zoeid

New member
../images/Emo46.gif

שלום לפורום, היום בשעות אחר הצהריים, נסעתי עם אמי על כבישי איילון, כשאמי ניסתה להיכנס לנתיב אחר, נהג מסויים מנע ממנה בצורה מאוד אגרסיבית להיכנס והחזיר את אמי במהירות לנתיב ממנו היא באה, אמי צפצפה לנהג הצעיר, ופתחה חלון כדי לשאול אותו מדוע חוסר האדיבות הזה, והנהג השיב לה באצבע משולשלת לעבר החלון. לא די בזה, הנהג החליט ''לתת '' לה באופן סופי, ובתור מעשה קונדס מאוד מאוד לא מוצלח, הוא ניסה לעקוף אותה בצורה כל-כך אגרסיבית ומסוכנת, שאמי נאלצה לבלום בחוזקה והמכוניות מאחוריה גם הן!! לרגע הייתי בטוחה שאני מתעוררת בבית חולים כשראיתי את המכונית של הבחור כמעט מתנגשת בצד שלי במכונית! אני יודעת שיש עברינים בכביש, ואנשים שנוהגים בצורה הרסנית ומסוכנת, אבל לעולם לא תיארתי שגם בכביש מוצאים דרכים לשחק ב ''עין תחת עין'' ומנצלים את המקום כדי לפתוח בריב!!! (אגב, הנהג המשיך לנסוע בכביש והיה ניתן לראות בקלות כמה שהוא נהג מסוכן וכמה נהגים אחרים הוא סיכן כשניסה לעקוף בתוקפנות בלי להזדמנות המתאימה ועבר מנתיב לנתיב, סתם- כי זה כיף)

be_roo

New member
אם הכביש הוא לא מקום לפתוח בריב

מדוע אימך פתחה את חלונה ופנתה אל הנהג השני? מה בדיוק היא ציפתה שיצא מפעולה זו? מה הטעם לנסות לחנך או להעיר לנהג לא אדיב? הוא הרי לא ישנה את עורו? אמך ניסתה להשתלב בתנועה? הנהג בנתיב אליו ניסתה להשתלב לא איפשר (זכות הקדימה היא שלו), לא רבים ולא מחנכים ולא פותחים חלונות כי במקרה הטוב תזכי להתעלמות, ובמקרה הרע את מה שתארת שקרה היום. להבא, אם נהג מראה חוסר אדיבות, מתעלמים ועוברים הלאה.

רשמי את מספר הרכב להבא

אם את מרגישה שהנהג סיכן אותך בחוסר אחריות שכזו את יכולה לרשום את מספר הרכב שלו ולהגיש תלונה במשטרה. מן הסתם את בטח אומרת: "הנהג בחיים לא יודע ויכחיש כל קשר" אבל השוטרים לא תמימים ויש להם שיטה לשאול שאלות כך שהנהג יודה שהיה אירוע חמור מצידו. כך או אחרת, גם אם הוא לא יקבל עונש, הוא ירגיש חוסר נעימות וטירחה על כל התהליך ויחשוב פעם הבאה שוב לפני שהוא מתנהג בצורה מכוערת בכביש. תאמיני לי שפעם הבאה הוא יחשוב שוב לפני שהוא מסכן אחרים. הוא יבין שהוא נוהג עם ת"ז על הרכב ושיש לזה משמעויות. ואל תפחדי ממנו, כל אלה שפנים גדולים. מול אזרחים הם עושים אצבע משולשת אבל מול שוטרים הביצים שלהם מתפחלצות והם "טאטלה" לדוגמא. ללא ספק בדוגמא שנתת הנהג סיכן אותך ואת אמך. אם אמך אותתה על ניסיונה להשתלב בכביש והנהג בסמוך אליה לא איפשר לה זאת בנסיבות מחמירות (עשה דווקא והכל כדי לא לתת לכם להשתלב) מכאן שניתן להאשים את הנהג בסעיף "נהיגה בלא זהירות". פעם הבאה שעושים לך עוול וכל מיני דברים מגעילים אל תהססי לרשום את המספר. ושאנשים יפסיקו לתפוס מעצמם בנהיגה במדינה הזו ויבינו שתרבות נהיגה לא עושים רק מול ניידת!

