שימור כמות

א רויטל

New member
../images/Emo53.gifשימור כמות

||ביתי הצעירה עולה לכיתה א ואין לה שימור כמות. בשימור נוזל על פי פיאז´ה התגובה היתה "איזה קסם" כשהנוזל חזר ומילה את הכוס. אני מודאגת כי ביתי הבכורה כשעלתה לא´ נראה היה שהכל ניפלא כל הפעילויות בגן חובה בהקשר החשבוני עשתה נפלא כמו כן ידעה לספור קדימה ואחורה ובדילוגים זוגיים ואי זוגיים . ובפסח של כיתה א התחילו הבעיות וכשהלכתי לאבחון דידקתי התברר שלא היו שימורים . עבדו איתה ,הפער הושלם ,עדיין חשבון הוא עניין רגיש. וכעת הבת הקטנה ונראים אותם סימנים ואני רוצה להקדים תרופה למכה אז השאלה היא בעצם אילו פעילויות צריך לעשות כדי לזרז את הפנמת נושא שימור הכמות
ואין הכוונה לדפי עבודה כי אותם כפי שציינתי עושה נהדר

עטרה ב ט

New member
למה שלא תשחקי אתה בדברים האלו ?

עוד ועוד לשחק בהעברת נוזלים ממקום למקום, חומרים רכים כמו בצק שמשנים צורה, פשוט להתנסות בדברים עצמם.

אני בעד עבודה "אמיתית" בנוסף למשחק

הכוונה שתעזור לך (אם זה מסתדר לכן כמובאן) במטבח אופים יחד לדוגמא: הקמח עובר משקית לכוס לכערה... במקביל לעשיה את מציינת את המעבר של הקמח וכדומה. ואם את בעניני פיאזה אז כשתכינו סלט פירות עם תפוח אחד ו 10 צימוקים. ניתן לספור את הצימוקים ואת התפוח ולבדוק מה יש יותר ואיזה מהפירות לעומת זאת גדול יותר ומה ההבדל וכדומה... באמבטיה או בריכה או גיגית בחצר/מרפסת מלא כלים והמים עוברים הלוך וחזור מכלי לכלי אפשר אפילו לצבוע עם צבעי מאכל את המים בצבעים שונים סתם בשביל הכיף... תהנו, ובהצלחה בכיתה א´ טל

למעלה