שאלה

april10

New member
../images/Emo53.gifשאלה

שלום רב שאלתי היא: אני בצעתי טיפול של יישור שיניים.אחרי שנה של טיפול,שרופא השיניים הוריד לי את הסמכים (הקוביות שעל השיניים).לא חל שום שינוי.ולהפך,השיניים שהיו אמורות להתיישר נשארו עקומות.הסברתי לרופא שלי,שלא חל שינוי.והוא התחמק מלתת תשובה.ועומד על שלו שהכול בסדר. שפניתי למשרד הבריאות, התברר שרופא השיניים שטיפל בי אינו אותודונט. מה עושים במקרה כזה? והאם זו רשלנות רפואית? בתודה גלית

כמה הצעות

הצעתי היא לפנות לרופא אחר מומחה באורטודונטיה בעל תעודה ולקבל הצעת מחיר להמשך הטיפול. אם ההצעה הזו היא בעלות גבוהה - לפנות לעורך דין העוסק בתחום על מנת שייצג אותך מול הרופא. אפשרות אחרת - לפנות למשרד הבריאות: זה יותר זול אבל לא יקנה לך הכסף הדרוש לך עבור הטיפול המתקן.

רשלנות פלילית

אם יש חשש לפגיעה מכוונת דרך טיפול שיניים צריך לפנות למשטרה ? האם צריך לעשות זאת דרך עורך דין? כלומר לבקש מעורך דין ללוות אותי למשטרה? הרופא אמר בזמן ניתוח השתלים שיפנה אותי מדירתי . הייתי המומה וחשבתי שאולי אני לא שומעת טוב .הוא אמר זאת כשהוזרקתי בחומר המרדים ולא יכולתי לקום ולעזוב או לעשות כל פעולה להגן על עצמי , אפילו לא יכולתי לשאול אותו למה הוא התכוון. אחרי ניתוח שישה שתלים,אחרי חודש צד אחד של הלסת ממשיכה לכאוב ובלילה יש לי כאבי לחץ על הראש ובאוזניים ואני לא יכולה לשכב . ברור שאצתרך ניתוח נוסף כדי להוציא את השתלים. צריך גם להודיע אותו למשרד הבריאות וגם להסתדרות רופאי השיניים. האם זאת גם דעתך עו"ד נכבד? למעשה טיפול רפואי שגורם נזק הוא פגיעה באוטונומיה של המטופל ומקבלת את ההגדרה של אלימות.

למעלה