מכירה, יש לי בעברית + עוד
שיחות מוקלטות אמיתיות בין מגדל הפיקוח וטייסים: פיקוח קהיר: כדי להימנע מרעשים פנה ימינה 45 מעלות. Egypt Air: איזה רעשים יכולים להיות כאן בגובה 35 אלף רגל?! פיקוח קהיר: הרעש מ- 767 שלך כשתתנגש ב- 747 שלפניך. Austrian Air-Lines: בוקר טוב וינה פיקוח פראג: בוקר טוב, אבל שים לב, כאן פראג. Austrian Air-Lines: אני נמצא בעמדות נחיתה בוינה. פיקוח פראג: אבל כאן באמת פראג. Austrian Air-Lines: פראג? פיקוח פראג: כן. Austrian Air-Lines: אבל רציתי להגיע לוינה! פיקוח פראג: בסדר, צא מעמדות הנחיתה שלנו כבר לעזאזל ופנה 50 מעלות ימינה. פיקוח מדריד: אתה איירבוס 320 או 340? Iberia: כמובן שאני 340. פיקוח מדריד: אז תפעיל את 2 המנועים האחרים שלך לפני שתמריא. פיקוח שיקאגו (למטוס שנחת ממש לא טוב): נחיתה זה לא סוד, לא נורא שהנוסעים הרגישו שהם הגיעו לקרקע. Delta Air-Lines: זה בסדר, ממילא הם תמיד מוחאים כפיים. Alitalia (שחצי מהמכשירים שלו הפסיקו לפעול עקב פגיעת ברק): איבדנו כמעט הכל. כלום לא עובד. הכל הלך. אפילו מד הגובה לא עובד, וגם... EL-AL אחרי 5 דקות של קיטורים מגיב שעובר סמוך: שתוק כבר ותמות כמו גבר. Air France: אנחנו קצרים מאד בדלק, מבקש הנחיות. פיקוח יוסטון: מה המיקום שלך? אתה לא על המסך שלנו. Air France: אני עומד על מסלול ההמראה ומחכה כבר שעה לדלק!!! פיקוח סידני: אחרי שתנחת לך לנתיב שירות אלפא 7, אלפא 5, וויסקי 2, דלתא 1 ואוסקר 2. Aeroflot: מה זה?! אנחנו לא מכאן. פיקוח סידני: זה בסדר, גם אנחנו פה פחות מיומיים. British Airways: נורת סימון נחיתה שם למטה דולקת. פיקוח טוקיו: אני מקוה שיש שם קצת יותר ממנורה אחת שדולקת. British Airways: כמובן, אני מתכוון שגם עולה ממנה עשן. פיקוח J.F.K (ניו יורק): יש בעיות? EL-AL: הלך לי המצפן. פיקוח J.F.K: לפי איך שאתה טס, הכל הלך אצלך. IsraAir: מגדל, מבקש אישור המראה. פיקוח בן גוריון: שלילי, אין לנו את תוכנית הטיסה שלך, לאן אתה אמור לטוס ?! IsraAir: כמו בכל יום שלישי, לקפריסין. פיקוח בן גוריון: אבל היום יום שני. IsraAir: יום שני?!?! זה היום החופשי שלנו!!! Lufthansa: אין כאן רכב הכוונה?! פיקוח ביירות: שלילי, למה שלא תיגשו לשער בעצמכם?! פיקוח אריזונה (למטוס פרטי קטן): כמה נוסעים על סיפונך? מטוס: 2 נוסעים וכלב. פיקוח אריזונה (לאחר נחיתה מאד קשה של המטוס): תגידו, זה הכלב שהנחית את המטוס? פיקוח בואונס איירס: תן לי מועד משוער להגעתך. Royal Jordanian: אממ... יום שלישי לא מתאים לי. פיקוח שרל דה גול (פריז): תן לי גובה ומיקום. Turkish Air-Lines: אני מטר ושמונים וממוקם בחרטום המטוס בצד שמאל. פיקוח ברלין: יש לך מספיק דלק או לא? K.L.M: כן. פיקוח ברלין: