No Pressure Over Cappuccino

Rוית

New member
../images/Emo47.gifNo Pressure Over Cappuccino../images/Emo20.gif

שיר השנה שלנו
אם אתם זוכרים בסוף 2002 עשינו סקר נרחב (
) מהו שיר השנה שלנו. NPOC היקר זכה בתואר הנכסף! אני לא יודעת אם שמתם לב או לא אבל כל פעם בסיכומי שבוע שעשיתי רשמתי לכם שלא שכחתי מהשיר! אני כבר המון זמן רוצה לעשות איתו משהו אבל לא היה לי זמן\רעיונות\משאבים. עכשיו יש הכל! אז פה מתחיל לי שירשור שה"ש רק שהפעם הראשי תיבות (במקום "שיר השבוע" שעכשיו הוא בהפסקה קטנה
) מסמלות את "שיר השנה" אתם מוזמנים לשרשר לפה כלללללללל מה שיש לכם שקשור לשיר, אני כבר הולכת להתחיל עם פירוש שלי לשיר. אתם מוזמנים להוסיף כעולה על רוחכם שהנחה כמובן שזה קשר

Rוית

New member
../images/Emo41.gifNPOC-הפירוש שלי לשיר../images/Emo41.gif

עובדה ידועה על השיר הוא שאלאניס כתבה את השיר לאחיה התאום וויד. (Wade) יש המשערים שהשיר הוא בעצם שיחה של אלאניס עם אח שלה. בשיחה (שנערכה על כוס קפה-קפוצ'ינו) אחיה התאום וויד סיפר לה שהוא הומוסקסואל. (ושוב, זה רק שמועות שנבנו על מילות השיר). בהנחה ששמועה זו לא נכונה, השיר יכול להתאים לכל חדשות גדולות שוויד יכל לספר לאלאניס שיכולות לגרום לתגובות כפי שמתוארות בשיר. בשיחה אלאניס ניסתה להעביר לאחיה ש-"בלי לחץ" שיקח את הזמן ושיספר לה מה שהוא מרגיש ורוצה.ולכן השיר נקרא "בלי לחץ על כוס קפוצ'ינו" (משום מה באנגלית זה נשמע יותר טוב
) ולפירוש (אנא התחשבו בי, זה שיר קשה לפרוש ולכן הפירוש לא יהיה מושלם ויהיה לפי איך שאני רואה אותו
..) And you're like a 90's jesus אתה כמו ישו של שנות ה90 And you revel in your psychosis אתה מורד בפסיכוזה שלך How dare you איך אתה מעז? And you sample concepts like hors d'euvres את מנסה רעיונות כמו מתאבנים And you eat their questions for dessert אתה אוכל את השאלות שלהם כקינוח Is it just me or is it hot in here זה רק אני או שחם פה? אלאניס מדמה את אחיה לישו עכשוי. לאדם אשר סוחף אחריו המונים אשר בוטחים בו ושומעים לו. אפשר לתאר שלנוצרי זה כבוד גדול כאשר משווים אותו לישו. אלאניס אומרת על אח שלה שהוא מורד בפסיכוזה שלו. פסיכוזה זוהי הפרעה נפשית שכוללת איבוד קשר עם המציאות (לדוגמא הזיות). איך הוא מעז? לזה יש לי פירוש שלדעתי הוא בעצם מחאה די נוקבת ובוטה על החברה (שוב, בהנחה שוויד סיפר לאלאניס שהוא הומו): אנחנו מגיל צעיר לומדים ומלומדים על כך שבן הולך עם בת, בת הולכת עם בן (SWW מישהו?
). אלאניס מחשיבה את זה כהזיות. כי הרי לאדם שהוא חד מיני אין התעניינו במין השני ומצב כזה של קשר הוא כהזיה בשבילו, משהו לא אמיתי, מציאותי. אלאניס למעשה אומרת שהוא מורד בכל ה"הזיות" האלו שלימדו אותו, הוא הולך נגד הנורמה המקובלת ובעצם איך הוא מעז לעשות זאת? השאלה הזו נאמרת בצורה צינית לדעתי כי אלאניס גם חושבת שכל הנורמות האלו הם שגויות אפילו שיכול מאוד להיות שהיא עצמה פועלת על פיהן (ושוב זכרונות מSWW עולים בראשי:)). אלאניס ממשיכה ואומרת שכל השאלות והמילים שהסביבה תזרוק לאחיה על כך שהוא נוגד את הנורמה הזו, כל הדברים הללו לא יפריעו לו בכלל. את הרעיונות שלהם הוא מנסה כמו מתאבנים (מתאבן הוא מאכל קטן, לא משמעותי לפני הארוחה כלומר וויד לא נותן לרעיונות של הסביבה להשפיע עליו) ואת השאלות של הסביבה הוא אוכל כמו קינוח (קינוח