zoeid

New member
תודה

זה נכון ואולי היה עוזר לרשום את מס' הרכב אך למי היה ניתן לפנות, לא חושבת שהיו עושים לבחור הזה משהו על המעשה שעשה, ובנוסף, בשלב הזה עוד היינו מזועזעות מהמקרה שכמעט קרה שבכלל לא חשבנו על כך. ובנוגע לb roo אני לא אמרתי אפילו לא לרגע בהודעה שלי שאמי הייתה יותר בסדר מהנהג ושהיא חפה מכל פשע. הרי שאם לא הייתי פותחת את החלון כדי לדבר איתו, הנהג לא היה מנסה להתנכל לנו. ובכל זאת, המקרה עדין לא היה אמור לקרות, והנהג התנהג מההתחלה (עוד כשניסינו להשתלב) בילדותיות ותוקפנות מסוכנת כל -כך!! ממש שיחק על הכביש משחקי כבוד! עצוב שיש נהגים כאלו

be_roo

New member
הדבר הכי חכם לעשות

הוא להפיק לקח להבא כדי לדעת איך למנוע מעמצך את המצבים הללו. הפנית האצבע המאשימה כלפי הנהג השני, נכונה ככל שתהיה, לא תעזור לך. חשוב להבין שלך ולאמך יש את היכולת להמנע ממצב כזה בעתיד וליישם זאת. ובשקט בשקט לאחל לחוליגן את "מיטב הברכות".

בר

New member
כפי שאמרה ידידתנו מטה...

הדבר הטוב ביותר הוא להתעלם מנהגים אלימים. פשוט ככה. גם לי זה קרה היום. כאשר אני בא לחנות את רכבי ובא רכב אחר מהכיוון הנגדי שחשבתי שרוצה להיכנס לחצר דרך שביל,עשה פרסה מוזרה ופתאום דפק חתיכת רוורס אחורה,כל זה בזמן שאני נותן להשלים את השימוש שלו בדרך בביטחה ועל מנת שלא יסכן אותי. בקיצור עשה רוורס ועקף אותי ברוורס [זה בחיים לא קרה לי] ופשוט נכנס לחנייה שרציתי בעצמי להיכנס. והפליא אותי לדעת שהוא עם תינוק באוטו ואישה. כל כך הרבה עבירות תנועה הוא עזה וכל כך הרבה סכנה. והוא פשוט הכעיס אותי נורא. שאני מנסה לעשות רוורס לחנייה והוא פשוט בא וחטף את הזכות שלי לחנייה. אז כן היה שלב שבו צעקתי עליו דרך החלון,הוא לא התייחס ממש,מזלי שהייתה מי שהרגיעה אותי באוטו. זו חוצפה ממדרגה ראשונה וזה משהו שבאמת מכעיס. אבל לאחר מחשבה,אם זה מה שעושה לו טוב בחיים,לגנוב חניות וכדומה,מי אני שאדבר עם חסר כבוד שכזה. פשוט חיכיתי לחנייה הבאה. אין מה לעשות על הכביש עם נהגים אלימים. אין מה לעשות. המשטרה לא יודעת מה לעשות איתם,אחרת לא היו כל כך הרבה כמותם על הכביש.

בארי.

המשטרה כן יודעת מה לעשות איתם אבל לצערנו בית המשפט הוא זה שלפעמים מזכה את הנהגים. המשטרה מגישה כתב אישום במקרים שבו היא נוכחת או מגיעה לאירוע אך את העונש לא הם נותנים ובהמון מקרים הם בהלם מאוזלת ידו של בית המשפט. בקשר לתגובה שלך עשית בחוכמה שלא נכנסת לעימות עימו מכיוון שטוב לא היה יוצא כאן.

עצה פשוטה וקלה

תרשום מספר רכב תרים טלפון למשטרה ותדווח דיווח מלא. אולי זה יישמע לחלק מכאן הזוי אבל, משטרת התנועה מחכים לדיווחים כאלה ומהיכרות אישית הם מייד במידה ומתאפשר מתחילים בסריקות. המון פעמים תוכלו לראות ניידת עומדת בצד ואין לה מצלמה או לייזר וזאת מכיוון שהן שממתינות לדיווחים כלאה. לכל אלו שיתחילו בלתקוף את ההודעה שלי: תימנעו מלבוא ולרדת על עבודת המשטרה. אם יהיו כאלה שיתחילו להתלונן על מקרים שקרו להם ונראה להם סתם יש כתובת לפניות בתחום הזה.

נכון

נכון מאוד, צריך לאמץ את הרעיון של "עיניים בכביש" ולהודיע על אנשים מסוכנים שחושבים שאם אתה לא ניידת אז הם יכולים לנסות להרוג אותך. התנהגות אחראית שכזו מצד נהגים היא דבר שעשוי לצמצם במידה ניכרת את תופעת העבריינות והחוצפה בכביש. זה יצור תרבות נהיגה "הדדית" שתחזק אצל אנשים את המשמעת בכביש ואת שיקול הדעת.

למעלה