שאלה

maayan15

New member
אני חושבת שאהבה זה דבר מאוד חזק...

ואני לא חושבת שממש אפשר להתאהב באינטרנט....אולי להידלק על מישהו..אבל לא להיתאהב בו... האינטרנט והחיים ה"אמיתיים" שונים... יש דברים שתגיד באינטרנט ותעשה באינטרנט שלא תעשה בחיים ולהפך.. לכן, בעצם אפשר להתאהב אבל אתה תהיה מאוהב בדמות הוירטואלית ולא באדם עצמו

Idan91

New member
אני בהחלט ../images/Emo187.gif

מתנגדת, אבל זה לא ויכוח לפורומים, ודעתי לא תוכל להשפיע על הראייה שלך במקרה הזה. בכל מקרה, אני מודה שקצת חבל לי לראות שיש אנשים שיכולים להתאהב באופן עוור.

maayan15

New member
זה רק אני או ש...

בהודגעה שלי סתרתי את עצמי 3 פעמים?? טוב...המשפט המודגש הוא הנכון לדעתי....וגם קצת מהראשון...אופפפפ....לא יודעת!

Idan91

New member
זאת הבעיה, ../images/Emo187.gif

שיש הרבה מאוד אנשים שמסגלים לעצמם אופי שונה באינטרנט ובמציאות. גם במקרים אל ממש קיצוניים של אופי שונה לחלוטין, אלא התנהגות שונה. לדעתי זה חסרון.

כמה פעמים אני אחזור

על הסיפור הזה, והוא לא כזה כזה נדיר. חברתי הטובה מ´, בחורה מושלמת לכל הדעות (חוץ מדעתי, היות והיא תחרות לא בריאה מולי), הכר הכירה את בעלה הנוכחי בצ´ט, בצ´ט!!!! אף אחד לא שיחק משחקים, אף אחד לא שיקר, והאהבה היתה אמיתית הרבה לפני שעיניהם נחו האחד על השניה, שכן האחד שכן ביבשת רחוקה, ואילו חברתי שכנה בגוש דן. היום הם נשואים, שמחים, מאושרים ומגעילים. אז זה כן אפשרי ואיש לא ישכנעני אחרת.

YeLLOw AnGeL

New member
../images/Emo53.gifשאלה../images/Emo53.gif

יש לי שאלה אליכם. שאלה שאני ומיטל דיברנו עליה ולא הגענו למסקנה מוסכמת
אתם חושבים שאפשר להתאהב דרך האינטרנט? האם האופי של הבנאדם משתנה במציאות? האם הקסם של האינטרנט עובר בפגישה הראשונה?
מה דעתכם?

מיטללל

New member
...

קודם כל שכחת לציין עוד משהו שאמרת, שאפשר להיות מאוהב באדם וירטאולי, אדם שעוד לא פגשת. מה חושבים אתם? <תגובה אחר כך>

idanyd

New member
אהם, לא!

