חדשה פה

navka

New member
../images/Emo53.gifחדשה פה

היי אני חדשה פה . יש לי מספר שאלות מקווה שתוכלו לענות לי המקרה שלי הוא שיש לי ציסטה מסוג אנדמטריוזיס מסביב לשחלה. עברתי ניתוח לפרסקופיה והציסטה חזרה אחרי חצי שנה. הרופא הזהיר אותי שזה יחזור אבל האמת גם הוא היה מופתע שזה חזר אחרי זמן קצר כל כך. הוא אמר שיש מצב שיהיו לי בעיות בכניסה להריון. התייעצתי עם נושא נוסף וגם הוא אמר אותו דבר. זה הכניס אותי ללחץ רציני לדיכאון וחרדות. העדפתי לא לבצע ניתוח נוסף ופשוט לחיות עם הכאבים מחשש שניתוח נוסף יפגע בשחלה. (למרות שאחד מהרופאים כן המליץ ואז להיות מטופלת עם זריקות הורמנליות) את הבעיה גילו לי לפני כ3 שנים. היום אני נשואה כ 4 חודשים והחלטנו לנסות להכנס להריון.האמת רק התחלתי תואר ראשון ואנחנו עדיין לא מבוססים כמו שרצינו שנהיה לפני שאנחנו מביאים ילדים אבל בגלל שהרופא אומר שיש סבירות לבעיה העדפנו להתחיל עכשיו ולא לחכות כי אם יש בעיה לפעמים זה לוקח שנים . הרופא אמר שננסה חצי שנה לבד ואם לא נצליח נחזור אליו. אני גרה בבאר שבע האם מישהי ממליצה על רופא מסויים. אני נורא מפחדת להתאכזב כל חודש מחדש ולא רוצה להכנס ללחץ הזה אלא פשוט לזרום...... לפעמים יש לי כאבי תופת במיחד סביב הוסת, ואז אני לא כל כך מתפקדת, האם גם אצלכן זה ככה? ראיתי גם שעשיתן סקר על הקשר בין אנדו ובלוטת התרים, בלוטת התריס אצלי רוב הזמן נפוחה ועשיתי בדיקות דם כמה פעמים ולא נצפתה בעיה והרופאה לא אמרה שיש בדיקות נוספות וגם לא המליצה על כלום, באילו בדיקות מדובר? מחכה לתשובות ותודה מראש

ניקה25

New member
שלום לך

אני ממליצה בחום להגיע לתל השומר (לפחות פעם אחד) להתייעצות. (איפה עברת את הניתוח בפעם הראשונה?). יש פה מספיק בנות שלא טופלו ונותחו בצורה הרצויה, ודווקא הניתוח השני עשה את ההבדל, אבל כמובן כל אחת לגופה. לדעתי הנסיונות הטבעים האלו לא מובילים לשום מקום לצערי.... זה רק מבזבז זמן יקר. אני אישית חושבת שיש צורך לטפל באנדו' ורק לאחר מכן לנסות להרות.

navka

New member
היי

את הניתוח עשיתי בבית חולים סורוקה. אחד מהרופאים המליץ לי לא לעשות ניתוח כדי לא לפגוע בשחלה. מה גם שהניתוח ה ראשון היה תראומטי מבחינתי עבר יותר מחודש עד שחזרתי לעצמי פיזית ( חוץ מזה שירדתי במשקל 3 קילו במהלך שלושת ימי האשפוז) איך קובעים תור בתל השומר ולמי לפנות, יש רופא מסויים שאת ממליצה עליו? (אני בכללית אני צריכה התחייבות מהם?)

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

האם לאחר הניתוח הורו לך להיות בדיכוי הורמונלי? אם לא אינני מופתעת מחזרתה של הציסטה. לצערי, חלק מהרופאים נכשלים במתן הוראות לאחר הניתוח ומתייחסים בטעות אל ניתוח הלפרוסקופיה כ"זבנג וגמרנו" מה שלחלוטין אינו תואם את המציאות
. האם נאמרה לך דרגת האנדו' לאחר הניתוח? הידבקויות ומיקומן? מצב החצוצרות? לכל אחת מהשאלות יש השלכה על סיכוייך להכנס להריון באופן טבעי ולכן חשוב לקבל אותן מהרופא המנתח. כמו כן מומלץ לך להוציא מסורוקה את דו"ח הניתוח המפרט את התהליך וממצאי הניתוח שלך. מבינה את הלחץ מהנושא הפריוני אך חשוב שתדעי שלכ- 70% מהנשים עם אנדו' אין כלל בעיה להרות באופן ספונטני וחלקן אפילו אינן יודעות כי הן חולות במחלה.

navka

New member
לא נאמר לי על דיכוי הורמונלי

הדבר היחיד שנאמר לי לקחת הוא את הגלולות (אורטו סיקלן) המושגים בתשובה שלך ובכלל המושגים שמופעים בפורום לא מוכרים לי הרופא לא העלה אותם בפני. כלומר לא ידעתי שאחת ההשלכות של הציסטה היא הדבקויות. וגם אף פעם לא דיברו איתי על דרגת הציסטה.מה לעשות עם הדו"ח? לקחת אותו לרופא אחר? לא שאלתי שאלות את הרופא כי לא ידעתי מה לשאול אבל הוא גם לא נידב לי מידע מיוזמתו,גם לא נראה לי שהוא לקח אותי כל כך ברצינות ביומיים האלו שאני קוראת בפורום למדתי הרבה יותר הלחץ שלי התחיל מכך שהרופא בעצם אמר לי שכנראה שיהיו לי בעיות, בלי להסביר יותר מידי. (הרופא שלי דווקא נחשב לאחד הרופאים הטובים)
תודה

navka

New member
המשך

מה שהרופא בעצם אמר הוא שיש סיכוי של 50% לכך שאצטרך טיפולים וגם זה לא בטוח יעזור

ר ו מ י ה

New member
אני לא הייתי נשארת אצל רופא כזה

הייתי בוחרת רופא עם גישה קצת יותר אופטימית שאומנם יסביר לי את כלל האפשרויות, אך לא יגרום לי לבעתה עוד לפני שבכלל התחלתי לנסות...

ר ו מ י ה

New member
קצת סדר

1. במידה ולקחת את הגלולות באופן רצוף (ללא הפסקה לקבלת הווסת) היית תחת דיכוי. 2. האנדומטריוזיס גורם בעקבות התהליך הדלקתי להדבקויות כמו גם לציסטות. 3. אין דרגה לציסטה, אך יש ארבע דרגות לסיווג האנדומטריוזיס- כאשר 1 היא הקלה ביותר ו-4 היא הקשה ביותר. 4.דו"ח ניתוח- המידע בדבר מה שקורה אצלך בגוף צריך להיות ברשותך. את כמובן יכולה להשתמש בדו"ח לחוו"ד רפאוית נוספת. ממליצה לך להכנס למאמרי הפורום ולקישורי הפורום שם תוכלי ללמוד קצת יותר על הנושא. כמובן שאת מוזמנת להמשיך ולשאול פה כל דבר שאינך מבינה

למעלה