../images/Emo46.gif

אני לא בנאדם שמתעצבן בקלות, אבל אני גם בנאדם עם תודעת שירות עמוקה, ככה שפשלות אמיתיות בשירות מביאות לי ת'קריזה, בעיקר כשמדובר בתחום שעבדתי בו, ואני יודעת עד כמה צריך להקפיד על הדברים שלעיתים נוטים לזלזל בהם. לאחר סידורים קלטתי שאני מתה מרעב וקפצתי לסניף פאסט פוד קרוב. אז כן, בגלל שהייתי רעבה מאוד הייתי כבר קצת עצבנית, אבל אם הייתי מזמינה ומקבלת את מה שהזמנתי, לא הייתי מגיעה לקריזה שהגעתי אליה: חיכיתי בסביבות ה-7 דקות שאחד העובדים יועיל בטובו לצאת מהמטבח (היו במטבח 7 עובדים, כולל 3 אחמ"שים) ולקחת הזמנה ממני ומשלושת האנשים הנוספים שעמדו שם. מתישהו פניתי לאחד מהם, אמרתי שלא נעים לי להפריע אבל אני רוצה להזמין, והוא אמר ש"עוד שניה". בפועל חיכינו הרבה יותר מ"שניה". הוא בא סוף סוף לקחת הזמנה (זה היה אחמ"ש). כשהוא אמר את ההזמנה למטבח הוא הוסיף איזו מילה שלא הבנתי בסוף, והתעלמתי ממנה. זה התברר כטעות, כי מי שהזמין אחרי שאל אותו מה אומרת אותה מילה, והאחמ"ש אמר שהכוונה שמודבר בארוחה מוגדלת - וזה כשבכלל לא ביקשתי מוגדלת וגם לא נשאלתי אם אני רוצה להגדיל (כשאם הייתי נשאלת הייתי עונה שלא). אז הבנתי למה הארוחה עלתה לי כמה שעלתה (חשבתי לתומי שהמחירים עלו מאז הביקור האחרון שלי), ושאלתי אם הוא הזמין לי ארוחה מוגדלת, ואחרי שענה שכן אמרתי לו שלא ביקשתי ואני לא רוצה ארוחה כזאת. מה עשה הבחור? הציע לי גלידה במקום! לא מספיק שהחליט על דעת עצמו להגדיל לי את הארוחה, כל כך קשה לו להחזיר לי את המחיר של ההגדלה ולהביא לי את מה שביקשתי? אמרתי לו שלא, אבל בכל זאת הוא הושיט לי שובר לגלידה בחינם. זה כבר עצבן, והוסיף לזה הקטע שהוא לא שאל אותי איזו שתיה אני רוצה, וישר הלך על קולה - אני עבדתי בפאסט פוד, אני יודעת איך דברים הולכים, ואני יודעת שהאחמ"שים שהיו לי היו רוצחים אותי אם הייתי עושה משהו כזה - לתת ללקוח להמתין באמת בלי סיבה ואחר כך להגדיל לו את הארוחה ולהחליט איזו שתיה הוא רוצה בלי לשאול? והקטע עם הגלידה, בכלל... מרוב עצבים אמרתי לו שיבטל, והוא הוכיח שוב את חוסר הכבוד שלו ללקוח - רץ מייד למטבח להודיע שלא יכינו את מה שהזמנתי, מה שהיה יכול להגיד באותו מיקרופון בו אמר להם את ההזמנה בפחות זמן ובלי להיעלם לי מהעיניים. הוא בטח חושב שאני לקוחה קטנונית ומעצבנת - אבל בתור מי שהייתה שם אני יודעת עד כמה הוא התנהג בחוסר מקצועיות ושזה היה יכול להימנע אם הוא היה מקשיב ולא מחליט בשבילי מה אני רוצה. אם זה היה קורה עם קופאי רגיל, מילא, אבל זה קרה עם אחמ"ש.

../images/Emo4.gif

ואת יודעת מה הכי מוזר ... שפה זה פורום נותני שירות .... אנחנו אמורים להתלונן על לקוחות ... אבל בעצם אנחנו מתלוננים על נותני שירות גם
בקיצור, לא לחזור לשם. או שכן ... אני לא פוסלת מקום כל כך מהר. אם טעים לי ... סבבי
ואם כבר מקטרים... אז ...
הלקוחות שלא יודעים להתחיל שיחה בדיבור אלא בצעקות
כאילו מה הקטע שלהם?? לא למדתם לדבר? למדתם לצעוק? לקלל? מה אנחנו שק חבטות שלכם?? ואנחנו כנותני שירות צריכים לחשוב 5000 פעם על כל מילה שיוצאת מהפה שלנו ... כי "לקוח הוא תמיד לקוח" ולו מותר לצעוק ולקלל עד מחר ואני צריכה לסתום כמו פוסטמה ולחכות שהאידיוט הזה יסיים לצעוק עד שיוציא ממנו את כל הקישקה!!! דווקא ללקוחות כאלה מה זה לא בא לי לעזור להם!! מוריד לי את כל החשק בכלל לענות לו!! פשוט להגיד לו שעוד מילה אחת לא במקום ואני אנתק את השיחה!!! בסך הכל, הלקוחות האלה צריכים אותנו. אנחנו נותני השירות ... אבל ינעל אמא שלהם, למה בעצבים???? נבלות!
כן אני כועסת מאוד גררר!!!

