גמילה מטיטולים

אורליה1

New member
../images/Emo53.gif גמילה מטיטולים

שלום לכולם בתי בת שנה ו-10 והי א לאחרונה מיידעת אותנו לפני שהיא עושה קקי: היא אומרת "קקי" ואז ניגשת למלאכה. חשבתי שאולי כדאי לנצל את זה ולהציע לה חלופה לטיטול. שאלתי היא: לנסות להציע לה סיר / ישבנון (שמתלבש על השירותים) - מה כדאי / מומלץ - שהכי פחות מאיים עליהם בשלב זה ? תודה אורלי

גילית44

New member
נועם שלי דווקא פחות הסתדרה עם הסיר

כי היה לה קשה להתיישב עליו (יש לנו את האוכף), והפיפי לחץ אז היא התעצבנה שזה לא נוח לה. ומהישבנון היא פחדה קצת בהתחלה. אז בסופו של דבר, אחרי שראתה פעם אחת בת גילה במשפחה עושה פיפי בבית של סבתא שבו אין ישבנון שיושבים כמו גדולים, מחזיקים חזק את אימא או אבא ועושים, היא החליטה שזה מה שהיא רוצה "רותים דולים" - שירותים של גדולים. לי זה היה לא נוח כי בעצם היא היתה תלויה בי כל הזמן או בגננת, אבל מצד שני זה נתן לה הרבה ביטחון גם כי הייתי לידה ואין סיכוי שהיא תיפול, וגם כי במקומות היותר ציבוריים, בבית של חברים, או במשפחה, היה קל להסתדר, כי לא מפחיד, כי כבר מכירים. אני ממליצה לנסות את הישבנון ולראות את התגובה. עדיף שתתרגל ישר ככה. אם לא תנסו את הסיר. כמובן, שאם יש הצלחה חייבים ריקוד ניצחון או טקס אחר. (אנחנו נתנו מדבקה של כוכב על פיפי ושני כוכבים על קקי שנועם הדביקה בגאווה רבה על הדף שהיה מודבק על השירותים שלמעלה כתוב שמה). בהצלחה!

אני לא בעד סיר כי זה מגביל

אצלי גם יובל וגם גיא נגמלו ישר לשירותים ללא ישבנון.וזה הלך 10 הכול תלוי בנו איך שאנחנו מעבירות לילדים.החוכמה היא גם לקחת כל חצי שעה את הילד/ה לשירותים וגם אם הם אומרים שאין להם לא לוותר.

myfirst1

New member
נורה של... כתבת שהילדים שלך

נגמלו ישר ללא ישבנון. איך? החזקת אותם מעל האסלה?

כן גיא מבקש קקי ואני מושיבה אותו ישר

על האסלה. סיר מגביל כי את צריכה לקחת אותו לכל מקום כי הם לא רגילים ישר על האסלה . גיא בן שנתיים ו10 חודשים וגמול גם מהלילה כבר לפני חודש. נכון שזה קצת מפריע כי אני צריכה לשים אותו על האסלה אבל כמה פעמים הוא עושה קקי ופיפי הוא עושה לבד

תציעי הכל

ותני לה לבחור את מה שהכי נוח ונעים לה. לנו, אגב, לא היה ישבנון אלא מקטין אסלה, ושרפרף קטן לטיפוס.

למעלה