צריכה ייעוץ!

מיכלוש7

New member
../images/Emo53.gif צריכה ייעוץ!

חברה שלי טסה שבוע הבא לפולין... (כיף לה
) והבטחתי לעשות לה דיסק לנסיעות באוטובוס... יש לי בעקרון כבר שירים... אבל הדיסק עדיין חצי ריק!
אני מחפשת לא סתם שירים עצובים... אלא שירי שואה ממש
יש לי לבנתיים את פונאר (גורם לי לבכות כל פעם
) ואת Last night (באנגלית... לא ממש מוכר אבל שיר חובה!) ואת מנגינת הנושא מהסרט רשימת שינדלר... גם נורא עצוב
אני חייבת עוד רעיונות לשירים!! וגם יש את "מוכרי הסיגריות" שאני ממש מחפשת בנרות כבר חצי שנה ולא מוצאת...
אם יש אותו למישו זה יעזור! וכמובן-תודה ענקית מראש!
נ.ב אני הולכת עכשיו לשבוע שלם... אז אני לא אהיה בפורום...

יהודה פוליקר

יש שיר של יהודה פוליקר פשוט שכחתי איך קוראים לו משהו סלוניקי קוראים לשיר, שיר מאוד יפה, הוא נחשב שיר שואה

בקשר לשירים

בקשר לשיר פרח של יהודה פוליקר, נסעתי השנה עם משלחת ממשלתית לפולין ושם במחנה מיידנאק לרגל הר האפר ערכנו טקס שבו שרנו את השיר פרח, מה שגרם לכולם לבכות, עשינו את הטקס ממש מרגש.... וגם בטקס אחר בטרבלינקה, שמענו את השיר "תחנה קטנה טרבלינקה".....

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif אל תלכיי... ../images/Emo124.gif

סתם, נו.. תלכי, אבל תחזרי
יש את "החיים יפים" של אחינועם ניני, בעברית ובאנגלית.. יש את מוישל'ה אבל הוא ממש לא מוכר ואין אותו באינטרנט.. חבל
"התחנה הישנה טרבלינקה" והשיר ההוא "..ואם את נוסעת, לאן את נוסעת" של יהודה פוליקר כמו שהמליצו לך. בהצלחה
רוני

nofar 250

New member
יש כמה של יהודה פוליקר

הוא אשף שירי שואה:) פרח, אפר ואבק, (ואם את נוסעת...:)), כשתגדל, עיניים שלי, שיר אחרי הגשם, בגלל ויש המווון שירים שאם תחשבי עליהם במשמעות של השואה תצליחי לחבר אותם לזה למרות שאין בינהם ובין השואה שום קשר משל יום עובר של אביב גפן אם חושבים על זה זה יכול לתאר רגשות של אסיר במחנה אני שמעתי אותו המון בפולין וזה היה נורא נורא עצוב וגם הקיץ האחרון של שפיות זמנית זה שיר נורא עצוב יש המון

shklar1

New member
שירי הטקסים הם הכי מרגשים...

אחינועם ניני - ניגע אל החלום בועז שרעבי - משאלה שרית חדד - כשהלב בוכה גלי עטרי - מקיץ אל חלום וגם השיר של יהודה פוליקר "נומי פרח, נומי..."

יש המון..

יש מלא שירים של פוליקר כמו שכולם אמרו פה, אני במיוחד אהבתי ונורא התרגשתי בפולין מהשיר שלו-"פרח" (נומי פרח נומי, נומי ילדה קטנה) שיר נוסף יפה הוא "דמעות של מלאכים" -- "כי כשהמלאכים בוכים בעולם אחר אז בעולם הזה עצוב לנו יותר.." יש גם את "קופסת צבעים" ושיר שבכל אופן במסע שלי הושמע באוטובוס כמעט אחרי כל מחנה הוא "אין לי ארץ אחרת.."

lorencz1

New member
הדיסק "אפר ואבק" של יהודה פוליקר

דיסק אדיר לדעתי !!

thunderstorm

New member
הממ....

אם היא ביקשה שירים עצובים לאוטובוס, אז כן - פוליקר וכל מה שהמליצו לך כאן. אבל ההמלצה שלי היא דווקא לא להכין דיסק של שירי שואה.. היא תשמע מספיק כאלה.. עדיף להכין לה דיסק עם שירים שהיא אוהבת, שקטים ורגועים, כאלה שירגיעו אותה בין הדברים שהיא תראה ותרגיש שם...

livia

New member
בהחלט יהודה פוליקר!

במיוחד השיר לאן את נוסעת .... כל פעם שאני שומעת אותו בא לי לבכות!/:

מיכל.....

ב"ה Last night - זה הזה שהילדים ששרים (6 מליון אחים שמופעים בחלום??????) אם כן איך הסגת אותו.....

הוציאו לנו קלטת של כל השירים

ב"ה ששמענו במהלך המסע אני אכתוב את השירים אולי זה יעזור לך שישה מליון לפי דעתי זה -Last night גיא צלמוות (קרליבך) ונתנה תוקף (הגעטרון נראה לי) אדרבה אני מאמין (הלחן שהולחן ע"י הרב פסטג בדרך לטרבלינקה ) התחנה הקטנה טרבלינקה (אם אני לא טועה של פוליקר) אפר ואבק (פוליקר) כשתגדל (פוליקר) שיר למעלות ושיר נוסף שהוסיפו לנו זה לקראת החזרה לארץ הוא: לך אתן את הארץ הזאת

סתם שאלה...

לא עדיף באוטובוס לשמוע מוזיקה שלא קשורה לדיכאון וכדומה??? אני עדיין לא נסעתי אבל ניראה לי שבאוטובוס בדיסקמן או אמ פי 3 אני לא אמשע שירי דיכאון...אני אשים את מה שאני אוהב לשמוע...אפילו אם זה רועש...כל עוד רק אני שומע באוזניות ואף אחד לא שומע יותר... גם ככה הטיול כולו דכאוני.... אז לפחות כשאנחנו באוטובוס שזה כמעט רוב היום אפשר לצאת קצת מההרגשה המגעילה! מה אתם חושבים???

Pukipsey007

New member
המ.. ../images/Emo41.gif

אני שמעתי באמת ת'שירים שאני אוהבת מהבית..כמו שאתה אומר. אבל כשחזרתי, השגתי את השירים ששמענו שם (את חלקם)..

tomtomil

New member
נראה לי שיהיה לך קצת קשה לצאת

ממיידניק ולשמוע פתאום מוזיקה רועשת.. אתה קצת בתוך זה... אם אתה תהיה מסוגל אז למה לא אבל תחשוב בהגיון...

אלו לא שירי דיכאון

אלא שירים עצובים ויש הבדל ביניהם, כי שרי דיכאון זה יוסי עדן, אבי ביטר וכאלה - וזה באמת מגעיל........

למעלה