בנושא אוגרים

kalah

New member
../images/Emo53.gif בנושא אוגרים

אז נכנענו וקנינו בחנות זוג אוגרים לילדים. קנינו גם תערובת אוכל מיוחדת שעלתה לא מעט. האוגרים מתוקים אבל .. הם אצלנו מהבוקר והם לא אוכלים. זו תערובת של גרעינים די גדולים והם גורים פיצפונים ורני חוששת שקשה להם לאכול את זה. מעולם לא היו לנו אוגרים. האם מותר לתת להם משהו כמו תפוח מרוסק (אל תצחקו) או משהו בסגנון או שזה האוכל שלהם והם יסתדרו עם זה?

אילנית03

New member
היו לנו אוגרים

נתנו להם קליפות של מלפפון , מעט כרוב, (פעם בשבוע לא יותר כי אז הם משלשלים) ויש לקנות תערובת לאוגרים שהאוכל בה קטן מספיק ונוח להם לאכילה, כשאנחנו הבאנו את האוגרים לקח להם יום יומיים להתרגל ולהתחיל לאכול, חשוב יותר שתוודאי שיהיה להם תמיד מים ושהם שותים.

amub

Active member
אוגרים

תזונה קיימים בשוק מזונות מיוחדים לאוגרים ומכרסמים. מזון טוב יכלול בין 15%-20% חלבון. גורי האוגר מתחילים להיגמל בגיל 7-10 ימים, לכן יש להקפיד שפיית בקבוק השתייה נמוכה מספיק עבורם. את האמהות והגורים יש להאכיל על ריצפת הכלוב. קושי בהגעה למזון עלול לגרום לאם לנטוש את גוריה. האוגרים אוכלים מעט מאד ובעיקר בשעות הערב. כמו בארנבות, גם אוגרים אוכלים לעתים את צואתם לעיכול חוזר. המזון המתאים ביותר לאוגרים הוא מזון הכופתאות הפשוט (ללא תוספת תירס, זרעים, גרעינים ו"ממתקים" למינהם). ניתן להוסיף מזון טרי כגון ניצנים למינהם, פיסות תפוח, אגוזים, צימוקים ועלים שונים, אך לא יותר מחצי כפית ביממה (24 שעות) לאוגר. אפשר גם לתת מעט מזון יבש של חתולים \ כלבים כדי לעזור בשחיקת השיניים. הועתק מהאתר הבא:

סנופה

New member
אכן מועילות

יש אגב גם פורום מכרסמים וארנבונים, את מוזמנת לשאול שם. כשלי היה אוגרים (וזה היה לפני המון שנים) חוץ מהכופתיות היבשות הייתי נותנת להם מדי פעם גם מלפפונים וגזרים, זה היה הצ'ופר שלהם והם היו מתים על זה. אגב, אם יש לכם רגישות לריח...שימו את הכלוב שלהם במקום מאוורר. שיהיה בהצלחה איתם!

אני מנחשת שקניתם אוגרים סיבירים?

הם נראים גורים בערך כל החיים שלהם. ומה שכתבו לעיל נכון, חשוב מאוד לתת להם מים. וחשוב מאוד לא לתת להם מייד קליפות של מלפפון, כי אם הם באמת צעירים, הם עלולים לשלשל מזה. שימי לב שהם יכולים להגיע למים [קנית, אני מקווה, כלי למיוחד למים ]. בכלל , הכופתיות טובות להם, ויש זולות ובריאות לא פחות, לא צריך לקנות את השקית שעולה כמעט ארבעים ש"ח. ועוד כמה דברים חשובים: אם קנית זכר ונקבה, צפי תוך חודש להתרבות מאסיבית שלא תגמר לך כמעט. האוגרים, בניגוד לחולדות החכמות היפות והטובות, הם חיות אידבידואליסטיות לעילא ולעילא, אז כשיתבגרו תצטרכי עוד כלוב להפריד ביניהם [וגם כדי שלא ישוגרו לך שגרים של בין חמישה לשבעה כל חודש וחצי]. הסיבירים יותר חברותיים מן הסורים אמנם, אבל עדיין, קחי בחשבון הפרדה. ואם קנית זכר וזכר או נקבה ונקבה אז בכלל, כדאי להפריד ביניהם מהר, כי עם הייחום הראשון הם יבלעו זה את זה.

chili3

New member
לי היו כילדה שני אוגרים, שהפכו תוך

חודש וחצי ל 8 אוגרים, שהפכו תוך שבועיים לאוגר אחד שמן והרבה כפות רגליים מסביב

ophirn

New member
זה לא אוגי זה OZZY..ואם תגידי שהיה

שחור אז גם לא אתפלא

galizoe

New member
לנו היתה תוכית שרצחה 3 "בעלים"

עד שהבנו שהם לא 'סתם' מתו והחזרנוה אחר כבוד לחנות...

האוגרת של אחותי אכלה את הזכר

והדבר שלא יכולתי לסלוח לה עליו היה הפרצוף המרוצה שלה תוך כדי מעשה. עד היום, שלושים שנה אחרי, הוא עוד חרוט לי על הרשתית. אלי הביתה לא יכנסו אוגרים...

למעלה