לפורום החדש....

קרנושה

New member
../images/Emo50.gif לפורום החדש....

היי ישראל...אני מפורום השכן תאומים ושלישיות....הבטחתי שאהיה פה והנה אני.....אז קראתי את הודעת המנהל שלך והירשמתי .....נראה לי שתוכל לעזור לי...
אז אתחיל.... אני אמא לשלישיה ואחות במקצועי... וכעת לעניין....
אחת מבנותיי סובלת מרפלוקס...מלבד זה שהיא מקבלת אינפמיל ER התחלנו לפני כמה חודשים טיפול בפריפולסיד....(עשינו אקג קודם) ....חודשיים חלפו והילדה הגיבה יפה לתרופה...ומשום מה לפני חודש (לאחר חיסון MMR אין לי שמץ מושג אם יש לזה קשר) היא חזרה להקיא כל ארוחה!! לציין שאלו לא פליטות...שוב חזרנו לרופאה ובכל ביקורת הרופאה מעלה שוב ושוב את מינון בתרופה...השאלה מה הלימט של שמותר לתת לילדה ששוקלת 6.700קג .....והאם זה נראה לך נורמלי כמות של 2CC 4 פעמים ביום? האם יש סכנות לתרופה או סיבוכים אפשריים? (אחרי הכל היא היתה חייבת לעבור אקג קודם משמע זה לא סתם תרופה!!)... כעת הופנתי לעשות ו.ק.ת ולפרופ´ לגסטרו....ואני מחכה לזה בקוצר רוח...ועם זאת...מעוניינת להכיר את התרופה יותר.... 2 מתוך שלושת ילדיי מקבלים שמן M.C.T...עד כמה הוא באמת עוזר לעליה במשקל? אני מוסיפה להם זאת למזון כבר מעל חצי שנה....בהתחלה היסתמנה תנופה של עליה במשקל וכעת לדעתי אני מוסיפה מתוך הרגל.....לא נראה לי שזה ממש מועיל )אולי גם לא מזיק!!) מה אתה יודע על התוסף הזה? והאם יש תוספים אחרים טובים יותר? (אני מוסיפה גם פוליקוז)... אחרי שחירטטתי בלי סוף אשלח הכל ואז הודעתי תעלם לי בדרך ואז אתפגר
מקווה שהיא תעבור חלק... תודה ישראל....מניחה שעוד נשתמע.... תעזור לי ללמוד למבחן התרופות שעומד לפניי? (אני עובדת במחלקה לפנימית ושיהיו כולם בריאים לא חסרים תרופות ם ובלל!)... תודה קרן

קרנושה

New member
SORRY אבל יש לי עוד שאלה...

לליאורי שלי אדמומיות בטוסיק שלה....שהלכה והחמירה וכעת זה נראה יותר כמו כוויות....לעיתים מדממות....מכיוון שאני מכירה בזה שיש לה עור רגיש ממזמן אני משתמשת רק בדזיטין....כעת מרחתי לה גם אגיסטן וכשזה לא הועיל הרופאה נתנה בטאקורטן...וגם זה לא עוזר והמצב מחמיר... הבאתי סילברול מביה"ח האם זה יעזור לדעתך? ואם לא אז מה כן? אני מרחמת עליה זה נראה נורא!!!!!! ושוב תודה...

inbale

New member
היי קרנושה

בלי להתערב בעבודה של מנהל הפורום אבל לפני שהייתי מנסה סילברול הייתי מנסה היקומיצין - אצלנו זה עבד פלאים.

אדמומיות בטוסיק

היי קרנושה סילברול יעזור לאדמומיות בטוסיק, אבל... אם המצב מגיע עד כדי דימום רצוי לשים קרם שמכיל אנטיביוטיקה כדי למנוע זיהום במקום. ישנה משחת בטאקורטן+G שהיא למעשה קורטיזון עם אנטיביוטיקה. גם בהיקומיצין שהזכירה Inbale יש אנטיביוטיקה. חשוב לזכור ששניהם מחייבות מרשם רופא. כאשר הדימום יפסק תוכלי להשתמש עבור האדמומיות שנותרה, אפילו אם היא חזקה, בכל קרם שמכיל "זינק-אוקסיד". מנסיון, זה מאוד יעיל. בהצלחה ישראל

בקשר ל- Prepulsid

היי קרנושה ומזל טוב משולש, על השלישיה. הפריפולסיד היא תרופה שמגבירה את התנועתיות קדימה של כל מע´ העיכול ע"י הגברת שחרור אצטילכולין. כך, תווצר יותר תנועה מצינור העיכול לכיבה וכך תמנע התופעה של "החזר כיבה ושט" ושל פליטות והכאות. המינון המומלץ בילדים הוא 0.8-0.6 mg\kg ליום. אין זה אומר שאסור לעבור את המינון הזה, אך צריך לקוט באמצעי הזהירות המתאימים. תופעות הלוואי של התרופה קשורות ללב ולעיתים יכולה להיגרם אי סדירות בקצב הלב. זאת גם הסיבה שהרופאה ביקשה לעשות א.ק.ג., כדי לוודא שהכל בסדר. לגבי המינון שביתך לוקחת הוא הגבול העליון של המינון המומלץ, ולכן הרופאה גילתה אחריות משתי בחינות 1. שלחה את ביתך לבדיקה א.ק.ג. 2. המליצה להתיעץ עם רופא גסטרו, בקשר להמשך הטיפול. חשוב שתדעי לא לתת לביתך שום תרופה נוספת ללא התיעצות במיוחד לא אנטיביוטיקה ממשפחת האריטרומיצינים. בהצלחה בטיפול ואני לרשותך בשאלות נוספות ישראל

לגבי M.C.T

כפי שאת בטח יודעת, בפגים נושא התזונה מאוד חשוב. MCT הוא גליצרול עם חומצות שומן קצרות והוא מקור אינרגיה טוב. לא הייתי מוותר עליו. לגבי דברים נוספים : מתן כמות קטנה של חלבון ממש בתחילת הארוחה בהחלט תגרום להגברת התיאבון. ואם לא חלבון אז מתן תוסף תזונה שמכיל חומצות אמינו כדוגמת ליזין. בהצלחה ישראל

קרנושה

New member
תודה השכלתי...

ואתה מוזמן לבקר גם בפורום שלי-תאומים ושלישיות... כעת אהיה אולי חצופה ואבקש משהו...אולי אולי אולי תוכל לעזור לי בזה... אני באמת עומדת לפני מבחן תרופות ענק....ואני צריכה איזושהי טבלה שתכיל קבוצות של תרופות....(רק על תרופות של פנימיות אני אבחן)...האם תוכל לעזור לי בזה? תודה מראש.... קרן

קרן (קרנושה), לגבי בקשתך

אם תוכלי להיות יותר ספציפית, אז אשתדל מאוד לעזור. בברכה ישראל

למעלה