מעין היקרה../images/Emo24.gif-הגעת למקום הנכון!
כמו שכתבה QT היקרה
אכן, אני אישית סבלתי מוגיניסמוס שנים רבות, התקשיתי בעצם בקיום יחסי מין מלאים עם בן זוגי (היום בעלי), מתוך פחד מכאב/שמרנות שהושרשה בי מבית הוריי וכיו"ב. לקח לי הרבה זמן להבין שיש לי בעיה ושהיא לא תיפתר לבד.... בסופו של דבר הגעתי לטיפול הקבוצתי במרפאה לטיפול מיני בביה"ח ליס-איכילוב בתל אביב (אחרי עוד ניסיונות טיפול בביופידבק, שמעט עזרו לי בהחדרה של מבחנה דקיקה לנרתיק, ושיחות עם סקסולוגית שהיו על הפנים!). קצת הסבר על הטיפול: הוא נערך בקבוצות קטנות של כ-10-15 בנות הנקבעות בהתאם לקושי בתפקוד המיני של הפונות למרפאה וכמובן בהתאם לרצון/בקשת/הסכמת המטופלת. חלק מהבנות סובלות מוגיניסמוס, חלק מוסטיבוליטיס (כאבים בעת חדירה בנרתיק) וחלק סובלות גם וגם...(אני אישית אובחנתי כסובלת מוגיניסמוס+וסטיבוליטיס, עד הפנייה לרופאה שם - לא ידעתי על כך וחשבתי שיש לי רק וגיניסמוס...). הטיפול הוא אותו טיפול. אגב, לא הבנתי ממך מה אצלך האבחון - כי יש הבדל בין הדברים, וגיניסמוס= קושי בקיום יחסי מין מלאים/חדירה ואילו את ציינת כאבים בחדירה= וסטיבוליטיס. כאמור יש נשים שבעיה אחת - כאבים מובילה לשנייה ---> וגיניסמוס - התכווצות שרירי האגן וקושי בקיום יחסים אבל כאמור הטיפול דומה ועלייך לעבור אבחון מקצועי לשם כך. משך הקבוצה כ- 24 מפגשים שבועיים, כחצי שנה, שוב פונקציה של מהות הקושי המטופל, הקבוצה והבנות. הן מסובסדות ע"י קופ"ח ועלותן 88 שח´ לפגישה בת שעתיים, מתקיימות בשעות הבוקר בדר"כ בביה"ח עצמו. את הקבוצות מרכזת ומנחה אורית פס - עובדת סוציאלית, מומחית בטיפול מיני וקבוצתי, אישה מנוסה, אמפטית, חביבה וכו´ וכו´
. אני ממליצה על כך באופן אישי, בתור מי שסבלה משתי התופעות גם יחד והגיעה לפתרון מלא של הבעיה! הקבוצה היא דבר מעולה. יעילות הטיפול גבוהה יחסית, כך אני רואה מהרבה מחברותיי, חלקן פתרו הבעיה לגמרי וחלקן התקדמו ויתקדמו בהמשך (מקווה בשבילן!!!). אין לך מושג מה זה קבוצה של 10-15 בנות אשר סובלות מאותה הבעיה שלך בדיוק, מדברות על אותן תחושות וחוויות שלך יש/היו לאורך תק´, לקבוצה יש הרבה כוחות! אני יכולה לדוש כאן שעות על מה שחוויתי ועל החברות הנפלאה שהקבוצה נתנה לי שתישאר לנצח! אני אישית ממליצה, גם אם נראה בהתחלה קצת מפחיד/מרתיע, זה מאוד טבעי, הגיוני וברור, לנסות כדאי ואם זה לא זה, לא חייבים, כי כמו שאמרתי יש עוד דרכים לפתרון. אצלי אישית, זה עזר!!! אגב, גם אני נלחצתי פלאים כששמעתי ובמיוחד כשראיתי את "המרחיבים" האלה מפלסטיק, אבל זו הדרך להבריא מהבעיה, ואין שיטות קסם אחרות לצערנו. נכון שזה מרתיע, אבל לאט לאט מתקדמים, בלי לחץ! זה יבוא ועובדה היא שמבקושי הכנסת קיסם אני היום מקיימת יחסים מלאים בהנאה רבה (ומתחרטת שלא התחלתי בטיפול עוד קודם לכן)!!! חשוב להגיע בתחילה לבדיקה ראשונית/אבחון אצל הרופאה במקום - ד"ר ליאורה אברמהוב, עוד דמות חשובה ומקצועית ביותר ומשם הדרך הלאה בהתבסס על מה שתאמר לך.... צריך להגיע למרפאה אחרי שקבעת תור, עם טופס 17 - הפנייה מקופת החולים שלך. הפגישות אצל ד"ר אברמוב עולות 125 ש"ח, והיא ממשיכה ועוקבת אחרי כל מטופלת בזמן התהליך הקבוצתי עצמו ומייעצת בפאן הפיזיולוגי. חשוב לציין שהטיפול הקבוצתי לא רק מתמקד בבעיה אלא גם בניסיון לבדוק את הגורמים לה....כאמור נעשית בה עבודה עם מרחיבים (דייאלטורים) - כל אחת בביתה מקבלת מרחיבים מפלסטיק ועובדת איתם עד שמגיעה לגודל דומה לזה של איבר המין בתום הטיפול, יש גם ניסיון להעלות את המודעות המינית, פתיחות מינית, זוגיות ותקשורת ובכלל כל בעיה שכל אחת מחברות הקבוצה מביאה איתה. בטיפול לומדים טכניקות טובות של הרפיית הגוף והאיזור הספציפי בפרט. נוצרת שם סביבה מאוד תומכת ואין ספק שלא תרגישי לבד, מה גם שלבד קשה מאוד לפתור את העניין. מקווה שהצלחתי לעזור ולו במעט, שיהיה בהצלחה והכי חשוב - לא להזניח את הבעיה ולחשוב שזה ייפתר מעצמו....אלא לקחת עצמך בידיים ולעשות! אני מקווה שאת גרה באיזור המרכז ושטיפול מעין זה יכול להתאים לך. בכל אופן, אם את רחוקה מתל אביב, אני חושבת שיש טיפול דומה גם בסורוקה (כנראה?!!?!?) ואפשר לעבוד גם מול מטפל/ת מיני/ת מוסמך לעניין באופן פרטני/זוגי. אני אישית ממליצה על התהליך הקבוצתי כי פשוט....רואים תוצאות
אשמח לעזור עוד ולהרחיב בנקודות שתבחרי בנושא בהמשך. אל תהססי לשאול ולהתלבט
מאחלת לך בהצלחההההההההה ושיחלפו הכאבים ותצליחי במהרה להנות ממין עם בן זוגך האוהב. כל טוב