../images/Emo45.gif

הזכרת לי דברים שעברתי בפאסט פוד. בתור חלק מהעבודה, לימדו אותנו איך להתמודד עם סוגי לקוחות שונים ואחד מהם היה "הלקוח העצבני". הייתה גברת שעוד לא עברה בדלת וכבר פתחה עלי את הפה "למה אתם כבר לא עושים משלוחים?! למה אני צריכה לעזוב הכל ולבוא לכאן במקום שאתם תביאו לי הבייתה?" - בטון ובאופן שממנו זר היה מבין שאני באופן אישי דאגתי לכך שלא יתבצעו משלוחים אך ורק במטרה להטריד את אותה גברת. לקוחה אחרת שלצערי באה לעיתים קרובות עם הילדים שלה, הייתה עצבנית באופן שלא נתפס אצל בן אנוש. בפעם הראשונה שנתקלתי בה, האחמ"ש התחיל לקחת ממנה את ההזמנה שהיא צעקה לעברו, ובאמצע הוא ביקש שאני אחליף אותו - וזאת הייתה טעות. בגלל שהחלפתי אותו באמצע הזמנה, העדפתי לחזור על מה שהיא הזמינה עד אותו רגע כדי שלא יהיו טעויות, והיא הגיבה בצעקות של "למה את שואלת? מה לא ברור?". בגלל שהיא הייתה כל כך עצבנית ולא הפסיקה לצעוק - עלי ועל הילדים שלה ביחד (כשהאחרונים זכו גם למכות וצביטות), חזרתי על כל ההזמנה אחרי שסיימתי לקחת אותה, וגם אז היא צעקה עלי "מה את רוצה ממני? מה לא ברור לך?". מה שהתברר שהיה מאוד הכרחי - אבל בגלל הצעקות שלה משהו התפספס. היא ביקשה (בצעקות) את ההפתעות לילדים, ואמרתי לה שהיא הזמינה רק ארוחת ילדים אחת ככה שמגיעה לה רק הזמנה אחת, והיא צעקה שאני שקרנית ושהיא הזמינה שתיים. קראתי לאחמ"ש ואמרתי לו שאני לא יכולה יותר, ושחזרתי במיוחד על ההזמנה - שכללה ארוחת ילדים אחת, והיא רק צעקה עלי ולא אמרה שמשהו חסר. הוא טיפל בה ואני ניגשתי לטפל בלקוחות אחרים, שהיו המומים ממנה וגם מאיך שהיא כיסחה את הילדים שלה וצעקה עליהם. ומה שקרה בדיוק - היא ביקשה "ארוחת ילדים שניצל", משהו שלא היה קיים, והאחמ"ש הפך לה את זה לארוחת ילדים חטיפי עוף, בעוד ממני היא ביקשה שניצל בלחמניה - וציפתה שאני אבין שהיא רוצה את זה בארוחת ילדים (וזה בזמן שמדובר באפשרות שלא קיימת). אחר כך היא באה וצעקה על האחמ"ש מה זה הדבר הזה שהוא שם לילדה בארוחה ושהיא לא תאכל את זה והיא רוצה שניצל בלחמניה. הוא עשה טעות והביא לה שניצל בלחמניה רק כדי להשתיק אותה - דבר שאסור לעשות כי מאז היא תמיד דרשה את זה בארוחת ילדים בלי תוספת מחיר בטענה ש"נתנו לי את זה פעם", ואז קרה שאנשים אחרים ראו את זה ורצו גם. האחמ"ש הזה גם היה לא בסדר וזה היה ידוע. היה עוד קטע שמצאתי את עצמי מביאה לה את ההפתעות - היו קולבים לילדים עם הדפס של חיות. היא ביקשה שניים, ואז החזירה לי אותם וצעקה "תחליפי לי את זה לדובי" - הנחתי באופן טבעי שהיא מתכוונת לבובת הדובי הפרוותית שנמנתה בין ההפתעות, אז זה מה שהבאתי לה, וזכיתי לצעקות נוספות של "מה לא ברור לך?! אני רוצה קולב עם תמונה של דובי!" בתוספת אנחות של אי שביעות רצון. מזל שהדלפק הפריד ביננו, אחרת אולי היא הייתה צובטת אותי ונותנת לי כאפה עצבנית כמו לילדים שלה, שכבר בכו מרוב שחטפו, ועל זה חטפו ממנה עוד.

