דמוי 5way ב-Palm Simulator

yoovee

New member
../images/Emo53.gifדמוי 5way ב-Palm Simulator../images/Emo35.gif

(אני בטוח שאף אחד לא יהרוג אותי על פתיחת שרשור חדש
) כידוע, F1-F4 מקבילים לכפתורי החומרה בהתאמה, ו-ESC מדמה את ה-POWER. קצת פחות ידוע (ודי אדיוטי לטעמי) זה שגלגלת העכבר מדמה את מקשי המעלה/מטה. אבל מה שאני לא יודע, זה איך לכל השדים אני מדמה לחיצות של כפתור הניווט ?!? אודה לכל מי שיוכל להאיר את עיניי... (תודה מראש אודי ;)

udifpalm

New member
אין כזה דבר Palm Simulator

יש Palm Simulator למכשירים ספציפיים. אם איזה אתה עובד? האם לחיצה עם העכבר במסך על כפתורי הסימולטור המתאימים אינה מבצעת את הפעולה? נ.ב. שיחקתי קצת עם ה- Tungsten C שלי וגיליתי ש-USB debugging עובד (לפחות בבדיקה השטחית שלי) למרות שלדברי ירון מ-mypalm זה בכלל לא אמור לעבוד
זה די מוציא את העוקץ מה- simulator (אפשר לדבג תוכנות OS5 עם עברית).

yoovee

New member
דווקא יש! או לפחות היה ב-PalmSource

בניגוד לאמולטור שהוא אכן למכשירים ספציפיים, הסימולטורים שלהם נקראו Garnet ע"ש מע"ה 5.4 והם לא דומים לשום מכשיר: יש להם מסך גרידא (ללא כפתורים מסביב) שניתן לקנפג לאיזו רזולוציה פאלמית שרוצים (עם VG בלי VG)... בקיצור, השאלה המעניינת היא כנראה עם מה אתה עובד?
לגבי העכבר, שלילי. לגבי USB, לא רלוונטי לי כי אין לי מכשיר OS5 "סטנדרטי".

udifpalm

New member
צודק - אבל יש תשובה בפנים

יש באמת גרסאות שונות של הסימולטור, אבל שכחתי שהן לא skinned כמו האמולטור, אלא פשוט מראות את מסך המכשיר בלבד. לאחר כמה חיפושים מצאתי את מבוקשך. ב- SDK מאתר Palm (כלומר מ-PluggedIn , לא מ-PalmSource!) תחפש בתעוד ה-PDF: PalmDeveloperGuide_PalmOS.pdf גרסה B (כתוב בתחתית כל דף) - חלק 12.1.4 - עמ' 204: אם תעבוד עם גרסת ה-smartphone של הסימולטור, יש רשימה מלאה של מקשים:
12.1.4 Treo™ smartphone version of the Palm OS® simulator This section describes the Treo smartphone version of the Palm OS® simulator. 12.1.4.1 5-way navigator keystroke equivalents The 5-way navigator keystrokes are simulated in the Treo smartphone version of the Palm OS simulator as follows: Right-Shift Option Left-Shift Shift Right-Ctrl Menu Left-Ctrl Various virtual characters: Left-Ctrl-A vchrMenu Left-Ctrl-B vchrLowBattery Left-Ctrl-C vchrCommand Left-Ctrl-D vchrConfirm Left-Ctrl-E vchrLaunch Left-Ctrl-F vchrKeyboard Left-Ctrl-I vchrFind Left-Ctrl-K vchrCalc Left-Ctrl-N vchrNextField Left-Ctrl-P vchrPrevField Left-Ctrl-L chrCarriageReturn Esc vchrHardPower (radio power) F1 vchrHard1 (Phone) F2 vchrHard2 (Calendar) F3 vchrHard3 (Messaging) F4 vchrHard4 (Screen power) End hsChrSymbol (Alt) Home vchrRockerCenter Clear vchrRockerCenter Left-Arrow vchrRockerLeft Right-Arrow vchrRockerRight Up-Arrow vchrRockerUp/vchrPageUp (depending on focus mode) Down-Arrow vchrRockerDown/vchrPageDown (depending on focus mode) Page-Up hsChrVolumeUp Page-Down hsChrVolumeDown F5 Toggle coordinate display in title bar F7 Sticky-shift (toggles press/release of shift key) F8 Sticky-Option (toggles press/release of option key) F9 Plug-in/Unplug a simulated charger F11 Increase simulated battery charge by 1% F12 Decrease simulated battery charge by 1% Left-Ctrl-R Soft Reset Shift-Left- Ctrl-R Hard Reset Left-Ctrl-S Power off (simulates down/up of Esc key)​

yoovee

New member
נהדר! תודה רבה!!! אכן חרשתי בזמנו ב

אתר של PalmSource ללא ממצאים...אני צריך להתרגל לזה שאני חבר גם באתר של פאלם עצמה ולהפנים שבאמת יש שם מידע נוסף - זה מצויין. עד כה הורדתי משם רק את ה-SDK בשביל ה-include files (למרות שאני בכלל מתרגם אותם עדיין לפסקל ע"פ הצורך) והאמת היא שחסרים לי שם כמה דברים שלדעתי פשוט היו קיימים במכשירים "ישנים" כמו ה-T3 אבל לא בדור הנוכחי של הטראו למיניהם.

udifpalm

New member
הבעיה היחידה בפתרון

עד שלא יצא טריאו עם 320x480, לא תוכל לבדוק התנהגות של 5-way עם DIA

yoovee

New member
מ'זתומרת, הכפתור האמצעי הענק הזה של

ה-T3/T5/TX לא נקרא 5WAY?

udifpalm

New member
הבעיה היא --

לפי התעוד, רק הסימולטור של הטריאו כולל תמיכה ב-5WAY. לטריאו אין מסך HVGA אלא רק 320x320 ולכן אם ברצונך לדבג אפליקציות שממתגות בין 320x320 ל-320x480 או 480x320 וגם משתמשות ב-5WAY , לא תוכל לעשות זאת דרך הסימולטור, לפחות רשמית (קיצורי המקשים של ה- 5WAY מוזכרים רק לגבי הסימולטור של הטריאו. אין שום אזכור בתעוד לסימולטורים של ה- T5/TX - אולי זה יעבוד גם שם).

מענדי

New member
בסימולטור של הLD

לחיצה על HOME לא עושה כלום, כפתורי הF כן עושים

למעלה