז ניסה לצאת ויצאו שתי ברכות. ב. שתי לולאות - היו היו שני חברים. הם התחבקו ואחד התכופף להרים משהו. לכל אחד מהקשרים יש לי עוד עשר גירסאות. כי כאשר התחלתי לפתוח את הנושא לילדים שלימדתי אותם - הם הגיעו בעצמם לסיפורים יפים, שהם המציאו. מי שמאוד יצירתי יכול גם לצייר / לכתוב עם הילד את הסיפור שלו שעזר לו ללמוד איך לקשור שרוכים... תהני להמציא אגדות....

אהבתי גם את הסיפור הזה../images/Emo9.gif../images/Emo6.gif

ילדון חמוד שהגיע לפיזיותרפיה, לפני חצי שנה, עם חולשה ניכרת של גוו וחגורת כתפיים וקושי בהתארגנות, בן חמש ומבלה את זמנו מול המחשב.. שאל אותי האם יש לי תוכנת מחשב שתלמד אותו לקשור את שרוכי הנעליים... היה נראה לו יותר פשוט מאשר לעשות זאת בעצמו.. הלכתי איתו מהסוף להתחלה- כדי להדגיש את יכולת הביצוע שלו-אך גם זה לא היה קל.. וביום יום הוא הולך לגן עם סקוצים והמלצתי שרק הנעליים לאחר הצהריים "היפות" תהיינה עם השרוכים, כדי שיהיה לו את הזמן לקשור וזה לא יפתח לו באמצע פעילות ספורט. ובסוף הצליח לו. וזה מה שחשוב. המאמץ משתלם.

1ron

New member
שרוכים

שריכת השרוכים זה הדבר החשוב ביותר בטיפול עכשיו? זה בטח בא כחלק מתמונה רחבה יותר. את השרוכים תחליפי לסקוצ'ים, ותתמקדי בשאר הקשיים, אשר להם יש פחות קיצורי דרך.

למעלה