גירוי יתר

בבוצי

New member
../images/Emo53.gif גירוי יתר

משהי יודעת מה עושים במקרה של גירוי יתר של השחלות בעיקבות טיפולים? עברתי ביום שני הזרעה ויש לי כאבי בטן ברמה בינונית. (לא כאבים שדורשים נסיעה למיון כפי שהיה בטיפול הקודם) . הלכתי אתמול לרופא הוא בדק אותי ,(לשם שינוי לא ראה ציסטה, אבל ראה רירית יפה ,שהפיכה בי מעט אופטימיות) . אבל השחלה שלי מוגדלת בסביבות 9 ס"מ. היום לא הלכתי לעבודה ואני משתדלת לנוח ולשתות הרבה, אבל הכאבים וחוסר הנוחות מיאזור הבטן לא מרפים ממני .ובנוסף והעובדה שאני מושבתת מעבודה מאד מייאשת אותי ( אני מורה ויש לי אחריות קטנה גם כלפי התלמידים שלי ,ובמצב הנוכחי אני מרגישה שהם גם כמו הילדים שלי ). אני לא יכולה להשאר יותר מידי זמן בבית, הרופא שלי אמר לי שהכאבים עוד עתידים להמשיך ולהחמיר שבוע הבא כתוצאה מעליית ההורמונים. הטיפולים האלה (הזרעות ומה שהיה לפני.. לפי סדר כרונולוגי לכל מי שלא נמצא אצלו בעיה) הורסים אותי נפשית ומייאשים אותי ואם הטיפול הנוכחי לא יצליח, אני ממשיכה הלאה להפרייה חוץ גופית. אין לי מושג מניין אני אשאב את הכוחות להתמודד עם המשך הטיפולים, כשאני לא מסתדרת עם טיפולים הפשוטים יותר וכל טיפול מלווה בתופעות לוואי שרק מקשות על חיי היום יום. אני מרגישה שאני מתרסקת מיום ליום והכוחות שלי אוזלים להם. שאלה נוספת- אם ביום ראשון קיבלתי כוריגון, ביום שני היתה ההזרעה, באיזה יום אפשר כבר לעשות בטא ולקבל תשובה חיובית למקרה שיש הריון? אין לי כוח להתמודד עם תשובת ביניים, אני רוצה תשובה חותכת לכאן או לכאן.ועדיף לכוון חיובי.

ליזט2

New member
היי בבוצי

ההזרעות שעשית לא ציינת כמה עברת ? מה קיבלת ? (איקקלומין וכ"ו.....) ולמה את מגיעה למצב של כאבים חזקים כל כך ? כשאני אחרי הזרעה +איקקלומין+כוריגון יום לפני ויום אחרי. חוזרת ישירות לעבודה מדי פעם מרגישה כאבים מגעילים כאלה בבטן אבל זה עובר אחרי יום גג יומיים לגבי מצב נפשי כתוצאה מהטיפולים ..... אני מסכימה איתך אנחנו ללא ספק עוברות את הסבל הנורא מכל ! לגבי שאלתך האחרונה ממה שידוע לי אפשרי לעשות בדיקה מיום ה12-14 להזרעה אז תעדכני יום טוה מתוקה

בבוצי

New member
השלמת הפרטים החסרים.

