ו-

• פותח הנושא JCD
  • פורסם בתאריך

JCD

New member
../images/Emo49.gif ו- ../images/Emo50.gif

בוקר טוב לכולם (לא שישנתי עד עכשיו). נחמד לגלות שיש פורום כמו זה, ואני מקווה שהוא ישגשג ויפרח.
פחות או יותר מאז שאני זוכרת את עצמי יש לי בעיה להירדם, אפילו אם אני עייפה מאד. למרות שמידת הקושי הנ"ל משתנה לפי תקופות, לא מצאתי (לרוב) קשר בינו לבין קיומו של מתח/חרדה. היו תקופות שנשארתי ערה במשך מספר ימים ברציפות וגם בתקופות הכי טובות שלי אני אומנם ישנה כל לילה, אבל השינה אינה איכותית ומרעננת ואני עדיין מרגישה עייפה כשאני קמה....
לא רק שיש לי בעיה להירדם ברגע שאני כבר נכנסת למיטה (אני זעה וזזה ולא מצליחה לחוש בנוח עים אברי הגוף שלי), יש לי גם רתיעה מלהיכנס למיטה ואני צריכה להכריח את עצמי לעשות זאת- אפילו אם אני מתה מעייפות... ...יש לי עוד מה לכתוב, רק שמשום מה דווקא עכשיו יש לי פתאום חשק ורצון להיכנס לישון, אז אני אפרוש עכשיו בברכת שינה טובה ונעימה (רק לעצמי, אני משערת) ואמשיך מחר... כלומר היום, יותר מאוחר...ועד אז- להתראות! נ.ב. עד אז אולי מישהו יענה לי על איזה מבחן (באנגלית) דובר מקודם?

אני יוצאת עוד 10 דקות מהבית

וגם אני לפני מבחן אז צריכה לחזור על החומר, אז לפני התקופה הלא טכנית (שתבוא ככל הנראה בצהריים), משהו טכני: השאלון מודד את מידת נדודי השינה שלך והוא נמצא בקישורים. יחד עם עוד 2 שאלונים בעברית (אם את רוצה להשוות):) ועד אז, אכן, להת´.

היי לך

במשך הרבה זמן נלחמתי בשינה וכמוך, לא משנה מה מידת העייפות שלי, עקב המלחמה כמובן שלא ישנתי. יש סיבה (שאת רוצה לשתף) למלחמות האלה? אם את מרגישה שזו בעיה פיסיולוגית, ולא כסימפטום, ללחץ, כאב, מחשבות שצצות ועולות, אני מאוד ממליצה לגשות לרופא או מעבדת שינה. אני קוראת שיש לך הרבה אירועים במהלך השינה ואחריה ששווים בדיקה. בדרכ ההפרעות כן קשורות לרגשות פנימיים. במשך היום, מלבד העייפות, את רגועה? את עוסקת בתחביבים? מה את עושה לפני השינה? יכול להיות שהרגלים שסיגלת לעצמך הם בעצם לא טובים לך לשינה. הנה כמה עצות מתוך האתר של מעבדת השינה בטכניון (נמצא בקישורים)..

JCD

New member
היי לך בחזרה ../images/Emo66.gif

רציתי להעתיק, ליתר ביטחון, את ההודעה שכתבתי לפני שליחה ובטעות לחצתי על הדבקה. ביאוס לכתוב עכשיו הכל מחדש. אני מקווה שאני אזכור הכול , כי זו הייתה תשובה ארוכה.
המממ... בואי נראה....איך זה התחיל?... למרות שאני שוקעת לפעמים במחשבות טורדניות, הן מגיעות לרוב אחרי שאני לא מצליחה להירדם זמן מה. כך שאני רואה אותן כסימפטום, ולאו דווקא כסיבה לנדודי השינה. פעם זה היה יותר נפוץ, מאחר שהייתי מעבירה יותר זמן במיטה בחוסר מעש וללא יכולת להירדם. אבל כיום (כפי שרשמתי בהודעה אחרת) אני "דואגת" להתיש את עצמי, עד שאני מרגישה שאני לא יכולה יותר, לפני שאני נכנסת למיטה. כך אני נרדמת די מהר ונחסכים ממני התסכולים שהיו מנת חלקי פעם, כשהייתי סובבת במיטה עוד ועוד ללא יכולת להירדם. ייתכן שבמקור אכן אלו היו מחשבות שטרדו את מנוחתי ומנעו ממני להירדם, ושכך התפתחה בעיית השינה שלי. אני פשוט לא זוכרת. זה היה לפני כל כך הרבה זמן. אני לא זוכרת תקופה שלא היו לי בעיות שינה. באופן כללי, במשך היום אני אומנם עייפה, אך רגועה. כמובן שיש דברים שמוציאים אותי משלוותי, אך דברים כאלו יש לכולנו. מצד שני, בזמן האחרון אני לרוב בבית, כך שיתכן שזה משום שאין מה שיעצבן אותי. תחביבים? מרגע שלמדתי את האות הראשונה, התחביב המועדף עלי הוא קריאה. אני גם אוהבת לגלוש ולגלות כל מיני דברים ברשת. לפעמים אני סתם מחפשת דברים. למשל דברים שאנשים מבקשים שיעזרו להם למצוא במקומות שונים, כמו פורום "חיפוש ברשת" (נענע). יש מספר סדרות אחריהן אני עוקבת (בערוצים 1+2 בלבד- אין לי טלוויזיה בכבלים). משחק מחשב אחד ויחיד, ששמור לו מקום חם בלב שלי (ועל שם הגיבור שלו הכינוי שלי). להאזין למוסיקה, הטעם שלי מאד מגוון ומשתנה ע"פ מצב הרוח. וכמובן- אני אוהבת לפנק, להתפנק ולשחק עים הכלב שלי. מלבד הזמנים בהם למדתי, או הבאתי עבודה הביתה, אלו הדברים שאני עושה לפני שינה. אני בהחלט מאמינה שההרגלי השינה הנלוזים שלי אחראים בחלקם, וע"פ אימא שלי בכולם, לבעיות השינה שלי (הנלוזות לא פחות). טוב...זה לא שיחזור מדוייק של ההודעה המקורית, ויש לי הרגשה שפספסתי מספר דברים, אבל בשניהן שורה אותה הרוח. * שמת לב כמה הודעות יש לי בדף הזה? ממש הצפתי את הפורום... :)

היי.

אני חושבת שבדרכ ככה זה קורה. לא ממש נרדמים, יש שקט מסביב, אפילו הציפורים ישנות, וזה גורם לך לחשוב. וככל שזה יותר קורה, כך רוצים להילחם יותר בשינה, ומכך גם כשמותשים, אם אנחנו לא מכריחות את עצמנו לשים ראש לעצום עיניים ולישון, אנחנו לא נישן. כן, גם אני בדרכ רגועה. אך בדרכ מירב העצבים זה דווקא בסביבת הבית. ואם אני מרגישה שאני רוצה קצת לעוף לכאן, ולברוח, לא משנה לאן, אז אני יותר מוטרדת, דבר שמשפיע על מחשבות הלילה, ומכך גם על השינה, ויותר נכון- המחסור בה. ושמתי לב, ולא ככ איכפת לי:)

למעלה