חץ??! שינוי?!

miri2204

New member
../images/Emo53.gif חץ??! שינוי?!

כמה שע' לפני שהקלפיות נפתחות ועדין אני בדילמה....... ** האם לבחור בשינוי?! חץ?! המצע הוא אותו מצע (של שינוי וחץ). או שמה אני טועה?! ועם כן, איזה הבדלים כבר יש?! - השאלה איזה מפלגה "יותר" אמינה?! (עד כמה שמפלגה יכולה להיות אמינה). - למי לפי הסקרים יש יותר סיכוי לעבור את אחוז החסימה?! (יש לכם אולי לינק, אקטואלי, לאחוזי ההצבעה למפלגות הנ"ל). ואם אפשר, על תגידו לי, רק האם עדיף לבחור בחץ או בשינוי, אלא למה עדיף לבחור בחץ או בשינוי לעומת המפלגה השניה?!

חד וחלק שינוי

ראשית מדובר בעקרונות דמוקרטיים בסיסיים. אדם שמתמודד בבחירות דמוקרטיות (ועוד בשיטה שהוא המציא וסירב לשנות) ומפסיד, לא צריך לפלג את המפלגה ולהקים מפלגה חדשה רק בשביל להשאיר לעצמו סיכוי להיכנס לכנסת. מן הסתם אדם שכזה דואג הרבה יותר לעצמו ולכסאו (והוא וטומי גם הוכיחו את זה כאשר הם נדבקו לכסאות ולא דאגו לקיום ההסכם הקואליציוני, קרי ביטול חוק טל ונישואים לפסולי חיתון). שנית, פורז, אישית, אינו ראוי. ההתנהלות שלו בשינוי הייתה מתחת לכל ביקורת, הנה, תקרא כאן מה הוא עשה ותחליט לבד אם ראוי לתת לאדם שכזה את קולך. לגבי אחוז החסימה, למיטב ידעתי שינוי קרובה בהרבה לאחוז החסימה, אבל זה צפוי. קשה לי לראות איך מישהו יכול להצביע לאדם שלא יודע לקבל הכרעה דמוקרטית במפלגתו. בקיצור, באמת שאין כאן התלבטות.

הבקשה שלי להצטרפות עדיין בתוקף ../images/Emo13.gif

מן הסתם מי שמבקש להצטרף למפלגה מצביע לה (אני מניח שהסיפור שלי יסגר לאחר הבחירות, כלומר לאחר שיבחרו המוסדות שהתפרקו עקב הפרישה של פורז). אני מקווה מאוד ששינוי תעבור את אחוז החסימה. זאת תהיה בכיה לזמן רב אם מפלגה כמו שינוי לא תהיה בכנסת. דרך אגב, זה הכעס העיקרי שלי על פורז ושות'. בגלל אהבת הכסא הם הקריבו את הסיכוי לבטל את חוק טל, לקיים נישואים אזרחיים, להנהיג תחבורה ציבורית בשבת וכו.

LordOfer

New member
רגע אחד...

מה עם ח"כ אהוד רצאבי וח"כ אילן לייבוביץ', מספר 2 ו-3 בשינוי? האם גם הם לא הקריבו את הסיכוי לבטל את חוק טל למען כיסא?

asafz8

New member
הממ

אתן לך לינק למאמר שכתב SilentMike שהוא מבהיר - למה שינוי- בצורה הטובה ביותר לדעתי. בנוגע לאמינות, האם לדעתך אנשים שלא הקשיבו לפוליטיקה, שפרשו רק כי לא נבחרו, מגיע לייצג את ציבור שומרי החוק? את הציבורהדמוקרטי את הציבור הליברלי?

שינוי או חץ../images/Emo140.gif

ההבדל הינו בין מפלגה(שינוי) לרסיס מפלגה(חץ) שהתפלג ממפלגת האם(שינוי) בשל אי קבלת דין התנועה כשפורז לא הצליח להיבחר למקום השני בשינוי.

מ ר י ל

New member
רק שינוי של לבנטל

פורז הוכיח מה הוא שווה (
) בענין פריצקי והוא גם לא הכריח את ראשי הערים לשלם כסף לעובדים שלהם. שינוי גם לא הייתה רצינית במלחמה בכפייה הדתית כשפורז ולפיד היו. לפיד גם הוכיח שלא מעניין אותו כלום חוץ מהכסא שלו , הוא לא חוקק חוקים נגד הסחר בנשים למשל.

למעלה