ליזט ,קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה , זה מאד מחמם לי את הלב שאני לא לבד .אני לא יודעת איך הצלחתי להתמודד עם כל הטיפולים עד עתה בלי הפורום המדהים הזה. תשובה לשאלתך עברתי כבר הכל חוץ מהפריה חוץ גופית. כוריגון לפני הביוץ, איקוקלמין +כוריגון, שדפק לי את הרירית ועוד לפני הביוץ, ידעתי בטיפולים האלה שהסיכוי אבוד . עברתי בערך 6 הזרעות, את המספר המדויק, אני כבר לא זוכרת. הראשונות רק על בסיס מציאת הביוץ +כוריגון . ועוד 3 הזרעות על בסיס של זריקות של מנוגון +הזרעה. הטיפול הנוכחי הוא זריקות של מנוגון, שנמשכו יותר מידי זמן- מעבר לשבועיים, כוון שבהתחלה לא הגבתי לאמפולה אחת, אחרי שבוע ןחצי העלו לי ל-2 אמפולות ואחרי 4 ימים הורידו לי שוב את המינון לאמפולה אחת, כוון שהתחילו להווצר יותר מידי זקיקים. ובסוף ניגשתי להזרעה כשיש לי 4 זקיקים בשלים. (מעל גודל של 16 מ"מ). התחלתי את הטיפול, כשהשחלה שלי מוגדלת מעט (תופעת לואי של הטיפול הקודם) ועם כל תוספת ההורמונים וכמות הזקיקים ,היא גדלה למימדים יותר גדולים. לא כל הזמן הכאבים הם כאבי תופת. אבל הם לא נעימים כלל. חוץ מזה שזכור לי שפעם אחת כשנוצרו לי 3 זקיקים מטיפול של איקוקלמין ופרוגינובה גם היו לי כאבים חזקים. מעניין אם הכאבים קשורים לכמות של זקיקים שנוצרת בשחלה.

ליזט2

New member
טוב אני רואה שאף אחת לא מגיעה

לסוף הפורום אז אני מקפיצה את השאלה של אחותינו לצרות ומצטערת שאין לי תשובה .....

ifat28

New member
גם לי בעבר היה גירוי יתר שחלתי

אחרי ההפריית מבחנה השנייה שעברתי. הלכתי למיון באיכילוב גם אצי השחלה היתה מוגדלת בערך ל-9 10 ס"מ וגם היה לי חום. בכל מקרה הם כתבו לי שאני צריכה להיות בבית ולנוח במשך 7 ימים ורק אז לחזור לעבודה, הם כתבו ואמרו לי שאני צריכה לנוח ולשתות הרבה. ואגב ההיפרסטמולציה אצלי היתה יחסית קלה ולא קשה כי במקרים קשים הם מאשפזים. הם גם אמרו שאם הכאבים ימשיכו להחריף או שהבטן תתנפח מאוד אז לבוא שוב למיון. אז קיבלתי חופשה מהעבודה ל-7 ימים. זה באמת לא נעים , באמת יש כאבים, אבל זה יעבור. ורק לנחם אותך הרבה פעמים מתקיים השילוב של הריון יחד עם גירוי יתר ובמידה ונוצר הריון, אז אפילו הגירוי יתר יכול להתגבר. בכל מקרה אני מאחלת לך בהצלחה בטיפול ושיופחתו הכאבים האלה.

גוליגל

New member
דבר ראשון לשתות המון מים

להתחבר לברז ולהתנתק ממנו רק בשביל ללכת לשירותים... לגבי טיפול רפואי - לא יודעת. תרגישי טוב ובהצלחה!

בבוצי

New member
../images/Emo92.gifשאלת הבהרה

מה שתייה מרובה אמורה לעשות? להקטין את הכאבים? להקטין את השחלה לגודלה הרגיל? משהי יכולה להסביר לי?

נועם@בת

New member
לשתות, לשתות, לשתות

וגם לשתות. גירוי יתר שחלתי הוא מצב בו הזקיקים שבייציו ואלה שלא בייצו צוברים נוזלים. הנוזלים נשאבים מרקמות שכנות ועולולים לגרום למצב של התייבשות בהן. במקרים קיצוניים הדם הופך צמיגי ויש חשש ליצירת קרישי דם שזה כמובן מצב מסכן חיים. השתיה מקטינה את נזקי הגירוי ויכולה לשפר את ההרגשה. אז מה שאת יכולה לעשות זה רק לשתות ולנוח. נכון, יש לך אחריות כלפי הילדיםש את מלמדת, אבל בראש ובראשונה יש לך אחריות כלפי עצמך. שחלה מוגדלת עלולה להסתובב סביב עצמה ולהגיע למצב שדורש ניתוח. סליחה שאני מבהילה אותך, אבל לפעמים צריך להיות מודעים לסיכונים לפני שמנסים להיות גיבורים
. בטא תוכלי לבדוק 12 יום אחרי ההזרעה, בהנחה שלא קבילת כוריגון אחרי כן. שיהיה בהצלחה נועם

למעלה