שאלה

adiyyy

New member
../images/Emo53.gifשאלה

אתמול היו אצלנו חברים עם תינוק,הוא חוסן לפני מספר ימים בפוליו. אמו החליפה לו חיתול וסגרה את החיתול בתוך שקית.אני נגעתי לתינוק רק בידיים,האם אפשר להידבק מכך או מן האויר ? תענו לי מהר בבקשה.

לבנה123

New member
וואלה...

לא יודעת. נראה לי די קלוש, לא? אבל אולי תשאלי גם בפורומי רופאים?

עד כמה שידוע לי - לא

הבעיה היחידה היא מגע עם היציאות- וגם אז שטיפת ידיים במים וסבון תמנע הידבקות

נתנאלה2

New member
להדבק ממה?

מה בדיוק היה באויר? להדבק מהחיסון? נו באמת אל תכעסי, אבל לא צריך להלחץ מכל שטות.

נועה 35

New member
אפשר להידבק מהחיסון

חיסון הפוליו הוא חיסון בוירוסים מוחלשים ובהחלט אפשר להידבק ממנו וזו ההנחייה שמקבלים ההורים שילדיהם מקבלים את החיסון. אבל כמו שנאמר, ככל שזכור לי, ההדבקות הינה מהיציאות של התינוק ולכן סביר להניח שהכל בסדר.

TWEETY =^.^=

New member
בוודאי דארליינג

את זוכרת את היסטרית הפוליו לפני מספר שנים? בתקופה ההיא כולם חוסנו וממשיכים לחסן עד היום את הקטנטנים הרכים.

TWEETY =^.^=

New member
הנה ליינק קטן

פוליו ועוד משו אגב,,,",,,החיסון הרגיל נגד פוליו ניתן דרך הפה ומכיל צורה חיה של הנגיף. חיסונים אחרים ובראשם תרכיב סולק המפורסם מורכבים מנגיפים מתים, אך כדי שיהיו אפקטיביים – יש להזריקם. החיסון דרך הפה הוא זול יותר, יעיל יותר ונוח יותר. ולא רק זאת, אלא שבהיותו חיסון "חי", הוא מתפשט ומדביק אחרים. פירושו של דבר הוא שהוא מחסן גם כאלה שלא ניתן להם חיסון,,,"

נועה 35

New member
או גורם לאנשים עם מערכת חיסונית

חלשה לחלות במחלה.... ודרך אגב, בהיסטריה הגדולה ההיא לא כולם חוסנו ואני לא בטוחה שהחיסון נגד פוליו הוא לכל החיים.

מריםXX

New member
קשה לי להאמין

את אמורה להיות מחוסנת, וחוץ מזה נדמה לי שהחיסון שניתן לתינוקות איננו חיסון אקטיבי. כך שלא מדובר בגירסה מוחלשת של החידקים שעלולים להביא לחולי.

ממה שאני יודעת זה מאוד תלוי

איזה חיסון הוא קיבל אם הוא בגיל חודשיים הוא קיבל פוליו מומת ואז בכלל אין מה לחשוש בגיל 4 חודשים מקבלים פוליו מוחלש ואז זה בעייתי למי שיש לו בעיה במערכת החיסונית- אנשים שמקבלים תרופות כימותרפיות וכד' להערכתי אין לך מה לחשוש והאמא נוהגת מצוין כשהיא עוטפת את החיתולים.

אוי, גם אני צריכה לעשות לאוהד חיסון

אבל בעוד חודש, כשהוא יהיה בן 4 חודשים. אני לא יודעת ולא זוכרת אם עברתי חיסון פוליו... מה זה אומר? איך אני אחליף לו טיטול? איך אנקה לו את הטוסיקון
? בכלל לא חשבתי שזה עלול להיות מדבק, אפילו שהסיכוי קלוש, זה ממש ממש חדש לי.

למעלה