שאלת סקר

מירב1965

New member
../images/Emo53.gifשאלת סקר

מיועד למי שסובל גם מטוראט וגם מADHD, כמו כן למי שלא יכול ליטול כדורים בגלל תופעות לוואי כאלה או אחרות.... במידה ואתם לא יכולים לקחת ריטלין מהי האלטרנטיבה האחרת עבורכם? איך הסתדרתם/מסתדרים בבית הספר? אם יש לכם נסיון בנושא הומאופטי אשמח לשמוע ולהתעדכן בנושא. תודה רבה מראש

דוזית

New member
תשובה למירב1965

הריני אמא ל-2 ילדים עם טוראט ילד בן 16 וילדה בת 11 שנים, הילד טופל אצל הומאופט וכלום לא עזר, ולגבי הילדה היא טופלה טיפול הומאופטי למטרה אחרת אטופיק דרמטיטיס (אסמה של העור)מגיל שנתיים ועד 9 שנים ומסתבר שיש חומר בתמצית ההומאופטית שגורמת לטיקים לפרוץ החוצה. מקווה שהואלתי אסתי

חומר בתמצית ההומאופטית שגורם לטיקים לפרוץ?

מה מי מו איך מאיפה ולמה? זה נחקר וכתוב איפושהו?

../images/Emo24.gifמרב יקירתי - זה מה שמצאתי:

פיקנוגנול כתחליף לריטלין מתוך המאמר "תזונה והתנהגות" מהאתר של "סולגאר". לגבי טיפול טבעי בחרדות ודכאון - מוכר הטיפול ב"היפריקום". בארץ יש תרופה טבעית בשם "רמוטיב", שמשווקת ע"י חברת "רפא". לנו אין כל כך נסיון בטיפול בתחליפים, אבל אני מציעה שאם אתם שוקלים זאת, להתייעץ עם איש מקצוע מהימן בתחום - רצוי רופא שגם מכיר טיפול בצמחי מרפא. זה חשוב מאד - כי מסתובבים בשטח המון שרלטנים. אולי תוכלו לבדוק בוולפסון אצל ד"ר טלי שגיא (יש בקישורים שלנו). בהצלחה לך והרבה כוח!

../images/Emo46.gif אוףףףףףףףףףףף לא מצליח לי הקישור אז, הנה

הקישור למאמר על תזונה והתנהגות והפעם אני מקווה כבר שזה יעבוד, כי נמאס לי ואני עובדת על זה כבר שעה, רק בגלל שהשרת של "תפוז" "על הפנים"... http://www.solgar.co.il/library/articles/Nutrition_b.html

yasha31

New member
אנחנו התחלנו

לתת לבן קונצרטה משום שהוא פשוט הלך לאיבוד בבי"ס. לא רשם כלום במחברות (רק צייר בהן), לא העתיק מהלוח, לא הכין שיעורים ולא למד למבחנים. מאז שנתנו את התרופה - המחברות התחילו להתמלא, הוא התחיל לעשות שיעורים והמורה אמרה שהוא מרוכז יותר (היא לא יודעת בינתיים על הכדור). גם הוא אומר שיותר קל לו. לדוגמא: הוא לא היה מסוגל להושיב את עצמו לקרוא ספר ואתמול הוא קרא לי בקול 17 עמודים ברצף שזה ממש שיא גינס אצלינו! נקווה שזה ימשיך ככה.
לגבי התקפי הזעם הקשים שהיו (שחשבנו שהם בגלל הקונצרטה) הם חלפו בינתיים, והנוירולוגית אמרה שהם לא קרו בגלל התרופה.

מירב1965

New member
ומה לגבי הטיקים או החרדות?

