פוקסיות

Michelle1

New member
../images/Emo53.gifפוקסיות

הולך ופוחת הדור. אחרי שבוע בעננים, שכל ניצולות אורי הראו לחיים ירקרקות וראש מורם, הוצאתי היום 5 נפגעות עובש בצער רב. אני מאווררת כל יום בין חצי שעה לכמה שעות תלוי במזג האויר. אני שוקלת להכניס הבית הללילה. מה עוד ניתן לעשות?

גם אצלי חלק מהייחורים העלו עובש

מתוך כ- 90 יחורים 4 התמלאו בעובש ומתו. עוד 2 עיפות אך בלי עובש כל השאר בסדר. אני מרססת אותם כמה פעמים ביום, הייחורים ללא כיסוי בתוך הבית ליד חלון זכוכית גדול, כלומר יש שפע של אור אך לא שמש ישירה. האם אפשר להוסיף קצת אקונומיקה למים ולרסס את העלים? האם יש חומר אחר שכדי לרסס?

Riki10

New member
אצלי 60 יחורים מתפתחים יפה../images/Emo57.gif

מיום שבת הן כבר בתוך הבית, עקב הגשמים והרוח... כמעט כולן עדיין מכוסות בנילון נצמד. דולצה וויטה, למה את מרססת אותם? מי אמר שצריך לרסס?

אלי חדש

New member
אפשר להוסיף אקונומיקה במידה ורוצים

להרוג את כל היחורים. אבל יש דרכים יעילות יותר להשמדת היחורים. ועכשו ברצינות להפסיק בכלל לרסס .

אני מרססת במים בלבד.

במקום לשים נילון אני מרססת במים כדי לשמור על לחות. האם יש חומר שאפשר להוסיף למים על מנת שלא יהיה עובש מבלי לפגוע בייחורים? האם יש דרך אחרת למנוע מהייחורים להדבק בעובש?

תלתליפז

New member
אני משקה את הבייבי'ס בכף

ממש כמו תינוקות....כף מיים פעם ביומיים בערך, כי האדמה לחה כל הזמן. העלים נראים לי רעננים , בריאים ואיתנים, אז החלטתי להוריד לגמריי את כיסוי הניילון. הקופסא נמצאת בבית במרפסת שרות מוצפת אור, בימי שמש אני מוציאה את הקופסא למרפסת , לחלק המוצל .

אלי חדש

New member
עובש זה פיטריה

לחות + חום + חוסר אורור. וגם ניקיון כללי של האדמה והכלים. במידה והאדמה משומשת ולא מחוטאת או הכלים בהם משתמשים נושאים נבגים מעל הממוצא שקים באויר אזי הסיכוי לפריצת הפטריה גדול. אורור מונע מהפטריה אפשרות להתמקם ולגדול . הרטבת העלים על ידי הזלפה גם היא מעודדת הופעת מחלות עלים ופטריות. לכן ממליץ להפסיק להזליף על היחורים ולדאוג שמצע הגידול יהיה לח אך לא רטוב מדי. שקית הנילון מטרתה ליצור אטומספרה בעלת לחות מרובה וכך למנוע התאידות של מים מהעלים. ביחורים שעשיתי לפני 3 שבועות יש 100 אחוזי הצלחה. הם היו בנילון שבועיים וזכו לאורור כל 3 ימים למשך 10 דקות בלבד.אחרי שבועיים הוסר הנילון בהדרגה וכיום אחרי עוד 4 ימים היחורים ללא נילון כלל. במשך כל התקופה הזאת הם זכו להשקיה אחת של המצע בעדינות ללא הרטבת העלים אחרי 10 ימים .

אלי חדש

New member
האדמה קנויה ואמורה להיות מחוטאת.

מזמן כתבתי שכאשר משתמשים בכלים משומשים רצוי לשטוף היטב משאריות האדמה ואף להוסיף טיפה אקונומיקה למי השטיפה על מנת למנוע מעבר מחלות ונבגים.

אלי חדש

New member
זה באמת בעיה

אבל תמיד אפשר להביא עציצים פורחים כמתנה לחברים במקום זר פרחים בתוספת לבקבוק יין טוב. לחילופין אפשר לפתוח חנות או משתלה ולהרוח כסף שבו ניתן לקנות עוד שתילים ועציצים ...

Riki10

New member
אלי תראה איך הצבעונים שטמנתי לפני

3 שבועות התפתחו יפה

Riki10

New member
צילום יותר מקרוב, כמה יפה לראות איך

הצבעוני פותח את עליו, איזה מראה מקסים! אני תמיד מופעמת מחדש לראות את העלים הראשונים שבוקעים מהפקעות

למעלה