אסתר שלום

kerental

New member
../images/Emo53.gifאסתר שלום

בתי בת חמישה חודשים ושבוע ואוכלת רק מהנקה. עד כה לא היו לנו בעיות בהנקה - הסתדרנו (טפו טפו) מההתחלה והיא עלתה יפה במשקל (תמיד הייתה בממוצע ביחס לגיל ולגובה). בבדיקה אחרונה בטיפת חלב היא שקלה 6.600 ק"ג, שזה בדיוק בדיוק הממוצע לגילה ולגובהה (64 ס"מ), אבל היא עלתה רק 100 גרם מהשקילה הקודמת, שהייתה כחודש לפני כן (בדרך כלל היא עלתה 300-400 גרם מדי חודש). האחות בטיפת חלב אמרה שאולי צריך להוסיף תמ"ל והזמינה אותנו לביקורת בעוד מספר ימים. אני מעוניינת להמשיך להניק באופן בלעדי לפחות עד שילוב ממוצקים, וגם אח"כ אם זה יסתדר. הילדה עירנית, חיכנית, ישנה טוב ורגועה באופן כללי. כמה שאלות: 1. האם באמת הכרחי להוסיף תמ"ל? 2. האם יכול להיות שתפוקת החלב שלי או ערכו התזונתי השתנו? 3. האם כדאי לחכות יותר מאשר שבועיים כדי למדוד עליה תקינה של המשקל? אשמח לשמוע ממך.

Don´t panic

1. What was her birth weight? If she has already doubled her birth weight, then this is really insignigicant. Remember my mantra: LOOK AT THE BABY, NOT THE SCALE. Is she developing well, is she happy? 2. was she sick in the last month? 3. was someone in the family sick in the last month? 4. Have you started giving water or motsets lately? are you offering both breasts? 5. Which Tipat Halav are you? Who is hte nurse? I am teaching the nurses in Tel Aviv Tipat Halav, so I want to know if it is one of my students. First of all, adding artificial milk is NEVER a solution to a breastfeeding problem at this age. Adding another feed, or pumping as=nd giving your milkas a tosefet, or even after each feed giving 5 spoons of your milk which you squeeze out after the feed would be more "breastfeeding correct".​

kerental

New member
לא בפאניקה, סתם אימא טריה

תודה רבה רבה על התשובה המהירה. תשובות לשאלותיך (סליחה מראש על האורך): 1. משקל הלידה היה 3.530 ק"ג ולפני כשבועיים היא שקלה 6.700 ק"ג, כלומר -היא כמעט והכפילה את משקלה. היא מתפתחת יפה (מגיבה, צוחקת, מתהפכת, תופסת דברים) והיא ילדה שמחה ועירנית. 2. הילדה לא הייתה חולה בחודש האחרון, רק קצת אף סתום פה ושם - לא רציני. 3. אני הרגשתי לא טוב פעמיים במהלך החודש האחרון (פעם אחת וירוס שגרם לחולשה ותשישות במשך 3 ימים ודלקת גרון קלה למשך יומיים). אולי כאן טמון הפיתרון לבעיה, כי במהלך החודש האחרון היה לי עומס עבודה רציני - עבדתי גם בלילות וישנתי מעט יחסית, ולמרות שקיבלתי עזרה רבה בטיפול בילדה מהמשפחה, קשה לעבוד בלילות ולתפקד ולהניק כרגיל במהלך היום. 4. הילדה משתמשת במוצץ מגיל חודשיים בערך ועד כה זה לא פגע ביניקה. 5. אני הולכת לטיפת חלב ברמת-גן, ולמרות שהאחיות שם מעודדות הנקה, לא נראה לי שהן יודעות איך להתמודד עם בעיות שצצות בתחום. לסיכום, אם הבנתי: אם בבדיקה הקרובה (בשבוע הבא) העלייה במשקל תהיה מספקת, בעצם אין בעיה מיוחדת. ואם לא, אני מבינה שאת מציעה לנסות ולהוסיף ארוחה או לשאוב חלב ולתת תוספת בנוסף לארוחות הרגילות (למרות שהיא לא מבקשת). תודה רבה על עזרתך.

Don´t even look at the scale

from what you said, everything is great, and the fact that she gained a little less weight n the last weeks may be due to the fact that she was "a little sick". That is what breastfed babies do........their immune system works so well that you hardlt notice that they are sick, but this activity burns calories, and you will see it in their weight gain. forget about it, and in my opinion, you don´t even have to weigh her next week. just enjoy her!!​

למעלה