ראומטיזם!?!?!?

22יעל

New member
../images/Emo53.gif ראומטיזם!?!?!?

אם למשהו יש ידע על המחלה הזאת ראומטיזם אני מאוד אשמח לשמוע. פשוט שלרפואה המערבית אין שום פתרונות או מספיק ידע בנושא (לפחות לפי מיטב הרופאים בארץ...). בגדול- זאת מחלה שעוברת בתורשה, קיימת שחיקה היסטרית של סכוסי האצבעות בכפות הידיים דבר שמלווה בכאבים נוראים (האצבעות מתעקמות לגמריי), הכאב גדל בשעות הלילה עד למצב שכפות הידיים מתאבנות ומאבדות תחושה לחלוטין. השאלה העיקרית היא: מה יכול לעזור? אם יש עוד אינפורמציה שאתם צריכים אני יכולה לענות. תודה רבה!!! יעל22.

ראומטיזים הוא שם כולל..

לכל המחלות בהם ישנם כאבים ושינויים ויזואלים של המפרקים והשרירים והיא כוללת כאמור מחלות רבות , עפ"י תאורך נדמה לי ששאלתך התיחסה ל דלקת מפרקים שגרונתית הפוגעת בעיקר בפרקי האצבעות ( אם כי בעוד חלקים בגוף.) בראיה הסינית הסחוס והפרקים משוייכים לכליות ולכן בעיות פרקים הינה אחת מתופעות של האנשים היותר מבוגרים שהכליות שלהם נחלשות באופן טיבעי. דלקת בראיה הסינית הינה עודף חום שיכול לנבוע מסיבות רבות החל מתזונה לא נכונה וכלה בחום "מדומה" עקב חוסר אנרגיה בכליות. טיפול בבעיות פרקים בכלל ובדלקות פרקים בפרט הינם קשים ושיעור הצלחתם ( עד כצה שידוע לי בכ"א הוא לא גבוה) לא גבוה אם כי אצל רב החולים נרשמת האטה בהדרדרות המצב ושיפור באיכות החיים. לכן הייתי ממליצה לגשת לטיפול שיכלול דיקור וצמחי מרפא ( שחשובים פה מאוד!) וכן טיפול בארומתרפיה , כיוון שבעבודה עם שמנים נכונים ניתן יהיה להפחית את הכאב והנוקשות בידים. בכל מקרה של פרקים חשוב לשמור על תזונה קפדנית - להוריד לגמרי מוצרים ממשפחת הסולנים ( עגבניה , פלפל ירוק, תפוח אדמה וחציל) ומוצרי חלב ולהפחית כל האפשר בסוכר וחיטה לבנה. ולהרבות באכילת ירקות חיים על קליפתם ( ובכלל מזונות עשירים בסיבים) דגי ים ופירות. לגבי תוספי מזון ישנם בשוק פורמולות רבות והייתי ממליצה לקנות רק לאחר איבחון והמלצה של מטפל מוסמך, סביר להניח כי יומלצו לך להוסיף חומצות שומן מסוג אומגה 3 ו 6 שהם נוגדי דלקת חשובים, גלוקוזמין וכונדרויטין - המפחיתים את הדלקת והכאב וכן עוזרים בעצירת שחיקת הסחוס ,לכאבים יש את ה MSM הממולץ ( השפעתו הינה רק לאחר כ 10 ימים) וכמובן שניתן להתאים פורמולות צמחי מרפא המכילים הרפגו יוקה ועוד. הרבה בריאות יעל

למעלה