מסרב להתחיל גמילה

נוטשי

New member
../images/Emo53.gifמסרב להתחיל גמילה

הנסיך שלי בן 2.6 בכלל לא מראה סימנים לגמילה לא במעון ולא בבית, מה עושים איך מתחילים?????????האם צריך להלחץ? הוא סובל מאוד מעצירות כך שיודע מתי זה קקי קניתי סיר מנגן אבל הוא רק משחק איתו, הוא לא מדבר כל כך טוב אבל זה בעקבות ירידה בשמיעה אנחנו במעקב עם רופא שמיעה, אבל אני מבינה אותו ואם לא הוא לוקח אותי ביד ומראה לי שרוצה משהו. אשמח לקבל רעיונות איך להתחיל גמילה. יום טוב ושבוע טוב, נוטשי

מרב.

New member
ממתינים איתו עד שיהיה מוכן לגמילה.

בגיל 2.6 אין מה להילחץ, רוב הילדים היום נגמלים קרוב יותר לגיל 3. אין טעם ללחוץ עליו כי זה רק יגביר את החרדה ויקשה על הגמילה. תניחי לו, וכאשר ירצה להיגמל, הוא יראה לך זאת גם בלי צורך במילים.

תניחי לילד.....

כל ילד נגמל כאשר הוא מרגיש שהוא בשל לכך, לא כאשר אנחנו חושבים שהגיע הזמן. לאלון שלי לא היצקתי בנושא. עשיתי פה ושם נסיונות (סיר, ישבנון, עירום בבית) בגיל 2.5 וגם 2.7 אבל זה לא עבד. הוא פשוט לא היה מוכן ולא שיתף פעולה. אז החזרתי את החיתול בלי לעשות עניין וחיכיתי לרגע יותר מתאים מבחינתו. לקראת גיל 2 ועשרה חודשים הוא ביקש לעשות לבד, ועדיין היססתי כי הוא היה מרטיב המון את החיתול. ואז כעבור עוד חודש, עשינו ניסיון בגן - וזה הצליח. יום אחד זה הבשיל והוא לא רצה יותר את החיתול. חודש לפני 3 הוא נפרד מהחיתול בקלות מפתיעה ובלי שהתאמצתי בכלל. תוך שבועיים הוא היה גמול גם בלילה ואין לו פספוסים מאז. מה שחשוב זה להקשיב לו וללכת איתו בזה - לא לדחוף ולא ללחוץ. אפשר לנסות עם שיתוף פעולה מצידו - אם זה מצליח - על הכיפאק. אם הוא מפספס המון אז לחכות עוד קצת. והעיקר - סבלנות, זה מבשיל בסוף.

מעיןבר

New member
בעקרון מסכימה עם מה שנכתב ../images/Emo13.gif

אבל טיפ קטן בכל זאת, להכניס ספר בנושא הביתה ולקרוא כחלק ממגוון הספרים. אנחנו קנינו בזמנו את "הנסיכה על הסיר" (לאחר המלצה) והוא היה להיט בשלב מסויים. לא דיברנו ספציפית על הילדה אבל הצגנו לה לפעמים את הרעיון באמצעות הספר. בסופו של דבר הגמילה באה לגמרי מאיתנו (אבל זה כי הכרתי את הילדה וידעתי שזה נחוץ במקרה שלה) אבל אחרי שראיתי שיש בשלות מצידה. עניין אותה כשאנחנו הלכנו לשירותים, הסיר הפך להיות משחק (במיוחד לפני מקלחת וכו'). אני יכולה לומר לך שהגמילה ביום אצלינו היתה לא קלה ובדיעבד אולי הייתי צריכה לחכות עוד קצת, אבל גמילת הלילה אחרי יותר מחצי שנה היתה "קלי קלות".

אפרסקה

New member
מסכימה ומוסיפה לדברי מעין

כמו שכתבו לך כבר, לא ללחוץ. אבל כמו מעין, גם אני בעד עידוד אקטיבי - ז"א להעלות את הנושא על הפרק בלי לחץ ולראות מה התגובה. אני חושבת שיש ילדים שכן צריכים קצת דחיפה וקצת עזרה בנושא. ענבר התקשקשה עם משחקי סיר וכו', תקופה ארוכה, ישבה על הסיר/ישבנון מבלי לעשות דבר. ניסיתי לראות אם היא מוכנה, דיסקסתי קצת הנושא והיא כנראה נבהלה ובמשך תקופה סירבה לחזור לשירותים ואני כמובן ירדתי מהעניין. לפני כמה שבועות נגמלו כמה ילדים בגן, ראיתי שהנושא עולה שוב אצלה ולכן התחלתי שוב לדבר איתה על זה (לקרוא את סיר הסירים, לראות את בלי חיתולים, להעלות את הנושא על הפרק בלי ללחוץ). ראיתי שהיא כן זקוקה לפוש קטן ולכן ניסיתי שוב ליזום ניסיון גמילה, הפעם כנראה היא הייתה מוכנה כי היא שיתפה פעולה והגמילה תפסה רצינות בתוך כמה ימים ועכשיו היא גמולה (פעם ב...פיספוס אבל זה טבעי). בהצלחה.

אפרסקה

New member
ו../images/Emo207.gif לשאלה - איך גומלים בלילה? ../images/Emo35.gif

אמנם אנחנו עוד לא בכיוון כי אני רוצה שהגמילה ביום תתבסס יותר, אבל גם אין לי מושג ירוק - איך בגלל גומלים בלילה? איך מלמדים ילד להתאפק תוך כדי שינה? לי זה נשמע הכי טבעי אבל זה די מבלבל, לא? וזה בתור אחת ש(לצערי) קמה עד היום לפיפי בלילה...ואני מאוד לא ששה למחשבה שענבר תהיה כמוני ואני אצטרך לקום איתה לפיפי כל לילה. טיפים יתקבלו בברכה.

אפרסקה

New member
נ.ב.

מפעם לפעם היא קמה יבשה אבל הרבה פעמים קמה עם חיתול רטוב (וגם שותה מים בלילה)

אולי כדאי להפחית את השתיה בלילה

לנסות להוריד את שעת השתיה לארוחת הערב ואחרי הפיפי האחרון לא לתת יותר שתיה (אלא אם כן היא צמאה וממש מבקשת). זה יפחית את הלחץ על השלפוחית בלילה. לדעתי גם גמילת לילה זה תהליך פיזיולוגי שדורש הבשלה אצל הילד, ואמור לקרות בהדרגה כאשר המערכת בשלה - כלומר ברגע שיש לילד שליטה על הסוגרים במהלך היום, זה יקרה גם בלילה לבד. את פשוט צריכה לעקוב האם יש כמה בקרים רצופים בהם היא קמה יבשה. אם במשך שבועיים היא קמה יבשה, אפשר לנסות לשים אותה לישון עם תחתונים. לעודד אותה ולשתף אותה בתהליך, ולקנות שעוונית לעטוף בה את המזרון למקרה שיהיו פספוסים.

למעלה