הוא לאחר שאנחנו כבר אכלנו את שלנו, זה כדי לתת לנו "פינל" לארוחה כלומר וויד אולי ישמע את השאלות שלהם אבל זה לאחר שהוא פעל ע"פ דרכו (=מטאפורית-אכל את הארוחה המרכזית)) "זה רק אני או שחם פה?" משפט זה מתאר את ההרגשה של אלאניס בזמן השיחה שלה עם וויד. היא שומעת חדשות די גדולות, זה גורם לה להתחממות (פיזית? נפשית? הכל יכול להיות). And you're like a 90's kennedy אתה כמו קנדי של שנות ה90 And you're really a million years old ואתה באמת בן מליון שנה You can't fool me אתה לא יכול לעבוד עלי They'll throw opinions like rocks in riots הם יזרקו דעות כמו אבנים במהומות And they'll stumble around like hypocrites והם ימעדו סביבך כמו צבועים Is it just me or is it dark in here? זה רק אני או שחשוך פה? בבית זה אלאניס מדמה את וויד לקנדי עכשיוי. היא מדמה אותו לאדם בעל עוצמה אדירה. תראו לכם איזה אישיות אחיה צריך להיות בשביל שהיא תדמה אותו לאדם שהיה נשיא ארה"ב ושתמיד יזכר בארה"ב ובעולם. אלאניס אומרת לוויד הוא לא יכול לעבוד עליה, היא יודעת שהוא מבוגר מכפי שהוא נראה. לדעתי היא אומרת את זה כי במשך השיחה איתו היא גילתה אדם אשר מדבר בצורה מאוד מבוגרת לגילו (אפילו אם זה אדם בשנות ה20 שלו, ואולי אפילו ה20 המאוחרות שלו, עדין הוא מדבר כמו אדם אשר עבר הרבה יותר בחייו). היא ממשיכה ואומרת שהסביבה שלו, זאת שהולכת לפי הנורמה ושהוא מורד בה, יגידו לו הרבה דעות משלהם (קדומות? גזעניות? שגויות?) אשר אותם אלאניס מדמה לאבנים במהומות, והם גם יסתובבו סביבך כמו צבועים. אולי פה הכוונה שכאשר הוא יספר זאת לסביבה היותר קרובה שלו יהיו כאלה שישארו סביבו אבל אולי תהייה להם סלידה מסויימת ממנו או דעתם תשתנה עליו ואז בכך שהם ישארו "חברים" שלו אבל יחשבו אחרת וזה יהפוך אותם לצבועים. "זה רק אני או שחשוך פה?" משפט זה מתאר את זה שאלאניס ווויד מדברים כבר הרבה והם כבר לא שמו לב שחשוך בחוץ כבר. הם נסחפו לשיחה ארוכה. Well you may never be or have a husband you may never have or hold a child יכול להיות שלא יהיה לך או לא תהייה בעל ושלעולם לא תביא או שלא יהיה לך ילד You will learn to lose everything we are temporary arrangements אתה תלמד לאבד הכל, אנחנו סידור\הסדר זמני הגשר הזה הוא בעצם אותה סיבה שגרמה להשערה לעלות שבעצם וויד סיפר לאלאניס שהוא הומו. אלאניס אומרת לוויד שיכול להיות שעולם לא יהיה לו בעל או שהוא יהיה בעל בעצמו לאחר\ת, ויכול להיות שלעולם לא יהיה לו ילד אבל הוא ילמד לאבד את הכל. אולי הכוונה שהוא תלמד לחיות עם המצב הזה בו הוא לא הולך כמו הנורמה, מה שאומר שלא יהיה לו דברים בנורמה (כמו ילדים) אבל הוא ילמד להתרגל לזה כבר ולכן זה לא יפריע לו כמו שזה יפריע לאדם אחר נגיד. "אנחנו הסדר זמני" משפט מאוד מוזר ותמוהה לדעתי שבכנות אני לא יודעת להסביר. האם ב"אנחנו" אלאניס מדברת עליה ועל אחיה? על אחיה והחברה? על האנשים בעולם הזה שהם רק זמניים בחיים? באמת שאני לא יודעת להגיד. אולי באמת הכוונה לכך שכל אדם הוא באמת רק "זמני" בעולם, אם נרצה ואם לא בסוף נמות ולכן אין מה להתלהם מהעובדה שלא יהיה לך את כל אותם הדברים הללו (בעל, ילד) כי גם ככה אנחנו לא נהייה פה לנצח. שוב, אני לא יודעת להגיד אם זה בכלל מתקרב למשמעות של אלאניס כי המשמעות הזו נראת לי פסימית בצורה קיצונית אפילו בשביל אלאניס. כבר ממשיכים...

