ארוחות ערב

../images/Emo53.gifארוחות ערב

שלום כולם. שאלה שאלתית - עידן, או טו טו בן שנה וחצי, לא אוכל מבקבוק (הפסיק לינוק בגיל שנה ו4 חודשים - ינק בוקר ולפני השינה). בבוקר הוא אוכל גמד של ארוחת בוקר (עם דגנים) או קורנפלקס וחלב. בערב - ביצה, עגבניה, זיתים, גבינה ולפעמים פרוסת לחם. זו הארוחה האחרונה ביום ובד"כ אין לנו בעיות אוכל. עושה לי רושם שבימים האחרונים קצת נמאס לו ואני רוצה לגוון לו (מבינה אותו, כמה אפשר מאותו דבר...). בשר הוא אוכל בצהריים. יש רעיונות לגיוון? חשוב לי שזה יהיה אוכל מזין. אשמח גם לקישורים של מתכונים מתאימים

אפרת12

New member
בואי נראה...

דבר ראשון - את יכולה לתת לו עוד מוצרי חלב. אפילו - אם בבוקר הוא אכל גמד, אם בא לו תני דגנים עם חלב. לנו יש: אפונה עם תירס - קצת אפונה של סנפרוסט עם טיפה חמאה ותירס (דור מאוד אוהב) חביתה עם תירס ירקות נוספים - פלפל, כרוב (סלט כרוב וגזר - להיט אצל סיון) ירקות של מרק עוף עם שקדי מרק או עם פסטה (אם אני ממש משקיענית אז יש קוסקוס ומרק של קוסקוס, לפי המתכון שעל השקית של הלקט קוסקוס של סנפרוסט - שכלקט הוא לא כ"כ מוצלח) פסטרמה (אז מה אם אוכלים בשר בצהרים - אפשר להוסיף) מלון (או כל פרי אחר, אבל אצלנו משום מה מלון הכי מתחבר עם ארוחת ערב) אבוקדו לא זוכרת עוד

ארוחת ערב היא תמיד יותר בעייתית משום מה

אצלנו אוכלים לארוחת ערב: פסטה (לצורותיה השונות ולמגוון רטביה - זה כמו אוכל אחר בכל פעם) פיתה-פיצה - פיתה שאת חותכת לשניים כך שיוצאים לך שני עיגולים, מורחת (יחד איתו!) רסק עגבניות, מפזרת גבינה צהובה, זיתים אם הוא אוהב, וקדימה - לתנור. נטרף כל פעם מחדש. לחם מטוגן. חביתה (במקום ביצה) אפונה / תירס / לקט ירקות קפואים או טריים שאת אופה בתנור עם שמן זית סלט פירות חוץ מזה, יש לנו המון מתכונים לקטנים בקישורים - לביבות למיניהן, ועוד מכל טוב.

שאלה כללית לגבי ירקות

נגיד לקט ירקות - זה מספיק? הפחד שלי תמיד זה שהוא יקום רעב ב 4:00 בבוקר.... לגבי ביצה-אני מגוונת את צורות ההגשה-ביצה קשה, מקושקשת, חביתה פיתה-פיצה זה רעיון טוב, ינוסה
.

למה שלא תתני לו...

למה שלא תתני לו את אותו אוכל שאתם אולכים. את התקופה הזו אנחנו עברנו על הכבישים במנוסה מהקטושות ולמדתי המון מדש-דש בנושא. צירוס נעשה להיט פיצה גבינה לבנה ג'חנון (זה התימניות שבה) רוויחות איטריות סגאטי פרוסות עם חמאת בוטנים וריבה (יש לשים לב שזה מסוג המריחה וללא בוטנים שלמים) טונה ירקות רק אנא אל תהי כמו פלפלת שמפחדת שהילדה שלה תתלכלך. כך זה ילדים והם צריכים בגיל הזה להנות מחוויה. בקיצור לדעתי הדמיון הוא הגבול.

אנחנו אוכלים בשרי בערב...

אנחנו אוכלים בד"כ את הארוחה הבשרית בערב, ואז הוא אוכל את זה למחרת בצהריים. מה זה רוויחת איטריות? מה זה סגאטי?

אופס, התבלבלתי../images/Emo163.gif

הכוונה הייתה ל- "רוטב בשמל עם רביאולי" ולא רוויחת איטריות
"סגטי" היינו "ספגטי" בשפת ניצן

למעלה