הצילו!

hoggle

New member
../images/Emo5.gifהצילו!

אני עובדת כמתכנתת וסובלת מתופעות הלואי הידועות למי שעובד הרבה שעות מול מחשב: השרירים של הצוואר, שכמות וכתפיים תפוסים לי כבר בערך שנה, עם כאבי תופת. ניסיתי שיאצו, ניסיתי דיקור, ניסיתי מסג´ עם שמנים, וזה היה הדבר היחיד שעזר לי, אבל לצערי אני לא יכולה להמשיך אצל אותו מטפל. יש לכם רעיונות נוספים מה יכול לעזור למקרה קשה כמו שלי (כל המטפלים שטופלתי אצלם הסכימו שזה באמת מקרה מאד מאד רציני) כמו כן, אם יש למישהו המלצה על מעסה (חשוב שזו תהיה בחורה) אשמח לקבל במסר.

yoelnd

New member
קשה קשה נהיה רך...

לא ציינת מקום מגורים או טיפול. אם את יודעת מה הבעיה ואיך לפתור אותה - בטיפולים , אז מה השאלה? רק בריאות!

tanka

New member
אותו מטפל

סתם מתוך סקרנות, את לא חייבת לענות. למה את לא כיולה להמשיך אצל אותו מטפל?

dudi adler

New member
שעות מול המחשב

ישנם יועצים ארגונומיים שיכולים לסייע בהתאמת המקלדת, גובה השולחן, הכיסא וזוויות העבודה כך שהמצב לא יהיה כ´´כ נורא. אם אינך משיגה יועץ כזה, נסי שינויי גובה וזוויות והתייעצי עם חברייך לעבודה. מומלץ בכל מקרה לקום מן הכיסא כל שעה למס´ דקות,לזוז קצת ולהתמתח. ישנו תרגיל לשחרור שרירי הצוואר והשכמות,אם לא אתן אותו אמנע ממך דבר טוב,מצד שני - קשה להסבירו בכתב ויש להתייעץ עם מומחה לכך אחזי את מרפק ימין בכף יד שמאל.אחזי את המרפק מלמטה(כף יד שמאל בסופינציה=גב כף היד נוטה לכוון מטה) יד ימין תהיה מונחת מעל יד שמאל. עתה, משכי את מרפק ימין בעזרת כף יד שמאל לכוון שמאל-עד שתרגישי את המתיחה בשרירי הצוואר והשכמה הימנית. הישארי בתנוחה זאת וספרי לאט עד 10. עתה החליפי ידיים ובצעי אותו דבר. תרגיל כזה במשך כ5 דק´ יכול לשחרר ולהקל על הכאבים שהזכרת. הרגישי טוב דודי

hoggle

New member
ניסיתי את כל התרגילים, שאותם אני

נאלצת בכל מקרה לעשות כדי להתמודד עם הכאבים ההיסטריים. אני מאזור השרון, ואמנם אני יודעת שהמסג´ הראשון שהייתי בו עזר לי, אבל כאמור, אני לא יכולה להמשיך עם אותו המטפל, ואני מחפשת מטפלת חדשה, או איזו עצה מהמומחים...

WhiteBear

New member
הגבתי את דעתי למטה(אני לא מומחה)

וכל הכבוד על הציטוט מ the labyranth (אחלה פסקול
)

WhiteBear

New member
הכול תלוי בזמן שלך...

הכלל שינחו אותך הוא "תעזבי את המחשב כל כמה זמן ותזוזי קצת". הניחוש שלי הוא ששמעת את זה המון פעמים, ולא יצא לך ליישם. מלבד ההצעות שהועלו: הבעיה שאת מתארת נובעת מתוך אי תנועה, ואי עירנות לגוף שלך. גם אם תטפלי בזה בהרבה טיפולים, אבל תמשיכי לשבת מול המחשב - הכאבים ימשיכו לעלות כי הם מסמנים מצב (הם הסימפטום). יווצר לך מצב שבו יהיה כאב-ריפוי חוזר ושב, וזה מצב יו-יו לא מצב בריא. פתרון אמיתי למצב (לא לסימפטום), תצטרכי את למצוא. המלצה אישית: אם יש לך זמן, את יכולה להתחיל שיטת תנועה/לחימה (מסיבות שלא נתחיל לממנות פה, עדיף תנועה שמשלבת לחימה על פני סתם תנועה). ומכיוון שאת מגיעה מכיוון של לטפל בגוף הייתי ממליץ יותר על טאי צ´י. אם תדאגי ללמוד במקום/מורה איכותי, תוכלי (לדעתי) ללמוד לאזן את הישיבה שלך עם הפסקות, ותלמדי תנועות "הרפיה" שתוכלי לבצע בזמני ההפסקות הללו. (בתור "איש מחשבים", עלי זה עובד...) טאי צ´י טוב אמור לרפא לך לחלוטין את הבעיות שאת מתארת, אבל אם הם יציקו לך מאד את יכולה לשלב עם הלימוד טיפולי שיאצו/סאז´ים למיניהם, לאזן את המצב, ולדאוג להתאמן כך שהגוף ישאר מאוזן. (מבחינת כמה תפוסה תיהי כמובן, שוב דבר אנרגתי או שטויות כאלה) לדעתי הצנועה, לימוד תרגילי "הרפיות" דרך הפורום לא מספיקים. אבל אולי אני טועה. המלצה אישית (2):מקום לימוד - המרכז הישראלי לטאי צ´י. באתר מופיעים כל הפרטים. בהצלחה בכל מקרה,
טל.

WhiteBear

New member
הרגע קלטתי שלרחוב סומסום יש מסר...

"אני לא רוצה להיות פה, אני רוצה להיות שם"... סמינר שלם אפשר להעביר על המשפט הזה.

Yin

New member
בנוסף:

- מדי 20 דקות להרים את הכתפיים לאוזניים ולשמוט (לא להוריד בכֹח) שם הן צריכות להיות. - בהפסקה (כל שעה) לכווץ את שרירי פלג גוף עליון ולהרפות, כך מספר פעמים. כיווץ חזק למדי. - תרגילי צוואר: ליישר צוואר ע"י הכנסת סנטר (מעט), ראש לימין וראש לשמאל, 50 פעם. ראש למטה וראש קצת למעלה (בעיקר להרים סנטר, לא "לקפל" את העורף), 50 פעם. הכי חשוב - ללמוד יציבה נכונה, כמו שכבר נכתב (טאי צ´י צ´ואן, צ´י גונג, פלדנקרייז...) עדי

למעלה