טוב, לא צריך להיות כ"כ נחרץ, אבל להיות מאוהב במישהו שעוד לא פגשתם פנים אל פנים זה בלתי אפשרי. (אז אולי אני כן נחרץ?) באינטרנט, לאנשים יש אישיות שונה מזו ה"ארצית" שלהם. מליוני מילים נכתבו על כך שאנשים מורידים עכבות ומחסומים כשהם מדברים באינטרנט, אפילו אם הם לא בזהות בדויה. תגידו שככה יודעים מי הצד השני באמת, מה הוא חושב ומה הוא מרגיש, אבל לדעתי האישיות שלך גם מוגדרת ע"י מחסומים שאתה שם לעצמך בחברה (פרויד אמר משהו על סופר אגו, אגו ואיד...), כך שמלכתחילה אתם לא יודעים באמת מי נמצא בצד השני. תאהבות באה מתוך היכרות מעמיקה עם מישהו, לא רק מבחינה מנטלית, אלא מבחינה חושית. כלומר - ההתאהבות באה לאחר ש"חשים" את מושא החיבה, ויש דברים שפשוט אי אפשר להעביר בצ´טים/פורומים/אייסיקיו וכו´. למשל - שפת גוף, טון דיבור, קול, התנהלות, מבנה גוף ומראה כללי, ריח וכו´. אלה דברים שמאוד חשובים באישיותו של אדם, והם פשוט לא באים לידי ביטוי במדיום כמו אינטרנט. כך שאתם בעצם מכירים רק אחוז מסויים (לפעמים קטן, לפעמים גדול יותר) מאותו אדם, ובשביל להתאהב צריך להכיר את כל האדם. לפעמים, מתוך חוסר היכרות עם שאר התכונות שלו, מעניקים לו בראש תכונות שאנחנו אוהבים, ומשייכים אותן לו, לא מתוך בחירה, אלא מתוך רצון שכך הוא יהיה במציאות, ואז (אתה סופר דן צ?) חושבים שמאוהבים באותו בן-אדם, כשבעצם מאוהבים רק בפנטזיה שלכם אותו.

Idan91

New member
אני בטוחה ../images/Emo187.gif

שיש אנשים שאצלם זה אפשרי. אצלי לא.

Idan91

New member
ובכן, ../images/Emo187.gif

יש אנשים שמתאהבים דרך האינטרנט. לדעתי, לא מומלץ (בהחלט לא מנסיון). בקשר אליי, לא נראה לי שהייתי מתאהבת במישהו מהאינטרנט לפני שפגשתי אותו. אם האופי של הבן אדם משתנה במציאות - זה כמובן תלוי בבן אדם.

אין דבר בלתי אפשרי, ישנה רק הראייה

המוגבלת שלנו לגבי מה שאפשרי. תראי, בדומה לאפי, גם לי מכרה שהכירה את חברה (מפיק בה´) דרך פורומי ה´במה´. אז אפשרי? זה אפשרי. אולם בכל זאת אוסיף שבמרבית הפעמים בהם פגשתי אנשים מהרשת, אכזוב התאכזבתי (כמובן מלבד הפעם בה פגשתי את חברי פורומנו, בה כל האנשים היו מדהימים...). ולפני שיקפצו כולם, לא מראם החיצוני היה שאיכזב אותי. רוב האנשים לא דומים במציאות לאישיות שלהם באינטרנט. ולא כי הם מנסים להסתיר אותה, אלא כי כאשר יש לנו הזדמנות לקרוא שנית את מה שכתבנו, וכאשר ההיכרות מוגבלת על ידי מסך ומקלדת, מרבית האנשים לא זהים למציאות. ולכן, חברותיי וחבריי, אם ואתם מחפשים אהבה, אציע לכם להתנתק מן המקלדת ולשים פעמיכם אל בר הפנויים פנויות הקרוב לביתכם...
שירה

גנגי

New member
אפשרי בהחלט.

ויש כל כך הרבה דוגמות לזה - מה, איפה את חיה, לא שמעת על אנשים שהתאהבו במישהו שרק שוחחו איתו, בלי לראות אותו אפילו פעם אחת?! הרי דברים כאלה קורים בטלפון, ולמה שלא יקרו באינטרנט? הרי אינטימיות נוצרת, לא? ואינטימיות היא חלק חשוב מאוד בהתאהבות, לא? אז נכון שזו לא אותה אהבה שחשים כשמתאהבים באדם אמיתי, כזה שיש לו ריח וחיוך ומבט ומגע, אבל גם זאת אהבה, גם זה גורם לפרפרים בבטן - מה נראה לך מוזר בזה?!

