יש לי שאלה

רויצו

New member
../images/Emo53.gifיש לי שאלה

אני לקראת IVF שני עם תגובה שחלתית נמוכה. החודש נתנו לי מהיום השלישי, 3 מנוגון ו-3 גונל אחרי חמישה ימים דם וזקיקים ובהמשך לפי הוראות צטרוטיד. שאלתי היא אם לא הגבתי לחמש אמפולות של מנוגון/גונל כל אחד בנפרד ביותר מזקיק אחד האם השילוב של שניהם יכול לעזור? למה הצטרוטיד והאם לא מאוחר להתחיל אותו אחרי חמישה ימים לפחות? ועוד שאלה אחרונה אפשר לערבב במזרק אחד את הגונל והמנוגון?

baby4u

New member
אותו פרוטוקול

אני מתחילה אותו פרוטוקול מחר, אני הגבתי ל5 מנוגון והרופא חושב שזה מוקדם להספיד את הגונל אז מנסים ביחד גם אצלי. צטרוטייד הוא מדכא חלש ל-24 שעות ומיועד למוצלחות כמונו שאין להם תגובה מאד חזקה ולכן מנסים כמה שפחות לדכא את השחלות נותנים אותו רק כשזקיקי אחד מגיע לגודל של כמעט ביוץ. הרופא שלי אמר לי בפירוש לערבב את הגונל והמנוגון מכיון ששניהם עם אותו מדלל (למרות שהאחיות אמרו שלא) אני מקשיבה לו - בהצלחה לשתינו..

נועם@בת

New member
אין כללים לתגובה להורמונים

זאת הסיבה שהרופא שלך מנסה שילובים נוספים. לפעמים שילוב של גונל ומנוגון מביא לתוצאה טובה יותר. במידה ולא יהיה שיפור, הוא ינסה מן הסתם להעלות את המינון. מטרת הצטרוטייד היא לנטרל את הLH אחרי שהוא מופרש, ולכם מזריקים אותו רק כאשר הזקיקים מתקרבים לבשלות, כלומר מגודל 13-15 מ"מ. הוראת יצרנית הגונל היא לא לערבב את החומר. הרופאים שדיברתי איתם אמרו לי שאין שום בעיה ושאני יכולה לערבב ללא חשש. כי אין שום סיבה שהמנוגון יפגום במשהו בפעולת הגונל. תחליטי את מה את עושה. בכל מקרה על 3 אמפולות גונל או מנוגון מספיקה אמפולה מדלל אחת. בהצלחה רוצה לעשות
על התעוררות שחלות נועם

למעלה