ו-

../images/Emo53.gif ו- ../images/Emo91.gif

שלום, בקרוב תהיה לי הזדמנות להביא מצרפת ציוד חדש, ורציתי לקבל המלצה. אני מעונין לקנות טיסן 3D (עד 3 מטר גג), מנוע ושלט. היום הייתה השבת השניה שלי עם דזלר ואני אמשיך להטיס אותו אז לא איכפת לי אם הטיסן יהיה קיט או ARF, וכמובן שהמנוע יבוא איתו (מנועי בנזין אני לא מכיר לכן אשמח להמלצות גם על חברות). ולבסוף שלט, יש לי 6XA בן חצי שנה שאני אמכור לטובת שלט חדש. חשבתי על שתי אופציות: פוטבה FF9 או אחד של JR (אשמח להמלצת דגם כי אני לא מכיר JR). תודה רבה מראש, אורן.

rubber duck

New member
היי אורן

שלטים המקבלי לפוטבה ff9 הוא jr-xp8103 אין בינהם הבדלים עקרוניים הפונקציות זהות הערוץ הבודד אינו מהווה יתרון או חיסרון אלא אם אתה באמת צריך את כל 9 הערוצים מה שלרוב אל קורה , jr מעט יותר יקר מפוטאבה ולטעמי מעט יותר איכותי אבל זה כבר עיניין אישי בחר את השלט הנוח לך מבין ה 2 ותהנה ממנו
שרון

hifly

New member
המלצות לטיסן

קודם כל רציתי לעדכן אותך במיספר דברים בקשר לטיסנים גדולים. דבר ראשון טיסנים מגודל 2 מטר ומעלה(מוטת כנפים) כבר דורשים רכב גדול,טנדר.טיסנים גדולים יקרים באחזקה,פי כמה וכמה מהדזלר.זה נובע למשל מכמויות הדלק הגדולות,לפחות כמה ליטרים בשבת,פרופים יקרים,מעץ במחירים של 100 שח ומעלה לי"ח.סטרטר במיקרה שלא תירצה להניע ביד במחיר של כמה מאות דולרים.ציוד נילווה בטיסן חוץ מהקיט,והרדיו,הם הסרוואים הגדולים יותר וכמותם. 6-14 י"ח יקרות מאד,לפעמים גם צריך שני מקלטים וסט סוללות של 1400MAH שעולה מעל 200 שח ספינר אלומיניום 100דולר ומעלה,.בקיצור הכל הכל יקר יותר ומסובך יותר. עכשיו אחרי שהתארגנת על הרבה כסף,טנדר, אתה צריך לקנות טיסן בגודל שיתאים לך. כמה שתעלה בגודל מחיר החלקים הנילווים יקפוץ בהתאם. לדוגמה-טיסן כמו שלי הטקסס הוריקאן-צורך 6 סרוואים חזקים במיוחד במחיר של 180 שח כ"א. סט סוללות 1400MAH ומנוע גדול. מנוע גלו-פלאג(טיסנים) בנפחים של 35-50 סמ"ק עלותו מ350-500$ והוא צרכן של דלק מטורף.אומנם אתה צריך דלק זול רק עם 5 אחוז ניטרו אבל 3-4 ליטרים בשבת יוצא יקר. עם החלטת לעבור לבנזין הדלק הוא זול (מחיר הבנזין בתחנת דלק,אבל כאן צריך להוסיף סרוו נוסף למפסק הכיבוי של המנוע. אגב טיסניםמסוג זה אינם דורשים יותר מ6 ערוצים,הערוצים הנוספים אם יש הם לעשן וכו. מחירים- טיסן ARF בסדרי גודל של 2-2.5 מטר עולה 500 דולר ומעלה-הממוצע הוא כ 700 דולר .תלוי אם הוא מבלזה או מחומרים אקזוטיים יותר,ואז המחירים מגיעים עד 1500 דולר ... תוסיף על זה מנוע 45 סמ"ק בנזין בעלות של 350-500 דולר. או מנוע גדול יותר 80-100 סמ"ק 500-700 דולר. מנוע 100-150 סמ"ק 1000 דולר ומעלה. מערכות רדיו-כמה שהטיסן גדול יותר כמות מנועי הסרוו עולה ובגדולים ביותר אתה מגיעה עד 10-14 י"ח חזקות במיוחד. למשל 2 לכל מאזנת ועוד 2 להגה גובה או אפילו 4 במיקרים מסוימים. 2-4 י"ח להגה כיוון 2 בגודל סטאנדרט למנוע-1 לגז ואחד לכיבוי. עלות של מערכת רדיו+סרוואים יכולה להגיע בקלות ל 2000 דולר, לסיום המחיר של טיסן קומפלט בסדרי גודל אלה מתחילים ב2500 דולר. לא כולל אחזקה ותיפעול יקרים .שלא לדבר על ריסוק (טפו טפו) בכל זאת יש קצת הצעות זולות יחסית- לחברת גרייט פלאנס יש טיסן שניקרא EXTRA 330 שהוא קיט לבניה(נגריה...) והמחיר הוא בערך 350 דולר בארצות הברית.מוטת כנפים 2.55 מטר. על זה תוסיף מנוע בנזין 60-80 סמ"ק-עוד 500-700 דולר. תוסיף 10 סרוואים-????? סט סוללות 1400 MAH ציפוי,מיכל דלק 1 ליטר,ספינר אלומיניום,הורנים,מחוזקים,ועוד אביזרים קטנים להערכתי תיגמור ב 2500 דולר מינימום וזאת ההצעה הכי זולה שאני מכיר. לא כולל חלקים משומשים. אני מקווה שהבנת מכל הברדק הזה למה אתה נכנס. אחרי כל זה איני יודע מה רמת ההטסה שלך אבל כאן כבר צריך להיות עם הרבה ניסיון בבניה,והטסה. בהצלחה אמיר