Rוית

New member
../images/Emo41.gif...המשך...../images/Emo41.gif

And you're like a 90's noah אתה כמו נוח של שנות ה90 And they laughed at you as you packed all of your things הם צחקו עליך שאספת את כל דבריך And they wonder why you're frustrated והם תהו למה אתה מתוסכל And they wonder why you're so angry והם תהו למה אתה כ"כ כועס And is it just me or are you fed up? זה רק אני או שנמאס לך? ובבית האחרון אלאניס משווה את אחיה לנוח עכשוי. נוח כידוע נבחר ע"י אלוהים על מנת שיציל את האנושות מפני הכליה שהוא יביא על הארץ. שוב זאת השוואה מאוד חזקה- אלאניס משווה את אחיה לאדם אשר הציל את האנושות ובזכותו יש אנשים וחיות על פני כדור הארץ. בעצם עד עכשיו השורות הראשונות של הבתים תיארו את אחיה ולפי מה שהיא מספר הוא אדם מופלא ומקסים. והסביבה צחקה עליך שאספת את דבריך (אולי שוב השוואה לנוח, שאסף את חיות הארץ), והם תהו למה את מבולבל ולמה אתה מתוסכל (הם לא הבינו מה עובר עליך, ואיך בילבול פנימי יש לך). "זה רק אני או שנמאס לך?" לדעתי החלק הזה מדבר על החלק האחרון של השיחה של אלאניס עם וויד בה הוא סיפר לה על תגובות הסביבה אליו והוא סיפר את זה בצורה כזו שאלאניס הבינה שנמאס לו מזה. And may god bless you in your travels in your conquests and queries ומי יתן ואלוהים יברך אותך במסעות שלך, בכיבושים שלך ובחקירות שלך בסיום השיר אלאניס למעשה מברכת את אחיה ואומרת לו שיצליח בכל מה שהוא יעשה הלאה, בכל מה שהוא יחפש (עם עצמו, עם הסביבה), בכל מה שהוא יחקור או בקיצור, כמה נדוש שזה נשמע, אלאניס בעצם אומרת לו-"בהצלחה בהמשך הדרך!" ושכמובן-היא תמיד תהייה שם בשבילו. לסיכום-זהו שיר מאוד מרגש אם מבינים אותו או אפילו אם לא. שיר כזה מאחות לאח זה דבר מאוד רגישי ואישי. כמו כל שיר של אלאניס השיר הזה מורכב מהמון רבדים שלא נראה לי מישהו אי פעם יצליח לגלות כי זה כמו מכתב אישי של אלאניס לוויד. שוב אני אומרת, יתכן מאוד שבכלל לא מדובר על כך שוויד אמר לאלאניס שהוא הומו, יכול מאוד להיות שהוא סיפר לה משהו אחר על עצמו אבל משהו כ"כ אינטנסיבי שגרם לה ולסביבה שלה לכאלו תגובות המועברות בשיר. ויכול מאוד להיות שלעולם לא נדע... :) אני בטוחה שיש אחרים הרואים את השיר בצורה אחרת ואני אשמח לשמוע גם אותם! בהצלחה בדרכם!!

אחלללללה פירוש!!

לא ידעתי שאח של אלאניס הומו.... אולי אני אחדש לכם משהו, אלאניס כתבה את השיר יחד עם ניק (נגן הגיטרה שלה בסיבוב ההופעות של jlp ו-sfij) הנה תמונה שלו...

