יש לי שאלה

zamzam

New member
../images/Emo53.gifיש לי שאלה

כמו שכבר כתבתי קודם לכן, אימצנו מ"תנו לחיות לחיות" כלבת זאב מעורבת בת 4 וחצי לפני 3 ימים. הכלבה נמסרה למכלאה כ-4 ימים לפני שאימצנו אותה ולא התאקלמה וניסתה לברוח כל הזמן. כשהבאנו אותה הביתה הכל היה בסדר ועושה רושם שהיא הסתגל למקומה החדש. היום כשבאה לבקר אותי אחיינתי בת ה-7 הי ניסתה ללטף אותה והכלבה בתגובה נשכה אותה, ואילו אבא שלי שהיה לידה ליטף אותה והיא לא עשתה לו כלום. וכך במשך היום למרות שהילדה הייתה איתנו כל היום וטיילה איתנו וניסתה להתיידד איתה, בכל פעם שהיא ניסתה ללטף אותה היא ניסתה לנשוך אותה. האם יש לה אנטי לילדים? האם בגילה ניתן לשנות משהו? ( לנו אין ילדים כרגע אבל יהיו לנו בקרוב. מה עושים?

kestrel

New member
נשמע כמו תקיפה מתוך פחד

פעמים רבות כלבים מרגישים מאוימים ע"י אנשים ואפילו ילדים, ולרוב האדם המאיים לא התכוון ולא שם לב שעשה משהוא לא נכון. יכול להיות שהילדה הישירה מבט לכלבה שפירשה זאת כקריאת תיגר, יכול להיות שהיא באה ללטף את הכלבה מלמעלה ותנועת היד שלה הפחידה את הכלבה. אחרי המקרה הזה סביר שהכלבה זוכרת את האיום ולכן לא נותנת לאחייניתך להתקרב. אפשר לנסות לקרב את האחיינית לכלבה יחד עם אדם שהיא סומכת עליו, כאשר ניגשים לכלבה לאט עם מבט מושפל ומגישים יד פתוחה מלמטה - מתחת לגובה הראש. נותנים לכלבה לרחרח ורק אם היא מגיבה בחיוב אפשר לאט ללטף יחד עם חיזוקים חיוביים. או שהזמן יעשה את שלו, או שאם הפחד של הכלבה נמשך ומתבטא כלפי אנשים וילדים אחרים כדאי להיעזר במאלף ו/או מומחה להתנהגות. יתכן שהבעיה הזאת כבר מושרשת בכלבה ומעולם לא טיפלו בכך כמו שצריך. ידוע לך למה הגיעה למכלאה? אולי בעיית הפחד היא הסיבה? חוץ מזה כלבים מתיחסים באופן שונה לילדים מאשר לתינוקות, אבל זה אולי בפעם אחרת.

be_roo

New member
זה יכול לנבוע מכמה סיבות

ולכן רצוי לפנות למאלף שיאבחן את הגורם ויתן פתרון הולם. מלבד הסיבה שצויינה למעלה יתכן שיש כאן מאבק דומינציה עם הילדה. הכלבה "מרגישה" שמדובר במישהו עם מעמד פחות משל המבוגרים, ומתחרה איתה על המיקום בהיררכיה. מאחר ולכל סיבה יש פתרון אחר, יש קודם כל לאבחן בצורה מקצועית.

דנהלוי

New member
גם כלבה שלי לא אוהבת את ילדים

כלבה תמיד בורחת מילדים ובמיוחד תינוקות.... מפני שזה סיוט עבורה....ובכן יש לה זכרונות לא נעימות על ילדים שלא יודעים ללטף אותה.... ולכן כלבה שלי כל הזמן מנסה להתרחק מילדים ותינוקות....והיא אוהבת שמבוגרים יודעים ללטף אותה.

מלי62

New member
ללמד בעדינות

ללמד בעדינות כי ממה שנראה לא היו לה חיים קלים ובטח ילדים התעללו בה. לכן היא שומרת על עצמה. היא עם הזמן תלמד נקווה שלא כולם רעים

למעלה