צריך לעגן הורות בחוק

יש הורים כדוגמתה שצריך לשלול מהם את כל הזכות להורות או במקרה הזה כל זכות לפתוח את הפה אני לא מבינה איך לא התפוצץ לה איזה כלי דם במוח מרוב עצבים עד עכשיו אמא שלי גידלה 4 ילדים, והיא מעולם לא הייתה עצבנים ככה ומעולם לא הרימה יד על אף אחד מאיתנו, איך היא לא מתביישת ומסכנים הילדים שלה, רחמים עליהם תאמינו לי אני מבינה את שתיכן כמה שאני מתגעגעת ללעבוד מחוץ לבית כרגע אני אומרת תודה כל רגע על זה שירדתי מנושא שירות הלקוחות באופן זמני, הדרכה זה דבר הרבה יותר קל

אני במקומך

וואו - מקרה מזעזע. אם זאת לקוחה שבאה הרבה, אני הייתי מזמינה משטרה, בעיקר למען הילדים מהסכנים של אותה מפלצת אבל גם בשבילך, כי אז היא תדע לרסן את עצמה לידך.

חחח

יש אנשים שצריך לזרוק לים! שונאת אנשים באים בטענות ולא מקשיבים!! חברה שלי.. מנקה.. גם נתקלה בשתיים חמומות מוח.. היא ניקתה.. ובאו כמה נשים (2) לשירותים.. אז היא אמרה להן ש"אסור להכנס".. הן התחילו לצעוק עליה ולריב איתה.. ולומר לה "מי את בכלל? מה את חושבת שאת? ילדה קטנה וחצופה! את לא רואה שאנחנו צריכים לשירותים??" ועוד צעקות כאלו.. נכון שהיא רק בת 13-14.. אבל היו לה כפפות על הידיים, מגב ביד (כולל סמרטוט ודלי ליד הרגליים.. והיא, המסכנה, נאלצה לצעוק עלהן בחזרה.. ולנסות להכניס להן בינה ולומר שהיא מנקה! רק אחרי שכמעט רבו איתה התחילו לצעוק עליה למה לא אמרה להן קודם, ובכלל לא דיברו יפה... זו התנהגות? לא נתנו לה לדבר! חוצפניות! ושאלה חשובה... מה זה אחמשים??? ועוד דבר- לא נתנו לך ארוחה כפיצוי על עוגמת נפש??

אחמ"ש - אחראי משמרת

ואיזה פיצוי ואיזה נעליים. האחמ"ש לא ראה לנכון להתנצל בפני ובפני האחרים שהמתינו, וגם לא התנצל על זה שהחליט להגדיל לי את הארוחה על דעת עצמו - ועוד הייתה לו את החוצפה להציע לי גלידה במקום להחזיר לי את הכסף (חשבתי על זה שאולי זו הדרך שלהם להגדיל את המכירות).

לצערינו

לצערינו חלק גדול מהלקוחות חושבים שאם הם לקוחות אז מותר להם לקלל לצעוק להגיד לנו כמה אנחנו מפגרים ולא יודעים שום דבר וכמה הכול מגיע להם בעיקר אני לא מבינה את הלקוחות שדורשים מנהל למרות שזה ברור שהמנהל יגיד להם בדיוק מה שאני אומרת היה לי לקוח לפני כמה זמן שעוד אומר לי מה לעשות אני הייתי בארצות הברית אני מפונק אני רוצה שירות טוב כאילו שאם הוא מארצות הברית אני אתן לו שירות טוב ולכול השאר אני לא אתייחס ? מה הקטע ? היוםהיה לי לקוח שבגלל שאני התעקשתי ללכת לפי נהלי החברה ולא לכופף את הכללים בשבילו אמר שאני חוצפנית

זאת בעיה...

הלקוחות אכן חושבים שבגלל שהם עומדים תחת סטטוס "לקוחות" ואנחנו "נותני שירות" ... אז כביכול אנחנו נחותים יותר. וכשהם שומעים אחראי/מנהל הם נרגעים. אפשר לחשוב שאחראי/מנהל הוא שונה ממני. שנינו בני אדם. הרי ידוע שלאחראים אצלנו יש מספיק שיחות אחראי ביום וכשאני אומרת ללקוח שיחזרו אליו עוד 24 שעות (כי מה לעשות, אתה לא היחידי שרוצה לדבר עם מנהל/אחראי ...) אז צועקים עליי עוד יותר. כאילו סעמק, מה אתה רוצה? שכל העולם ישרת אותך??? חכה בסבלנות!! הגעתי למסקנה
"סבלנות" לא נמצאת בלקסיקון של הלקוחות הישראלים לא שאני מחדשת משהו ... אבל ... הייתי בבודפשט במאי הייתי ב"קטנקי פריז' צ'יקן" ... תור מה ארוך ....אבל ... איזה שקט. לא צועקים. מחכים לתור שלהם. רק אצלנו היו צועקים בשביל 2 אנשים בתור "אני מחכה פה כבר שעה"

למעלה