בבקשה...

Salem

New member
../images/Emo53.gifבבקשה...

שלום
אני בונה פרוייקט במחשבים לבגרות, המערכת שלי מתכננת דיאטות לחולי סכרת. אני זקוק למידע מה צריך לקחת בחשבון כאשר עושים דיאטה לסוכרתיים. כרגע אני מחשב דיאטות רגילות, כלומר אני מתחשב בפחמימות, שומנים וחלבונים אשר ביחד מחזירים את הערך הקלורי. האם כל מה שצריך לקחת בחשבון זהו הסוכר? כמה סוכר יש במזון? אנא עיזרו לי, תודה רבה!

Salem

New member
הרשו לי לשכלל את השאלה שלי

האם ניתן לקבוע כי לחולה סכרת מותר לאכול X סוכר ביום? כלומר האם זה יהיה תקין לתכנן דיאטה כך שהחולה לא יאכל יותר מX סוכר ביום? ואם כן, כיצד קובעים את כמות הסוכר המותרת לאכילה....

היי, ברוך הבא!

דבר ראשון לחולי סוכרת אסור לאכול סוכר.... לדעתי התכוונת לפחממות..הדיאטה שאנו עושים זה בשביל לשמור שהסוכר לא יעל יותר מידי כתוצאה מהרבה פחממות.... ובעיקרון אי אפשר לקבוע את כמות הפחממות שמותר או אסור לאכול ביום...לכל בן אדם יש צורך בכמות מסוימת שמתאימה לו... יש כאלה שאסור להם הרבה כי אז זה יקפיץ להם את רמות הסוכר, ויש כאלה שהם צריכים הרבה כי אם לא הרמות סוכר שלהם ירדו יותר מידי ואז יהיה להם היפוגליקמיה. מקווה זעזרתי...

Salem

New member
תודה.... ../images/Emo13.gif

אבל סיבכת אותי עכשיו... עכשיו אני לא ממש יודע איך לתכנן דיאטה על פי נוסחא מתמטית.... הממ... טוב נשבור את הראש
שאלה אחרת, מצאתי רשימה של מאכלים המותרים לאכילה על ידי דיאבטים כאן. האם את מכירה במקרה אתר או מקום בו אני יכול להשיג טבלה עם ערך חלבוני, פחמימות ושומנים של פריטי מזון שונים?

kiticat

New member
האממ

תראה, אני לא קבועה על דיאטה- אני על שתי סוגי אינסולין ויש לי חופש מוחלט במה שאני אוכלת. כעיקרון אני מאמינה בתזונה נכונה ללא קשר למחלות שונות, וכיום, סוכרת היא לא מחלה שמבחינתי מגבילה. אני אוכלת הכל, אני פשוט נזהרת. מה זאת אומרת נזהרת? אני לא אשב לאכול ארוחה שכוללת ליטר וחצי גלידה, חבילת שוקולד, וחצי כיכר לחם. צריך לדעת למתן. אין נוסחא קבועה. כי בעוד שיש כאלה שפסטה מקפיצה את הסוכר לכל הרוחות- אצלי לוקח בין 2-3 עד שתהיה השפעה כלשהיא.... כל אחד והגוף שלו.

Salem

New member
אבל בכלליות

צריך לקחת פחמימות בצורה מתונה?

צריך לאכול פחממות...

יותר בצורה מסודרת ונכונה. לאכול מתי שצריך ובכמויות המתאימות.

Salem

New member
מתי שצריך?

יש הגדרה למתי צריך? (אני עומד לחטוף התקף לב...)

בעיקרון כן....

בעיקרון צריך לאכול 3 ארוחות [בוקר, צהרים וערב] ו2-3 ארוחות ביניים...זה הבסיס בדיאטה מסודרת. כשיש היפוגליקמיה צריך לאכול מזון עם פחממות כמו פרוסת לחם, במבה....וכו' זה אחד המצבים שצריך פחממות.

Salem

New member
מילים מפחידות ../images/Emo13.gif

היפוגליקמיה
וואו, יש לי הרבה עבודה עוד לעשות...

נשמע מפחיד...

אבל כשמתרגלים לזה זה כבר לא כול-כך מפחיד כמו שזה נשמע בהתחלה. בהצלחה בעבודתך ואם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לשאול אותן פה.

למעלה