המלצות לטיסן
קודם כל רציתי לעדכן אותך במיספר דברים בקשר לטיסנים גדולים. דבר ראשון טיסנים מגודל 2 מטר ומעלה(מוטת כנפים) כבר דורשים רכב גדול,טנדר.טיסנים גדולים יקרים באחזקה,פי כמה וכמה מהדזלר.זה נובע למשל מכמויות הדלק הגדולות,לפחות כמה ליטרים בשבת,פרופים יקרים,מעץ במחירים של 100 שח ומעלה לי"ח.סטרטר במיקרה שלא תירצה להניע ביד במחיר של כמה מאות דולרים.ציוד נילווה בטיסן חוץ מהקיט,והרדיו,הם הסרוואים הגדולים יותר וכמותם. 6-14 י"ח יקרות מאד,לפעמים גם צריך שני מקלטים וסט סוללות של 1400MAH שעולה מעל 200 שח ספינר אלומיניום 100דולר ומעלה,.בקיצור הכל הכל יקר יותר ומסובך יותר. עכשיו אחרי שהתארגנת על הרבה כסף,טנדר, אתה צריך לקנות טיסן בגודל שיתאים לך. כמה שתעלה בגודל מחיר החלקים הנילווים יקפוץ בהתאם. לדוגמה-טיסן כמו שלי הטקסס הוריקאן-צורך 6 סרוואים חזקים במיוחד במחיר של 180 שח כ"א. סט סוללות 1400MAH ומנוע גדול. מנוע גלו-פלאג(טיסנים) בנפחים של 35-50 סמ"ק עלותו מ350-500$ והוא צרכן של דלק מטורף.אומנם אתה צריך דלק זול רק עם 5 אחוז ניטרו אבל 3-4 ליטרים בשבת יוצא יקר. עם החלטת לעבור לבנזין הדלק הוא זול (מחיר הבנזין בתחנת דלק,אבל כאן צריך להוסיף סרוו נוסף למפסק הכיבוי של המנוע. אגב טיסניםמסוג זה אינם דורשים יותר מ6 ערוצים,הערוצים הנוספים אם יש הם לעשן וכו. מחירים- טיסן ARF בסדרי גודל של 2-2.5 מטר עולה 500 דולר ומעלה-הממוצע הוא כ 700 דולר .תלוי אם הוא מבלזה או מחומרים אקזוטיים יותר,ואז המחירים מגיעים עד 1500 דולר ... תוסיף על זה מנוע 45 סמ"ק בנזין בעלות של 350-500 דולר. או מנוע גדול יותר 80-100 סמ"ק 500-700 דולר. מנוע 100-150 סמ"ק 1000 דולר ומעלה. מערכות רדיו-כמה שהטיסן גדול יותר כמות מנועי הסרוו עולה ובגדולים ביותר אתה מגיעה עד 10-14 י"ח חזקות במיוחד. למשל 2 לכל מאזנת ועוד 2 להגה גובה או אפילו 4 במיקרים מסוימים. 2-4 י"ח להגה כיוון 2 בגודל סטאנדרט למנוע-1 לגז ואחד לכיבוי. עלות של מערכת רדיו+סרוואים יכולה להגיע בקלות ל 2000 דולר, לסיום המחיר של טיסן קומפלט בסדרי גודל אלה מתחילים ב2500 דולר. לא כולל אחזקה ותיפעול יקרים .שלא לדבר על ריסוק (טפו טפו) בכל זאת יש קצת הצעות זולות יחסית- לחברת גרייט פלאנס יש טיסן שניקרא EXTRA 330 שהוא קיט לבניה(נגריה...) והמחיר הוא בערך 350 דולר בארצות הברית.מוטת כנפים 2.55 מטר. על זה תוסיף מנוע בנזין 60-80 סמ"ק-עוד 500-700 דולר. תוסיף 10 סרוואים-????? סט סוללות 1400 MAH ציפוי,מיכל דלק 1 ליטר,ספינר אלומיניום,הורנים,מחוזקים,ועוד אביזרים קטנים להערכתי תיגמור ב 2500 דולר מינימום וזאת ההצעה הכי זולה שאני מכיר. לא כולל חלקים משומשים. אני מקווה שהבנת מכל הברדק הזה למה אתה נכנס. אחרי כל זה איני יודע מה רמת ההטסה שלך אבל כאן כבר צריך להיות עם הרבה ניסיון בבניה,והטסה. בהצלחה אמיר