שאלה הפוכה...

../images/Emo53.gif שאלה הפוכה...

אני מתעניין באיך לא לישון הרבה... כאילו די נמאס לי לישון 9 שעות ביום. זה סתם אני מרגיש פינוק נוראי וזה מעצבן - הייתי רוצה להפחית את שעות השינה שלי ל 6-5 ביום. יש אנשים שעושים אתזה והם מספיקים יותר ביום... יש למישהו טיפים איך לעשות את זה ? האם צריך לעשות את זה הדרגתית? והכי חשוב - האם זה גורם לבעיות רפואיות\מחלות או משהו (בהנחה שאני לא בןאדם סוס עם שרירים והמערכת החיסונית שלי לא הכי טובה...)

דנטל

New member
באמת מספיקים יותר

ו- 9 שעות זה הרבה ולא בהכרח בריא לישון יותר מדי. אל תפחית ל- 5-6 כי זה גם לא בריא (ואין קשר אם אתה שרירי או לא, כי גם אצל אלה תפגע המערכת החיסונית אם הם לא ישנו מספיק). תפחית ל- 7-8. בגילך 7 שעות שינה זה מספיק בשביל לא לפגוע בגוף. אם אתה יודע שאתה צריך לקום ב- 7 בבוקר, פשוט תכנס למיטה בחצות ולא קודם. אהבתי את האתר שלך.

mic26

New member
שלום אמיר

לעניות דעתי, ריבוי שעות שינה יכול לנבוע מכמה סיבות. אחת מהן היא חולשה, ולפי מה שתארת (אני לא סוס עם שרירים וכו') יכול מאוד להיות שזו הבעיה במקרה שלך. חולשה יכולה לנבוע מתזונה לא נכונה או חסרה, ממתח נפשי רב שגוזל את כל האנרגייה שלנו, משינה לא איכותית ומספיגה לא טובה של המזון (אם הספיגה לא טובה לא נוכל לקבל את כל הדרושים, הם ילכו לאיבוד, ואנחנו נהיה עייפים). דבר ראשון שאתה יכול לעשות הוא לפנות לרופא ולבקש לערוך בדיקות כלליות. לאחר מכן, לבדוק כיצד אתה יכול לשפר את תזונתך (רצוי להיוועץ באיש מקצוע). אם גם זה לא עוזר, אני ממליצה על טיפול ברפואה המשלימה (רפואה סינית, הומאופתיה, נטורופתיה... מה שבא לך) בהצלחה, מיכל

למעלה