-ביקורת !

EverMan

New member
../images/Emo52.gif-ביקורת !

המצב בארץ היום עבר כל גבול. המצב המדיני - זוועה. המצב הכלכלי - זוועה! המצב החברתי - שפל שכמותו לא היה מעולם !!! הבעיה העיקרית לדעתי , היא משום שהכנסת מעורה מאוד בממשלה. 28 ח"כים הם גם שרים ! 28 ! וזאת בשביל הסכמים קואליציונים. השר לענייני תקשורת שלנו לא יודע כלום על תקשורת. שר האוצר שלנו לא יודע כלום ואין לו ניסיון בכלכלה. שר הביטחון שלנו לא היה רב-אלוף. למה זה ככה ? האם זה בסדר שנותנים תיקים לאנשים בשביל הסכמים קואליציונים ולא בשביל זה שהם יעשו את התפקיד הכי טוב שאפשר ? למה לא לוקחים אנשים מהשורה הראשונה , האנשים המובילים במקצועיהם שינהלו את הממשלה. שר האוצר מנהל חשבונות בעל תואר שלישי בכלכלה מר.... שר הביטחון רב-אלוף ובעל עיטורים ... שר התקשורת מר ... בעל תואר שלישי בפרסום ויחצנות ותואר ראשון בתקשורת המונים... למה זה לא ככה ? כי הממשלה מושחטת , היא מעדיפה כסאות מאשר נכונות לעזור לציבור ! ראש הממשלה אמור לנהל ממשלה שתפעל כמו שצריך , לא ממשלה קואליציונית שמסוכסכת בתוכה ובין עצמה. השלב הראשון לדעתי לפחות , הוא לחוקק חקיקה אשר לא תאפשר לח"כ להיות גם שר ! וכמוהו גם ראש הממשלה. ראש הממשלה יבחר באותם בחירות לכנסת , חוק הבחירה הישירה לא יחזור ! אבל מה כן ? -ככה לא יקרה מצב בו מר דוד לוי , דוקטור לכלום מאוניברסיטת שום מקום , לא יוכל לכהן כשר וח"כ בעוד שהוא לא מבצע את תפקידו בלו ואחד מהם. ככה השרים - שרובם הם הח"כים הכי טובים שלנו , ישקיעו את מיטב זמנם בבית החוקקים ולא בגוף המחליט. הכפל תפקידים במדינה הזו הוא אנטי-דמוקרטי ופוגם ביעילות של הכנסת והממשלה בו זמנית שהשרים/ח"כים צריכים לחלק את זמנם בין הכנסת הממשלה והעסקים הפרטיים שלהם. אז בבקשה ! תמנו את האנשים הנכונים ולא את האנשים הנחוצים ! -=<ענבר רובין - נוער העבודה כרמיאל>=-

metal_slug

New member
על זאת נאמר : מדינת חלם

אבל תיכף כולם בכנסת יהיו מרוצים, ירחיבו את שולחן הממשלה עד ל-120 שרים, ואז לא תהיה בעיה...

TheHock

New member
הפער בין המצוי לרצוי....

אני מצטרף לביקורת שלך, אני רק מעוניין לציין שעל פי בדיקה שערכתי לפני כשנה (קצת אחרי כניסת הממשלה לתפקידה) כ50 אחוזים מהממשלה צריכים להיות גם ח"כ... שוב אני לא בטוח בעניין כי זו בדיקה ישנה - אבל אני יחזור ויקרא את החוק שאגיע הביתה (אני כרגע בבית ספר) בנוסף, תיקון קל, הגוף המחליט אינו הממשלה אלא הכנסת. הממשלה היא הרשות המבצעת והיא כפופה להחלטות הכנסת, מה שבמדינת האבסורד שלנו מתקיים אך ורק בצורה רישמית, וגם זה לא - הרי אנחנו כבר 53 שנה במצב חירום.

למעלה