taltoli

New member
../images/Emo5.gif

לא מצאתי מילה כדי לתאר את מה שאני חושבת על הפורום הזה... ברור שכולנו רוצים שלום וברור שכולנו היינו מעדיפים אם לא היינו צריכים להתגייס לצבא-אבל אנחנו כן...אנחנו מדינה שנמצאת במלחמה תמידית ופשוט מחליא אותי שכל יום כמעט חיילים מתים בשבילכם, כדי שאתם תוכלו לשבת במדינה הזאת, יפי הנפש ולהתווכח על מהות הצבא שבלעדיו בכלל לא הייתם פה... כולנו צריכים לתרום את הזמן הזה למדינה ולא ייתכן שבזמן שאנשים, חברים שלי, קרובי משפחה שלי ישרתו בצה"ל, ילחמו וימותו בשבילכם, אתם תצאו "מטעמי מצפון", פשוט מחליא אותי, אם הייתי פוגשת אתכם במציאות שטף המילים שהיה יוצא אליכם היה כנראה מוגבל לגיל 18+.... את האנשים שעושים שירות לאומי אני עוד איכשהו יכולה להבין, אבל את אלא שסתם משתמטים פשוט גועל נפש, אין מילה אחרת! ורק עוד עצה לעתיד-שתגיעו לגיל שתצרכו באמת לחפש עבודה מקומות העבודה שיששו לקבל אותכם לא יהיו רבים את זה אני יכולה להגיד

orlyt

New member
פציפיזם איננו השתמטות

הלוואי ומערך השירות הלאומי היה מתפקד בצורה מוצלחת יותר, ובאמת מאפשר לאנשים שאינם משרתים בצבא (ובמיוחד לגברים שבהם) למצוא אפיק אחר לתרומה לחברה. לפני שמטיחים האשמות שכאלה באנשים שלא מכירים, מוטב לברר את העובדות ולהכיר יותר לעומק תפיסת עולם שגם מעבר לשאלת הצבא יש לה השלכות חיוביות ומעניינות על החיים.

אין פציפיסט אמיתי שסתם "משתמט"

(למרות שאני אישית שמח על כל אדם שבוחר לא להתגייס לצבא, במיוחד במדינה כמו שלנו שמחנכת לכך - אני מעריך את האדם שמעז לצאת כנגד הזרם בשביל הדברים החשובים לו). רוב הפציפיסטים, גם ינסו לשנות משהו במהלך חייהם, ויהיו פעילים בפעילות אנטי-מלחמתית וכדומה. אולי את לא רואה את זה בתור תרומה לחברה, אבל לדעתי ולדעת כל פציפיסט, פעילות אנטי-מלחמתית, תורמת הרבה יותר מעוד חייל כנוע וצייתן בצבא ובחברה שמתבססת על העברת המסר שבחירה בדרך האלימות (התגייסות לצבא) היא בחירה סבירה והגיונית.

למעלה