קצוען אמיתי ואדיב

הי אמיר ניכר בך מקצוען בעל דע ואדיב. הייתי רוצה שכל המדפדפים בפורום יהיו אדיבים ואכן יעסקו רק בתעופה ולא בשטויות וקישקושים. אגב, כמי שעוסק הרבה בטינים מסוג זה- מנוע בנזין g zenoa 23 אין צורך בסרוו נוסף לכיבוי. חשוב להדגיש כי מנועי בנזין כבדים יותר וחסרונם הבולט הוא הויברציה . אבל הכי חשוב לדעת זה הצורך במנחת מסודר ופנוי ממטיסים חסרי אחריות העומדים לך למכשול וסתם סקרנים העולים כל הזמן על אזור הבטיחות אם בכלל קיים אצלנו, וככה אתה מוצא עצמך נאלץ להטיס כמעט לבד במנחת אם אתה חפץ להנות מכלים גדולים סקיילים אמיתיים, האמן לי- מנסיון. בברכה דני

היי אורן

אם החלטת ללכת על 3D גדול אז כדאי שתעשה סקר לפני שאת קונה כי מדובר פה בהרבה כסף שלא כדאי לשפוך סתם, בכל אופן, ישנה חברה בשם TOP MODEL שמייצרים טיסני 3D ברמה גבוה יחסית לגדלים האלה יש להם CAP 232 גדול ,מוטת כנף 2.07 יפה מאוד ומתאים למנועי בנזין 45CC זה טיסן יקר אך שווה לדעתי , עוד אופציה זה הדיאבלוטין XL שמגיע בצורת ARF טיסן מדהים אך צורך יכולת הטסה טובה, מבצע תרגילי 3D בקלות ,גם הוא מותאם למנוע 45CCׁ(נדמה לי) בקשר למנוע , אני ממליץ לך על 3W, יקרים יחסית אך עושים את העבודה יפה... ושלט אני ממליץ לך לקחת את ה JR XP8103 שלט נוח וידידותי למשתמש, תבוא ביום שבת ואני אשמח לערוך לך היכרות איתו.
בברכה רועי דגני

alonj

New member
המלצ ל-3D

היי אורן. אני ממליץ על טיסן שהוא מאוד פופולרי בארץ, בשם DIABLOTIN XL. מדובר בטיסן של חברת TOP MODELS (מקורה בצרפת) ומיוצר בצ´כיה. אם היית במפגן בעין-יהב ראית למה הטיסנים האלו מסוגלים. הם קלי-משקל להפליא, יציבים ושקטים באויר, ועם זאת מסוגלים לביצועים משוגעים. הדגמים הקטנים מתחילים ממנועי 2.5CC ועד הגדול ביותר (XL) שמתאים למנועי בנזין. לגבי מנוע, מנועי הבנזין המומלצים ביותר כיום (למיטב ידיעתי) הם 3W מתוצרת גרמניה. המנוע המתאים לטיסן זה הוא 40-50CC (קיים 40CC בעל צילינדר כפול המתאים ביותר. מנוע 50CC הוא בעל צילינדר בודד, והוא OVER-POWER חזק ביותר.). אם אתה זקוק לפרטים נוספים, שלח אלי E-mail : [email protected]

hifly

New member
הי אורן שים לב שלא המלצתי על חברות

כי לדעתי זה כרגע לא חשוב בשלב זה,קודם כל אתה צריךלהבין למה אתה נכנס,ואז כשתחליט אם כן או לא יש בשוק מבחר אדיר של הצאות,וחברות וזה לא משנה כרגע אם זה דיבולוטין או CAP232 תוצרת CARDEN USA תשאל גם את אלון שענה לך אחרי מה עלויות אחזקה ,ובניה של ה EXTRA 300 שהוא מחזיק.הטיסן שלי עוד זול לעומתו. אמיר

למעלה