קופות גמל

kodkod

New member
../images/Emo53.gif קופות גמל

קראתי כמה דברים בקשר לקופות גמל, כמו למשל שחברות פרטיות משיגות תשואה טובה יותר. גם קראתי שהנתונים על הקופות מעוותות בעיקר כשזו קופה חדשה. בנוסף יש גם הבעיה שקופות גמל של הבנקים משקיעות בבנק. שאלתי: איך עלי לבחון את התוצאות שהשיגו קופת הגמל כדי להגיע למסקנה מחושבת באשר לאיזה קופה כדאי לי להשקיע בה? מה הרלוונטיות לאחוזי הצלחה כשמדובר בקופה בעלת הון גדול יותר. איך מחשבים את כל זה כדי לצאת עם מסקנה נכונה ובהרגשה שקטה שהשקעתי במקום הנכון. נא עזרו לי לצאת מהבלגן! (מדובר על קופ"ג של עצמאי, לא במסגרת מקום עבודה). תודה לכם.

אמיר72

New member
בחירת קופת גמל

ראשית, מידע השוואתי על תשואות הקופות אפשר למצוא באתר משרד האוצר, תחת אגף שוק ההון, ביטוח וחסכון. הפרמטר הראשון שבודקים הוא תשואה רב שנתית - ממוצע רב שנתי, ולא תשואה בשנה אחת בודדת. חשוב להשוות בין קופות מאותו סוג - כלליות (לדוגמה תמר וגפן של דיסקונט, עוצמה של לאומי, גדיש של פועלים) לבין מסלוליות, המושקעות באפיק מסוים (אשכולות של דיסקונט, דינמית לסוגיה של פועלים). לא לכולן יש את הנתונים כי לא לכולן יש ותק, אבל זה מה יש
לגבי הגודל - שוק ההון הישראלי, הבורסה, היא מקום קטן וצפוף. כאשר אתה ענק (כמו הקופות הגדולות של הבנקים) מרחב התמרון שלך די קטן והיכולת להגיב במהירות לתנודות השוק קטנה. לכן הקופות הבנקאיות הותיקות נותנות תשואת חסר ביחס לקופות הפרטיות, שהן צעירות יותר ומן הסתם גם קטנות יותר. עובדתית, בכל שנות המדידה, הקופות הפרטיות מכות את הבנקאיות במשהו כמו 2% בשנה, שזה לא מעט על פני תקופת זמן ארוכה. לגבי השקעות קופות הגמל בבנקים - אני באופן אישי, ומאחר ואני מכיר די טוב את התחום המוסדי, חולק על ה"עליהום" העיתונאי בנושא. זה, לדעתי, לא אמור להיות פרמטר בבחירת קופה, לכאן או לכאן. העיתונאים גיבורים גדולים על הבנקים, עוד לא ראיתי שכתבו משהו על השקעות של קופות גמל פרטיות במוצרים שהחברות האחיות שלהן מוכרות, ויש כאלה דברים.

למעלה