Rוית

New member
תראה.... תשמע.... תבין...

אני לא יודעת כמה ההורים ישמחו לשמוע שאני מתחתנת עם מנהל פורום
הזיות ופרטיות|פרטיה|
חחחחחחחחחחחחחח, סתם סתם סתם מותק, צוחקים, אני שמחה לדעת שמצאת את הפירוש ככ"כ יפה!

symptoms

New member
סיפור מותר?

טוב אז קודם כל וידוי - לפני שבאתי לפורום בכלל לא ידעתי בכלל שקיימים דברים שנקראים בי סיידים ואוי לבושה אפילו לא ידעתי על קיומו של האנפלאגד (טוב נו לא להגזים אבל בכל זאת...) אז יום אחד שאני להנאתי מתיירת באינטרנט, עוד לפני שהיו את כל תוכנות ההורדה למיניהן גיליתי איזהשהוא שיא ואני שואלת את עצמי:"מה זה?" אז החלטתי לנסות שמעתי וחטפתי שוק זה היה כזה שיר מדהים - גם בלי להבין אותו ממש אפשר לראות שזה שיר עמוק ואישי אז התאהבתי בו והרבה זמו הוא היה אצלי מקום ראשון וזימזמתי אותו בכל מקום.. (ושוב וידוי עד היום אני לא ממש מבינה את השיר
) אז כך אני הכרתי את NPOC שבהתחלה שאלתי את עצמי מה זה השם הזה אבל אחר כך הבנתי שזה גאוני והחלר האהוב עלי בשיר הוא: And you're like a 90's noah And they laughed at you as you packed all of your things And they wonder why you're frustrated And they wonder why you're so angry And is it just me or are you fed up? הבית האחרון... ועכשיו הערות - קודם כל כל הכבוד לרוית על פירושה צפו לפירוש שלי כנראה מחר ודבר שלישי מזל טוב לNPOC על כך שהוא נבחר לשיר השנה(
)

avivs

New member
פירוש ענק!!!

ממש ממש יפה. השיר הזה תמיד היה בין השירים האהובים עליי של אלאניס ולמרות שניסיתי להבין תמיד על מה הוא מדבר לא חשבתי ל הפרוש המעמיק הזה. השיר באמת נשמע כמו שיחה והיא כן אמרה שזה על אחיה אז אם זה באמת היה שכהוא סיפר לה על המיניות שלו זה באמת אחד מהשירים היותר טובים שלה מבחינת המילים. מאוד אהבתי איך היא משתמשת בדימוים שונים של אנשים חשובים שהשפיעו על ההסטוריה, כל אחד בדרכו, ואיך שהיא משתמשת בדימוים האלה כדי לתאר תכונות שונות של אחיה ובעיות שהוא עלול להתמודד איתם. ממש אהבתי את הסוף של השיר שנגמר בזה שאלאניס מאחלת לאחיה הצלחה ושהיא מקווה שאלוהים ישמור עליו. אבל המשפט שפשוט משהים אותי כל פעם מחדש זה ללא ספק: You will learn to lose everything we are temporary arrangements המשפט הזה כל כך נכון ואמיתי. אז שוב, פירוש ממש טוב. אני מסכים על כל מילה.

avivs

New member
משהים= מדהים

אני צריך להתחיל לקרוא את ההודעות לפני שאני שולח אותם

רוית או כל אחד אחר, יש לי בקשה

האם יש סיכוי שמישו פה יכול לכתוב מאמר או 2 על אלאניס מוריסט והקשר שלה לעולם הגאה
מהשמועות עליה, על אחייה ועד להצהרות שהיא רוצה בן הומו ומעבר...? אני חושב שזה יכול מממממממש לעזור גם לפורום הזה וגם לגאווה צעירה

הקשר שלה לעולם הגאווה?

יש לה אח הומו (כמעו בטוח) היתה פעם שמועה שיש לה מאהבת לסבית (תראו את תמונה) ובסוף התברר שזאת רק החברה הכי טובה שלה מה יש עוד לרשום???

Rוית

New member
זה באמת כל מה שיש שקשור לגאוה

מהבחינה של אלאניס.. לא נראה לי זה יכול להיות כמאמר שלם לפורום פה אבל אם לפורום גאווה כלשהו זה יתאים כנתונים לאיזה כתבה בכיף אפשר לרשום את זה שם!...

למעלה