בבקשה

ronnie007

New member
../images/Emo53.gif בבקשה

שלום לכולם
אני רוני,אני בת 14 , ואני רוצה לשנות את ההתנהגות שלי. העניין הוא כזה: אני בת-אדם מאוד פתוחה, כנה, אני אוהבת לתת- עושה לי טוב לעשות לאנשים טוב, אני חברותית, ולרוב ניתן לראות חיוך על הפנים שלי. הבעייה היא שהרבה פעמים אני עונה לאנשים בתגובות מאוד ציניות. אין לי שום כוונה רעה במה שאני אומרת, זה פשוט דברים שנפלטים לי בלי שאני אחשוב לפני (אין תקשורת בין הפה למוח
), ואז יוצאים לי משפטים מאוד ציניים ולא נחמדים, ויוצא שאני פוגעת במי שלא מכיר אותי באמת, ויודע שאני לא מתכוונת לרע. חברה שלי תמיד אומרת לי על דברים כאלה שאני מרשעת, אבל היא יודעת שאני כלל לא מתכוונת (ובכל זאת)... אני רוצה להפסיק עם כל הקטע הזה, אבל אני לא יודעת איך
בבקשה תודה לכם

גרא.

New member
ronnie007,לשון מושחזת,לעיתים חדה

כתער,אינו דבר רע כלל וכלל.השאלה היא רק אם העיתוי להגיב בצורה מילולית צינית,הוא מוצדק.מה שמסתתר בדרך כלל מאחורי תגובה צינית לא מבוקרת,כפי שאת מגדירה,כזו שנפלטת,הוא בדרך כלל צורך מסויים שלך,במידה רבה להגן על עצמך.מפני מה? רק את יודעת..מכל מקום,מה שאת עושה,הוא שאת מקבלת אפקט של בומרנג,ובסופו של דבר, את פוגעת,ונפגעת...יתכן גם שסגנון התגובה שלך הוא אימפולסיבי,לא תמיד עם מחשבה מספקת.למעשה,אין מי או מה שמאלץ אותך להגיב כך, ללא שליטה או ביקורת מתמדת,זו בחירה,או כפי שאני מעריך,אילוץ שבא להסוות כנראה על חוסר בטחון,וחשש שלך מביקורת..יתכן שאני טועה בהבנת התגובות הללו, כי אחרי הכל,זו מסקנה ממה שכתבת, ללא אבחון כלשהוא.מכל מקום,המודעות שלך לסגנון התגובה האימפולסיבי הציני, היא השלב הראשון לשינוי שאת מעונינת בו..את יכולה ללמוד ולתרגל סגנון תגובה אחר,בסיוע פסיכולוגי.אם כי יתכן שגם יועצת בית הספר יכולה לעזור לך.

למעלה