כן מה? K.L.M: כן, אדוני. פיקוח לוס אנג'לס: אמריקן איירלינס 445, למה אתה נוטה שמאלה?! הלך לך המצפן? American Air-Lines: לא, הלכה לי הכנף השמאלית. פיקוח לוס אנג'לס: השתגעת?!?!? למה אתה לא מדווח על זה?! American Air-Lines: למה מה יקרה אם אני אדווח?! אתה תבוא להחליף לי את הכנף?! Aeroflot : פיקוח, מבקש אישור נחיתה. פיקוח מוסקבה: שלילי, יש פה שיפוצים. Aeroflo : אתה צוחק עליי נכון? פיקוח מוסקבה: ממש לא. Aeroflo: אז מה עושים? פיקוח מוסקבה: מאיפה אני אמור לדעת?! אני בכלל לא הנווט אני עושה פה צבע במגדל הפיקוח. רק רגע, מייד אקרא לנווט. _______________________________________ התוספת שתופסת - שיח ספנים: סראטוגה (נושאת מטוסים אמריקנית): למי שנמצא ב- נ"צ???????? 15 מייל לפני, אנא פנה 30 מעלות שמאלה על מנת למנוע התנגשות. בריטניה 272: כאן בריטניה 272, שלילי פנו אתם 30 מעלות ימינה. סארטוגה: לא, פנו אתם 30 מעלות שמאלה. בריטניה 272: כאן 272, אין באפשרותנו לפנות - פנו אתם 30 מעלות ימינה. סראטוגה: כאן נושאת המטוסים האמריקנית סרטוגה, אנו נושאים 100 מטוסי קרב, 30 טורפדות ו- 20 טילי טומהוק עם רש"ק גרעיני ומלווים ע"י 2 משחתות, 3 סטי"לים וצוללת. מי לכל הרוחות אתם? בריטניה 272: אנחנו מגדלור... _____________________________ ("בעיה" - מה שהטייס אומר. "פתרון" - מה שהטכנאי ענה) בעיה: הגלגל הפנימי ימני כמעט דורש החלפה. פתרון: הגלגל הפנימי ימני כמעט הוחלף. בעיה: טיסת מבחן עברה בסדר,למעט מגנון הנחיתה האוטומטי. פתרון: מנגנון נחיתה אוטומטי בכלל לא מותקן במטוס הנ"ל. בעיה: משהו משוחרר בתא הטייס. פתרון: משהו חוזק בתא הטייס. בעיה: חרקים מתים על מגן הרוח. פתרון: חרקים חיים הוזמנו למלאי. בעיה: טייס אוטומטי במצב שמירת איזון במהירות של 250 קמ"ש איבד גובה. פתרון: לא הצלחנו להגיע למצב דומה על הקרקע. בעיה: עדות לנזילה בציוד הנחיתה המרכזי. פתרון: העדות הועלמה. בעיה: הווליום של ה- DME לא ייאמן. פתרון: הווליום של ה- DME כוון לרמה יותר אמינה. בעיה: מנעולי החיכוך גורמים לדוושת ההילוכים להיצמד. פתרון: כן, לשם זה הם נמצאים שם. בעיהIFF : לא תקין. פתרוןIFF : לעולם לא תקין במצב OFF. בעיה: יש לי חשד לסדקים בכנף. פתרון: יש חשד שאתה צודק. בעיה: מנוע מספר 3 חסר. פתרון: מנוע מספר 3 נמצא לאחר בדיקה קצרה על כנף ימין. בעיה: ידית ההילוכים מתנהגת מצחיק. פתרון: ידית ההילוכים חונכה להתיישר, לנוע ישר ולהתנהג בבגרות. בעיה: רדאר הזיהוי מזמזם. פתרון: לימדנו את רדאר הזיהוי את מילות כל השירים. בעיה: התגלה עכבר בתא הטייס. פתרון: הותקן חתול. בעיה: רעש מגיע מתחת ללוח המכוונים. נשמע כאילו גמד יושב שם ודופק על משהו עם פטיש. פתרון: לקחנו לגמד את הפטיש.