יש שינוי/שיפור? והאם יש לכם שיפור גם בקטע האימפולסיבי? מנסיונינו עם הקונצרטה ויכול להיות בגלל מינון חסר (קיבל 36 מ"ג בזמנו) היו המון טיקים אבל יכול להיות גם בגלל תחילת השנה שהתחילה ברגל שמאל עם ביה"ס או אולי גם בגלל 2 כדורים שקיבל בו זמנית וגרמו לכל מיני בלאגנים, הכל יכול להיות בגלל זה אני שואלת כאן. מה שבטוח אני לא רוצה לחזור לשום ריטלין כי נכון לעכשיו הקללות והנגיעות נעלמו לשמחתי...

yasha31

New member
עד לפני יומיים

לא היה אפילו טיק אחד. שלשום בערב התחיל טיק ווקאלי, נמשך אתמול, והיום בבוקר לא היה יותר. נראה מה יהיה כשיחזור מבי"ס. כולי תקווה שזה מאחורינו. חרדות לא היו לו גם קודם וגם אין לו עכשיו, לפי מיטב ידיעתי. אימפולסיביות יש לו כאפקט ריבאונד, אחרי שהתרופה מפסיקה להשפיע (שמונה בערב). אז הוא הולך לישון מאוחר, די היפר.

מירב1965

New member
וחוץ מריטלין הוא מקבל תרופה נוספת?

ומציעה לך לעקוב בתקופה הקרובה אחרי טיקים וגם לדווח על כך לנוירולוגית שלכם, אני יודעת שבזמנו קיבלנו אורפ כדי להוריד בצורה משמעותית את הטיקים בגלל הקונצרטה שהוא קיבל במקביל, נכון להיום יש ירידה משמעותית בטיקים
ואני משייכת את זה גם לזה שהוא בלי ריטלין , גם לאורפ וגם לתהליך השינוי הסביבתי שאנחנו נמצאים בתחילתו....

yasha31

New member
הוא מקבל רק קונצרטה עכשיו

ושום תרופה נגד טיקים. התקשרנו לנוירולוגית לשאול לגבי הטיק הווקאלי, והיא אמרה שהיא לא רוצה להעמיס אותו בתרופות ושזה יחלוף (כמו שאמרתי - הבוקר לא היה יותר. מקווה שזה אכן חלף
) ושאם הקונצרטה עוזרת לו בלימודים - לא כדאי להפסיק כי זה יותר חשוב, לדעתה. בכל מקרה - כמובן שאנחנו עם האצבע על הדופק תמיד. שמחה שאצלכם המצב השתפר מאוד. מחזיקה אצבעות שזה ימשיך ככה.

מירב1965

New member
תודה מותק../images/Emo25.gif

וגם לכם אני מחזיקה אצבעות שהטיקים לא יחזרו והתרופה אכן תתאים לו....

yasha31

New member
אכן - הטיק נעלם כלא היה ../images/Emo57.gif

טפו טפו טפו חמסה חמסה מלח מים שום בצל

last day

New member
האם אתם שמים לב בשינוי בהתנהגות?

כשאני לקחתי קונצרטה בכיתה ט', רק בהתחלה היא עזרה לי בלימודים, אבל אחר כך פיתחתי דיכאון בגלל התרופה, זה הגיע למצב שבמאי עזבתי את הבית ספר בגלל תקרית מסוימת ועברתי לטיפול פסיכולוגי. אשמח לשמוע אם התופעת לוואי של אדישות ודיכאון היא לא רק משהו שאני פיתחתי....

שלום לכולם המון זמן לא כתבתי רק עקבתי...

לגבי הסקר אז אנחנו לא נותנים תרופות ואני אישית מאמינה יותר בטיפול תומך וטבעי יותר אז לחלק מהתופעות בעיקר חרדה והטיקטוקים טיפלנו בעזרת שיטה שמתבססת על קינסיולוגיה,לגבי בעיות הקשב לנו אין H כרגע נכנסו לקבוצת המחקר לגבי שימוש בפוספטידילסרין אומגה-שלוש אנחנו רק בשלב האיבחון אם אנחנו מתאימים לכן רק בהמשך אוכל לעדכן לגבי ההשפעות. לפני מבחנים או ביום עייף במיוחד אנחנו נותנים תוסף טבעי על בסיס ג'ל שמאוד עוזר לו.

תוכלי לפרט?

האם המחקר הוא זה שפרסמו כאן לפני זמן מה? בזמנו השארתי פרטים ולא חזרו אלי, ולא בדקתי שוב. ומהו הג'ל שאת מספרת עליו? אשמח לשמוע ולבדוק אם זה יתאים לנו. תודה שרון

למעלה