דלקת בשד

גלעמית

New member
../images/Emo53.gifדלקת בשד

אני אם לתינוק בן חודש וחצי כמעט. מניקה הנקה מלאה. לפני שבוע התפתחה לי דלקת בשד השמאלי. הרופא רשם לי אנטיביוטיקה (זינט) ואמר לשאוב חלב ולזרוק אותו מהשד הזה. בינתיים הדלקת קצת נרגעה וחזרתי להניק גם בצד הזה (טרם סיימתי הטיפול באנטיביוטיקה). בינתיים, בעוד אני נוטלת אנטיביו', התפתחה דלקת גם בצד ימין. מה עושים במקרה כזה ? האם אקבל אנטיביוטיקה נוספת ? איך נמנעים מהדלקות האלה ? זה ממש מייאש... עזרו לי בבקשה...

1טלטלים

New member
דלקת בשד

גלעמית היי, מתנצלת על העיכוב... מקווה שבינתיים פנית לגורם רפואי.איך נמנעים?חשוב לבודד את הסיבה אשר גרמה לדלקת (כמובן קיים שלל סיבות מטיפול לקוי בגודש או אי טיפול ועד תנוחת הנקה ,אחיזה ,לבשית בגדים אדוקים וחזיות,מתח נפשי,בעיית ריבי חלב ...).חשוב : -להמשיך לרוקן מהשד הדלוק (שאיבה,הנקה ,שילוב של שניהם :להניק ואח"כ לשאוב את מה שנותר ),להשתמש בקומפרסים חמימים,לנוח הרבה.ליטול אנטי'. -להגיע לגורם רפואי וכמובן,ליועצת הנקה מוסמכת על מנת לקבל הסבר ועזרה מקצועיים בנושאי הנקה ופתרון בעיות ו/או דרכי מניעה. תרגישי טוב בהקדם,הרבי במנוחה ... לנוחיותך צירפתי כמה דברים: מרכזים טרטולוגיים - מידע על שימוש בתרופות וחומרים בתקופת ההריון והנקה: 1. בית חולים בילינסון – פרופ´ מרלוב -6911 937 03 (להשאיר הודעה אצל ברכה, העוזרת של ד"ר מרלוב, והוא חוזר עם תשובה). 2. בית חולים אסף הרופא – "הריופון" ד"ר ברקוביץ – 9309 977 08 (לאחרונה התחילו לגבות תשלום של 20 ש"ח שמתקשרת) 3. מרכז הרעלות בית חולים רמבם - 04-8541900 (גם מידע על חומרים מסוכנים). פועל 24 שעות ביממה. 4. מרכז טרטולוגי בירושלים (מופעל ע"י משרד הבריאות)- 02-6243669

גלעמית

New member
טלטלים תודה, ועוד שאלונת

האם צואה נוזלית וירקרקה תקינה לתינוק יונק ? האם היא מעידה על כאבי בטן ? הקטנצ'יק שלי סובל מגזים למרות ההנקה ומדיי פעם הצואה שלו ירקרקה

1טלטלים

New member
צואה ירוקה ונוזלית

תקין...אבל, 1 . אם זה משהו חד פעמי או לעתים מאוד רחוקות לא נורא כמובן. 2 . צואה שישבה זמן מה בטיטול נהפכת להיות ירוקה 3 . תינוק מנוזל.. 4 . נדמה לי שגם נטילת תרופות יכולה לגרום לשוני בגווני הצואה 5 . לעתים,(אם זה בא בתדירות גבוהה יחסית ויחד עם זה יש עוד סממנים),אולי מדובר בריבוי חלב (OVERSUPPLY) 6 .שוב לבדוק הצמדה ולוודא שהיא טובה . שיניקות הן טובות ויעילות . ***להזכירך,אנני יועצת הנקה מוסמכת או רופאה***אם בעיה ממשיכה להטריד אותך ואינך שקטה אנא פני לגורם מקצועי (ממליצה באופן אישי על ד"ר מירה ליבוביץ' 09-8858256 היא גם רופאה וגם יועצת הנקה מוסמכת ,אגב תוכל אולי לעזור לך בדלקת .

גלעמית

New member
טלטלים תודה, ועוד שאלונת

האם צואה נוזלית וירקרקה תקינה לתינוק יונק ? האם היא מעידה על כאבי בטן ? הקטנצ'יק שלי סובל מגזים למרות ההנקה ומדיי פעם הצואה שלו ירקרקה

למעלה