שאלה ארוכה

baboola

New member
../images/Emo53.gifשאלה ארוכה

קודם כל, שלום לכולם- אני חדשה פה ושמחה להצטרף
. וכעת לשאלתי: עברנו לא מזמן ל
חדש וגדול מדי כרגע עבורנו (זוג צעיר), את רובו הצלחנו לעצב בעצמנו בצורה סבירה (הסלון והמטבח, ובכלל איזור הכניסה, מאוד "ייצוגים") ואילו החדרים קצת יותר בעיתיים.בגלל כל ההוצאות לא רכשנו ריהוט חדש לחדר השינה אלא השתמשנו בגיבוב שנשאר מהדירות השכורות שעברנו: צבענו את המיטה (בסיס שלבים פשוט מעץ אורן) בצבע המרייט כסוף, וכך גם את השידות שלצידי המיטה. את עגלת ה-TV צבענו בלבן (כדי ש"תיבלע" בקיר שמאחוריה) ועשינו לבד ראש מיטה גדול (בגובה 1.20 מ' בערך) מפלטת סיבית שצופתה בספוג, אקרילן ובד סאטן כסוף. את הקיר שבראש המיטה צבענו בסגול עז, בקיר ממול צבענו פס אנכי, מהתקרה עד לרצפה, שוב בסגול - על הפס הנ"ל תלינו 4 ריבועים דמויי מתכת (אלה מאיקאה, בוודאי מכירים..), וכמעט שכחתי- בפינה של החדר עומדת כורסא שמכוסה לחלוטין בבד סגול תואם. למרות כל אלה, אני לא חושבת שהשגנו את האוירה "המעוצבת" שרצינו, החלקים הגדולים של הקיר הלבן מאוד בולטים, ואין תחושה שהכל "משתלב וזורם" ביחד. חשבתי לצבוע את החלקים הלבנים בסגול-לילך בהיר או באפור בהיר, אך כנראה בשנים הקרובות, כשמצבנו ישתפר, נחליף את כל הריהוט בחדר ואני לא רוצה ליצור לעצמי עבודה מיותרת.
על התיאור הארוך והמייגע, לצערי אין לי web-cam ולא סורק, מקווה שתוכלו לעזור, כל רעיון יתקבל בברכה, תודה

uvls

New member
סגול!

סגול הוא צבע קצת דרמטי מאוד. גם צבע כסף, לרבות הברק של הסאטן, הוא לא ממש "זורם". בחרתם בצבעים דרמטיים, שלא מאחידים את החלל אלא מחלקים אותו. כל פינה כזו - הפס על הקיר, הכורסא, המיטה - קופצים החוצה מהרקע ובמידה רבה עומדים בפני עצמם, כך שלא מתקבלת התחושה ההרמונית האבודה... אם בכל זאת יעמוד לך כוחך לטפל ברקע הלבן, אז הצבעים שלך הם כחול, אדום ומה שביניהם. כלל האצבע לצביעה הרמונית הוא שימוש בצבעים סמוכים על גלגל הצבעים. הצבעים המרכיבים את הסגול הם אדום וכחול, וכל שילוב שלהם, בטונים שונים (דרגות בהירות-כהות), יאחיד את החלל. תאורה יותר רכה עשויה לעזור. הפס האנכי שצבעתם מחלק את החדר. אולי החלוקה הזו משרתת איזו מטרה, למשל הבחנה בין איזור ארון הבגדים לשאר החדר וכיו"ב, אבל אם לא...זה קצת חד. פס אפקי יצור תחושה המשכית יותר, בפרט אם תמשכו אותו לעוד קירות. ניתן אולי לוותר על כיסוי הכורסא הסגול, כך שהאלמנטים הדרמטיים שישארו הם המיטה והפס שמולה. הם ממוקמים זה מול זה ואני מנחש שבמידה מסויימת הם מקיימים איזה "דיאלוג", שהוא המפתח לתחושת "זרימה". בקיצור, להפחית קצת מהעומס. כל העצות הללו הן תיאורטיות מאוד. נסי לצרף תמונה, את בטח מכירה מישהו שמכיר מישהי שיש לה מצלמה דיגיטלית, ונוכל לעזור יותר. מזל טוב על הבית החדש

baboola

New member
../images/Emo51.gif

עכשיו קצת התבאסתי...
אני אנסה לצרף תמונה בקרוב

למעלה