צריך עזרה

יזהר 13

New member
../images/Emo53.gifצריך עזרה

אני גנב דרגה 11 והחברים שלי מתלוננים שאני מקבל נק"נ ועולה דרגות יחד איתם למרות שאני לא עושה כלום. אני צריך הדרכה איך לנצל את המקצוע (בעיקר בקרבות) באיזה כלי נשק כדי לי להישמש (סכין? פגיון?חרב קצרה?משהו אחר?). נ.ב. אני קנדאר (סוג של זוטון, גובה 1.3 מטר)

snift

New member
בקרבות מאסיביים באמת אין לגנב

הרבה מה לעשות. עם זאת, לגנב בדרגה 11 יש המון יכולות שימושיות, כגון : 1. להתגנב למפקדת האויב לפני הקרב ו - ולגנוב את תוכנית הקרב/לשנות את המפה של המפקדים/לשנות את הפקודות למפקדים וכן הלאה... 2. לגנוב מדים של המשמר האישי של הגנרל וכך כל הקבוצה תוכל לבוא ולהרוג אותו בקלות. 3. כוכבי נינג´ה (באישור השהם) ו/או כלי נשק אקזוטיים אחרים. 4. לשמור על הסוסים שלא יברחו בזמן הקרב זו לא בושה.

drakonit

New member
הוא יכול גם...

הוא יכול גם לעשות התקפות פתע על האויבים ובכך לעשות נזק כפול ומכופל, הוא יכול כמו שאמרת להשתמש בכלי נשק אקזוטיים או קסומים לצורך הענין. הוא יכול לבקש מהשהם לפתח את ההרפתקה כך שיצטרכו את קישורי הגנב בכדי להתקדם בהרפתקה, כמו דלתות נעולות\ מלכודות\ דברים שדורשים לולינות וכו´... ולשמור על הסוסים בקרב זה לא בושה אבל זה הופך את המשחק למשעמם לגנב. והוא מרגיש שהוא לא תורם בקרב. (ומה קורה אם אין סוסים?)

שלא לדבר על

לגנוב לכל הקבוצה מדי אויב... או לחלופין, לגנוב חפצים/תכניות שיאפשרו לקבוצה להתחמק מהקרב בצורה אינטיליגנטית... (שהם טוב יזכה התחמקות כזאת ביותר נקודות נסיון מאשר ניהול הקרב) מעבר לזה גנבים טובים בד"כ בהתגנבות יחידים. בעוד שהקבוצה עושה את הרעש בקרב - גנב יכול להפקיע מרשות האויבים חפצים שחשובים להם, כסף וכו´. דבר שמעודד את הקבוצה המנצחת... ולבסוף - בקבוצה ברולמסטר גילינו שעצם היות הגנבת שלנו בהתקפה עם דאגר עלוב וחסר נזק הכל על השאר מתוך השיקול של תקיפה מכמה כיוונים. זה עזר בכמה מקומות בצורה משמעותית מאוד.

יזהר 13

New member
תודה אבל...

כל העצות שלכם הם רק לקרבות גדולים ומתוכננים מראש נגד צבאות. רוב מוחלט של הקרבות שלנו הם היתקלות ביצורים שונים ומשונים (מגובלינים ועד דרקונים). מה יכול גנב קטן לעזור בקרב נגד דרקון???

דרגורן

New member
מה הוא יכול לעשות? הרבה דברים:

1. להתגנב למאורה של הדרקון, ולהכין מפה לחבורה, כך השחבורה לא תתקל במלכודות. 2. להתגנב למאורה ולראות מתי הדרקון הולך בשביל שהחבורה תוכל לגנוב את האוצר מבלי להלחם עם הדרקון. 3. לגנוב לדרקון דברים. 4. לרגל אחרי הדרקון ולגלות פתחים סודיים למאורה שלו/שותפים למזימה שלו וכו´ 5. לעמוד בסוף החבורה ולירות בדרקון עם קשת וכו´ (זריזות גבוהה מעלה סיכויי פגיעה בכלי נשק לטווח רחוק) 6. הגנב יכול להכין מלכודות לדרקון, ואז החבורה יכולה לפתות את הדרקון לתוך המלכודות. צריך עוד?

יזהר 13

New member
גם אני קראתי את ההוביט אבל אצלנו

בדרך כלל הסיטואציה שונה לגבי הריגת הדרקון, זאת לא הבעיה כי לרוב החבורה יש רומחי דרקון. אני בתור קנדאר (1.3 מ´) לא ממש יכול להחזיק רומח דרקון (2.5 מ´)

דרגורן

New member
../images/Emo3.gif השה"מ שלכם מפנק אותכם יותר מדי!

1. תביא אותו לפה מהר! לדיבור מהיר איתנו! 2. תתחיל לשדוד את חברי החבורה, אם יהיו להם פחות חפצים, ופחות כסף אז הם יצטרכו אותך הרבה יותר. 3. ומה קורה אם תוקפים אתכם, טרולים לדוגמא? אז אתה לא יכול לרגל אחריהם? ואי אפשר להטמין מלכודות לטרולים? אתה רוצה להגיד שכל הזמן תוקפים אתכם "רק" דרקונים? אם ככה, אז שהשה"מ יגיע לפה ומהר!!!