The Charmd One

New member
כן..ולא../images/Emo79.gif

מצד אחד, כן. עם שיחות נפש ארוכות וכאלה אפשר להכיר בן אדם טוב...אני הכרתי את החברה הכי טובה שלי כיום דרך פה..ועדיין לא פגשתי אותה
אבל מצד שני....כמו שבבזק אומרים..אין כמו להפגש..חחח..בכל זאת זה כל הקסם שזה לייב...וגם אז יש את כל המתח הזה ובכלל לא יודעת..הכול. אבל יש גם כאלה שלא נשמעים הכי מזהירים בשיות כתובות ואז בפנים מול פנים הם מדהימים... מאוד תלוי

אפשר לחשוב שמאוהבים ../images/Emo13.gif

אבל לרוב זה עובר... דרך האינטרנט רובינו נוטים יותר להפתח, לא להסתיר דברים, כי תמיד ישנה התחושה שכך אי אפשר להפגע. (ואני מדברים על האנשים ה"רגילים", ולא על אלו שמנסים להציג דמות שאינה קיימת במציאות). אפשר כך להגיע למערכות יחסים בהם נראה לך שאין בעולם אדם שמכיר אותך יותר טוב מהצד השני. עם הבטחון הזה, מתפתח גם הרגש, שהרבה אנשים יכנו אותו "אהבה". אבל מה שהרבה אנשים לא לוקחים בחשבון, זה שהרגש הזה קצת מזוייף... ערוב של ציפיה, אידיאליזציה של הצד השני, ועדיין אותה הרגשת בטחון, כי זה לא "אמיתי". ואז נפגשים... וישנן כמה אפשרויות - שני הצדדים שמחים לראות אחד את השני, ומגלים שזו באמת ידידות אמת, ופתאום כל המחשבות על התאהבות מתנדפות להן. - אצל שני הצדדים מתחזקת הרגשת ההתאהבות, ויש סיכוי טוב שיצא מזה משהו. - שני הצדדים מגלים שבעצם לא את האדם הזה הם ציפו לפגוש... מוצאים עצמם מול מישהו שבחיים האמיתיים לא היו חושבים אפילו להתקרב אליו, ואומרים יפה שלום... - אחד מהצדדים ממשיך להגיש מאוהב, והשני רוצה לברוח... לא יודעת איזה מהמצבים יותר נפוץ. אז אולי צריך להנות מההרגשה החמימה, אבל לא לתת לעצמך להסחף בפנטזיות לפני שיודעים בוודאות מול מי עומדים. מה לעשות - מערכות יחסים לא ניתן לנהל דרך האינטרנט. וירטואלי זה נחמד, אבל ילדים אי אפשר להזמין און-ליין בכרטיס אשראי...

מה ?!?!?!

אי אפשר להזמין ילדים בכרטיס אשראי?!?!?! רק זה חסר לי עכשיו, שתגידי לי שסקס זה יותר זול. הרי את יודעת ש-לי זה עולה יותר.

סקס הרבה יותר יקר ../images/Emo8.gif

1. לשלוח לה פרחים (150-200 ש"ח) 2. להזמין אותה לסרט + ארוחת ערב (350 ש"ח + 300 ש"ח על בגדים חדשים) 3. לקנות לה מתנת יומולדת (50-400 ש"ח) 4. להביא עוזרת בית שתנקה את הדירה כדי שאפשר יהיה להזמין אותה הביתה (150 ש"ח) 5. שף שיבשל לכם ארוחת ערב לאור נרות (500-1000 ש"ח) 6. סופ"ש לשניכם בפראג, בדיוק כשהיא במחזור... (1000-2000 ש"ח) סה"כ זה מסתכם בכ-5000 ש"ח... והסקס עדיין לא מובטח... ב-200 אפשר לקחת כלב מ"תנו לחיות לחיות", ולחיות בשקט...

כלב כבר יש לי, השם יקום דמו

וזאת גם טעות שתצטרך להיות מתוקנת. סביר להניח שזה יהיה בגלגול הבא. הסיכוי הבעייתי הוא שבגלגול הבא אני אהיה הכלב, והוא יאכיל אותי את החרא שאני מאכילה אותו היום. יש למה לצפות.

למעלה