כול הכבוד על הפורום

גינגר3

New member
../images/Emo51.gifכול הכבוד על הפורום../images/Emo20.gif

בתור אישה חרדתית שמנסה להכנס להריון ופוחדת מאוד מהלידה יש לי המון שאלות על התמודדות המערכת (בית החולים וכו) עם נשים חרדתיות בלידה. 1.למשל האם נשים שחרדות מהלידה, לא מתפקדות כמו שצריך בזמן הלידה מרוב חרדה? 2.במה יכולים לעזור הרופא והמיילדת אם בזמן הלידה היולדת חווה התקף חרדה?

פחד מלידה

כפי שציינת, פחד מהלידה אכן יכול להשפיע ולהפריע למהלך הלידה; מאחר ואת מודעת לחרדותייך עוד בשלב שטרם הרית,יש לך מספיק זמן להערך ולהסתייע בעזרה פסיכולוגית, הן כדי להוריד את רמת החרדה הבסיסית,והן כדי לרכוש כלי-התמודדות בהם תוכלי להשתמש במהלך ההריון והלידה

שרוֹן

New member
אני אנסה לענות

אני לא יודעת למה הכוונה באשה חרדתית, אבל להרבה נשים יש חרדה מסויימת מהלידה. אני יכולה לספר על עצמי, כשהייתי בחודש שישי והתחלתי ממש להרגיש את התינוק. הבנתי שהתינוק שיש לי בבטן יהיה חייב לצאת איכשהו. זה היה די מלחיץ, עשיתי הרבה חושבים עם עצמי. כל ההכנות וההתרגשות לקראת בואו איכשהו הפיגו את החששות. ידעתי שאין סוף נשים עשו זאת לפני, ואני גם יכולה. אני מאוד ממליצה לעשות קורס יוגה להריוניות, או כל דבר אחר שילמד אותך לעשות הרפיות אפקטיביות בזמן צירים, ויפגיש אותך עם מה שמצפה לך בלידה. מהנסיון שלי, הלידה היא תהליך שנכנסים לתוכו באופן טוטאלי עד כדי שאין כמעט אפשרות להגיע לחוסר תפקוד. המון אנדרנלין מסתובב שם. הכיווניות מאוד ברורה. הסוף טוב
לא יודעת אם עזרתי. אם את עם חרדה שמטופלת תרופתית והשאלה שלך היא האם ניתן להזריק חומרי הרגעה בשעת לידה אז אין לי הידע. רק נתתי לך את הרבע גרוש שלי בעניין. בכל אופן שיהיה בהצלחה ושיהיה רגוע.

דפנה מי

New member
ואני גם אנסה לתרום מנסיוני

היית מטופלת תרופתית במהלך ההריון. לא היה שום מניע מלקבל מטשטים/אפידורל (אני לא רציתי מבחירה שלי ומקצור זמן גם לא הגעתי לזה(-;. כשהגיע הרגע להיכנס לחדר לידה והבנתי שהרגע הגדול מגיע היו חששות והיו פרפורים ואולי קצת קוצר נשימה אבל לרגע לא הסתרתי כלום מהצוות מסביב (גם ברגע שהגעתי לביה"ח סיפרתי על התרופות והם לוקחים את זה לתשומת ליבם כמקדם היסטריה לקחת את התינוק להשגחה לאחר הלידה), הייתי כבר כ"כ עסוקה בלידה שלא היה לי זמן בכלל לחשוב על החרדות-בכל מקרה התקף חרדה (אצלי לפחות) מתבטא בקוצר נשימה על 10 דק' ונגמר-לעובר בוודאי לא קורה כלום. אולי שווה לשקול ושאול לגבי מסכת חמצן בשבילך? את יכולה להביא טייפ עם מויקה מרגיעה, לבקש עמעום אורות - כל מה שיעזור לך. הלידה פחות או יותר מתרחשת עם או בלי עזרתך (פםרט לחיצות) ויש שם צוות לעודד ולדחוף איתך ולהקים אותך לישיבה (או לשקול תנוחות אחרות) ובן זוגך עוזר לך (או מישהו אחר) ואת נכנסת לאמביציה להצליח ולעשות את זה
.

גינגר3

New member
../images/Emo24.gifתודה מקרב לב...

כל -כך קלעת למה שהעסיק אותי בנושא!

למעלה