רמץ

New member
מתקבל הרושם שהמשחק שלכם נוטה

באופן בוטה לכיוון ה-Hack´nSlash בעוד שגדולתם של הגנבים דוקא באה לידי ביטוי בעיקר מחוץ לקרבות (או בנסיון להמנע/להתחמק/לברוח מקרבות), כך שאם זה המצב, האשמה היא בעצם של השה"מ, שזהו תפקידו לדאוג לכך שכל דמות תוכל לבטא את יכולותיה לפחות קצת (כך אני רואה את הדברים, בכל אופן...). כאשר אתה משתדל לדקור מאחור, אתה פחות או יותר ממצה את יכולתו של הגנב בקרב. זהו תפקידו של השה"מ לדאוג לספק לך מנעולים לפרוץ, קירות לטפס עליהם, דלתות סודיות למצוא ומלכודות לפרק. ואם גם כל שאר החבורה מעדיפה סגנון Hack´nSlash, אז עליו לפחות לצייד גם אותך בבדידים וטבעות (יש לזכור שהיכולת להשתמש בהם יחודית לגנבים) אשר יועילו בקרב, ולכל הפחות לגלגל להאזנה לפני שמתקיפים אתכם וכך תוכל לפעול בסיבובי הפתעה (אם תצליח בבדיקה).

מירטל

New member
שאלה.

אם המשחק שלכם מורכב בעיקר מקרבות ואין שום שימוש לגנב למה אתה משחק אחד?

אולי כי נחמד לו?

הרי לא כולם משחקים דמויות "חיוניות" בכל מצב. יכול להיות שהמשחק שלהם לא מורכב כמעט אך-ורק מקרבות (ואם כן, זה נשמע קצת משעמם), ומחוץ לקרבות הגנב יכול להיות דמות יעילה למדי.

l o s t

New member
אני גם גנב ....

ולפי דעתי זה מאוד נחמד ... יש לך הרבה מאוד תכונות לגנב במהדורה שנייה יש יכולת לקרוא שפות .... ובערך איזה מיליון פעם עזרתי לקבוצה כשאני מטפס על הקירות .... ואצלינו בקבוצה אם אתה לא משתתף בקרב אתה לא מקבל נק"פ ואם אתה ברמה אחד עשרה צריך להיות לך מספיק כסף כדי לקנות גלימת היעלמות ונעליים שקטות .... וזה נותן לך לעשות בק-סטב כמאט בכול מצב .... מה שמכפיל את הנזק בערך פי שלוש או יותר תלוי ברמתך ..... אז תהנה ....

ahiv

New member
תגובתי לעניין...

יזהר, בפעמים הבודדות שבהן שיחקתי גנב, עשיתי דברים כדלקמן: התגנבתי אל מאחוריי האורק התורן ובשיסוף עם הפגיון חתכתי את חגורת המכנסיים שלו, ככה שהם נפלו והוא הסתבך עם הרגליים ונפל בניסיון לרדוף אחריי. מה שהוביל לסופו המהיר כי הוא השתפד על חרבו הקצרה. בפעם אחרת ניצלתי את פרצופה המכוער של דמות הגנב שלי (כאריזמה 7 לכל הרוחות!!) והוצאת לשון כדי למשוך חבורה של גובלינים לדלוק אחריי ותוך כדי כך ליפול למלכודת של בורות עם שמן רותח, שאותם חפרנו מבעוד מועד כמובן. בדיעבד זה לא השתלם, כי כל השמן עלה לנו יותר ביוקר מאשר מטבעות הנחושת הבודדות שמצאנו על גופות הגובלינים, מה שעוד שנאלצנו להמתין עד שהשמן יתקרר. פעם נוספת ומוצלחת במיוחד, היתה כאשר החבורה שלי התקשתה מול הביג בוס, איזה שאמאן שהמשיך לזמן עוד ועוד יצורים מקוללים כאלו ואחרים שהיו לנו קשיים לעבור אותם. ובצירוף מקרים מוזר של גלגולים מוצלחים ורעיונות טובים, מצאתי את עצמי מתגנב חרישית עד אשר לפתע נקוותה טיפה של דם ליד חודו של הפגיון שלי שנח על צוואר השאמאן. באותו רגע כל היצורים הקסומים נעלמו בבת אחת, כי הריכוז שלו נשבר. זו היתה פעולה טיפוסית לגנב, שמי יודע אם החבורה היתה שורדת את הקרב הזה בלעדיה. מה שאני מנסה לומר לך יזהר, זה, קודם כל, שהמ"ים אוהבים רעיונות מקוריים, וכאלו מה לעשות, הם מלאכתו של הגנב שכן אין לו ברירה. הפגיון שלו לא מספיק גדול בשביל להגן עליו, ולכן יש לו ראש וזריזות ידיים. נ.ב: אם לא שאלת את עצמך מדוע זה ששיחקתי כגנב רק "פעמים בודדות" זה מהסיבה הפשוטה שיותר מדי פעמים נהרגתי במהלך נסיונות ההתגנבות האלו. עליה וקוץ בה מה שנקרא. כאילו, מה יכול להיות יותר מפדח לגנב, מאשר ליפול במהלך טיפוס, מהקומה הרביעית, ישר על הראש של מפקד המשמר הגרייהוקי... אפילו נק"נ לא קיבלתי על זה שהרגתי אותו במכה אחת, בגלל שגם אני מתתי. אבל מה, לפחות אני חייב לציין שלשה"מ שלי באותה תקופה היה חוש הומור.

למעלה