בבקשה

TheReverend

New member
../images/Emo53.gif בבקשה

שלום, מישהו אמר לי שבשל איזשהי פירצה בחוק ניתן להורד 20% פחת כל שנה על אופנוע הרשום ע"ש החברה וגם לקבל החזר מלא על המע"מ. כמה שאלות: 1. זה נכון? 2. אם כן, איזו חברה יכולה להוריד פחת כזה(עוסק מורשה,חברה בע"מ...)? 3. הורדת הפחת מזכה אותי במשהו במס הכנסה? איך? במה? מצטער על ההפגזה

תמירי

New member
חסר נתונים!

אתה שכיר? אתה עצמאי? פחת על אופנוע זה 15 אחוז למיטב זכרוני! אין זה משנה אם אתה עוסק מורשה או חברה! הכללים זהים.

TheReverend

New member
אני כרגע לא זה ולא זה אבל...

אני שוקל כבר זמן מה לפתוח עוסק מורשה לצורך עבודות מזדמנות (אני בתחום המערכות מידע ואפליקציות אינטרנט) ואם אני אוכל לקנות אופנוע (חלום רחוק לאור המחירים היום) אני אשמח מאוד.

nirdagan

New member
לא נראה לי שיכירו לך באופנוע

כהוצאה מוכרת בתחום העיסוק שציינת. מאימתי אופנוע משמש כלי לפיתוח מערכות מידע ואפליקציות אינטרנט?

TheReverend

New member
ממתי בודקים איזה רכב אתה לוקח../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

כלי הרכב נועד להתנייעות(הגעה ללקוחות או ניידות בפגישות) ולא לעבודה גרידא, כשמישהו לוקח מאזדה כרכב חברה או לחילופין רנו קנגו מישהו שואל אותו למה כזה ולא אחר?
בכל מקרה, אני לא בקיא בחוקים(יכול להיות שאם מדובר באופנועים אז החברה חייבת להיות חברת שליחויות\מזון... לא יודע
מישהו יכול להפנות אותי למקור מידע מוסמך? (חוק מסויים או גוף ממשלתי שיכול לענות על זה?)

תמירי

New member
חד משמעית אין לך בעיה!

ההוצאות על האופנוע (הנחה של לא אופנוע כבד) יוכרו במלואן. תהיה רגוע! אם יש בעיה תפנה אלי במסרים!

TheReverend

New member
הנחות זה תמיד בסיס לבעיות

כתבת: "(הנחה של לא אופנוע כבד)" תגדיר אופנוע כבד? ומה ההבדל בין קטנוע מנהלים 400 סמ"ק לקטנוע מנהלים 650 סמ"ק או אופנוע ספורט 600 סמ"ק? מי שאמר לי מה שאמר וגרם לי לפתוח את כל השירשור הזה אמר שבשל פירצה בחוק אין הבדל בין קטנועים ואופנועים כבדים... מישהו יכול להפנות אותי לחוק המדובר?

תמירי

New member
המשך עניין האופנוע

בעקרון אין הבדל לצורך הכרה. אך רצוי שלא לעורר את "זעמו" של פקיד השומה ע"מ שלא תהיה לזות שפתיים. כל סוגי האופנועי מנהלים יוכרו ואתה בטח שואל כי אתה רוצה לקנות סוזוקי 1100? כאן עלולה להיות בעיה שפקיד השומה יטען שזה פיקטיבי והכל פרטי. צריך להיות חכם ולא רק צודק. זהו מבחינתי הנושא סגור.

למעלה