מדרסים

../images/Emo53.gifמדרסים

שלום יש לי מדרסים מזה כ 9 שנים ולא החלפתי אותם. די ברור שהם שחוקים לגמרי אבל זה עדיין יותר טוב מכלום. המדרסים הללו נעשו בזמנו על ידי לקיחת מידה ויציקה של מין קצף קשיח. לאחרונה התענינתי ב"מדנט" בבאר שבע לגבי הכנת מדרסים חדשים. שם נאמר לי שישנו מדרס בסיסי, שעולה 60 ש"ח (יש לי ביטוח משלים בקופ"ח כללית) ובנוסף לכך, לאחר שהביט בכפות הרגליים שלי, אמר שאני זקוקה למדרס נוסף (אולי התכוון מדרס שבא מעל הגבס) שיותאם לצורת הדריכה שלי. באופן כללי יש לי קשת גבוהה בכפות הרגליים. בעבר, לפני שעשיתי מדרסים פעם ראשונה, סבלתי מכאבים בקשת, אבל כיום אני לא סובלת מכך. (יש לי קצת ברכיים דפוקות). בקיצור, המדרס ההוא שהוא הציע עלה כ 400 ש"ח, סכום שלא נכלל בהשתתפות של קופת החולים. לפני כמה ימים קראתי כתבה בעיתון על מדרסים. נכתב שם שהשוק פרוץ לחלוטין ושהמוכרים מוכרים לצרכנים דברים שהם לא צריכים במחירים מופקעים. היה שם איזה מומחה שאמר שמדרס לא צריך לעלות יותר מ 100 ש"ח ואם כן זו שערורייה. מישהו יכול לפתור לי את התעלומה? איזה מדרס אני צריכה? האם מדרס הגבס הוא פונקציונלי כמו המדרס הישן שלי? האם אני צריכה את המדרס היקר? מה קורה פה?

מדרסים

ב- 99.99% אין צורך בשום דבר מעבר למדרסים שמסופקים ע"י קופות החולים, בתנאי שבעל המקצוע הוא טוב. כמעט תמיד הצעות "לשדרג" את המדרס נובעות משאיפות רווח של החנות ולא מסיבה רפואית.

תודה לך, אך בל זאת אני יודעת

שאני לא באחוזון הזה? כי כמו שזה נראה, מאז הפעם האחרונה שעשיתי מדרסים, השתנו השיטות ואולי גם דרכי האבחון של בעיות בכף הרגל. האם כדאי לבקש לראות רופא אורטופד?

למעלה