../images/Emo46.gif

אז נכון שכולנו אוהבים את הסדרה אבל בטח לכל אחד מכם היה גם רגע מעצבן. רגע שקומם אותו, רגע שבו הרגשתם צורך עז לזרוק משהו על הטלויזיה. מהו הרגע השנוא ביותר עליכם ב-6 עונות הסדרה ?

Liam The Beast

New member
הרגע ששנאתי

זה שאיפשהו בעונה 6 התחילו לבנות עלילה עונתית (כמו שאני אוהב מבאפי ואנג'ל) ואז זרקו את זה לזבל (לא זוכר על מה זה היה בכלל) וגם את הפרק שממש הזכיר לי את אקס פיילז ממש שנאתי, כאילו, אין להם רעיון מקורי אז עושים חיקוי של אקס פיילז?

digidestined

New member
המממ, יש לי אחד...

שאלה מעצבנת שכל חובב סטארגייט שאל את עצמו לפחות פעם אחת... איך זה לעזאזל שכולם מדברים אנגלית?? לא משנה לאן הם מגיעים, את מי הם פוגשים, תמיד ידברו שם אנגלית, בלי שום הסבר.הם חייזרים for crying out loud! מאיפה הם אומרים לדעת אנגלית? מציק,מרגיז ומוריד מגאונותה של התוכנית.(אלא אם כן הסבירו את זה איפשהו ואני פספתי
...) דרך אגב, גם אני ממש לא מסמפטת את הפרק ההוא,גם אני חושבת שהוא ממש אקספיילזי (ושלא תבינו אותי לא נכון, אני אוהבת אקספיילז, אבל לא סטארגייט:אקספיילז) וגם בלי קשר לזה הוא היה ככה-ככה.

kanshoof

New member
כולם מדברים אנגלית ------->

מאותה סיבה שבסטארטרק מדברים כולם אנגלית, איך תבנה תוכנית אם שלושת רבעי פרק תצטרך לשים את דניאל על תרגום השפה או משהו כזה. בסטראטרק נתנו פתרון צולע (אם זה בסדרה הזו... אני לא בטוח): מכשיר תרגום אוניברסלי קטן ששמים באוזן... צולע ! מה שבאמת מעצבן בקטע הזה: מילא כולם מדברים אנגלית, נאמר דיבבו לנו, אז למה הגואולד מדברים לפעמים גואולדית: "ג'אפה קרי !" המפורסם ? חייזרים לפעמים זורקים כמה מילים "בשפת האם" שלהם, זה כנראה בשביל גיוון.

Chakotay

New member
לא נכון לא לכולם יש מתרגם אוניברסלי

באוזן!!!! רק לפרנגים לשאר יש מתרגם אוניברסלי גם אבל לא באוזן זה יכול להיות מכשיר כלשהו שהם מחזיקים איתם. וגם על כל ספינה יש מתרגם אוניברסלי.

בסדרה farscape

שלצערי הרב מאוד לא משודרת בארץ, משתילים לאנשים ברגל משהו ומאותו רגע הם מבינים את כל השפות שיש. ומה שמצחיק זה שאיזה פרק אחד (בעונה הרביעית ואחרונה) הם הגיעו לכדור הארץ והם הבינו את כולם אבל אף אחד אחר לא הבין מה שהם אומרים. אני ממליץ בחום על הסדרה (להוריד מהאינטרנט כי אני לא חושב שהיא אי פעם תשודר כאן). היא כמעט שווה ל stargate ובטח לוקחת את סדרות ה startrek למינהם.

Chakotay

New member
כן פארסקייפ סדרה גדולה!!!!!!!!!!!!!

אבל על הדור הבא היא לא עולה!!!!!!!!!!!!!!

deathcaster

New member
זה בכלל לא נכון לגבי סטארטרק

יש כמה דוגמאות שמתרגם אוניברסלי לא בא לידי ביטוי 1.שפיקארד היה צריך ליצור מגע ראשון עם עולם המיושב ע"י יצורים דמויי חרקים הוא עשה זאת בשפתם 2.בעולם הבינאריים - יצורים שחושבים בזוגות - יש להם שפה מיוחדת שדומה למורס והם מצויידים במפענח קולי כדי שתרבויות יבינו אותם 3.זה ידוע שקלינגונים מדברים בינם לבין עצמם בעיקר בשפת אימם- קלינגונית כמובן וזה גם משליך על תרבויות אחרות 4. תרבות הברין מצויידת המפענחים קוליים כיוון שקולם אינו נשמע דרך אוזן רגילה 5. גזע 8472 בוויאג'ר מתקשר בצורה טלפתית בלבד - אולי מכיוון בהוא חי ביקום הנוזלי 6. אודו מחלל עמוק 9 מתקשר עם בני מינו - משני הצורה גם בצורה של מגע - הם אינם צריכים שפה כלל 7. ככלל יצורים אמפטיים לא צריכים שפה - כל גזע מבין גזע אחר ללא שימוש בשפה 8. ישנו פרק בדור החדש שבו קיו ( שמופיע בסטארגייט כמובן ) נענש והופך לבן אנוש - באנטרפרייז מותקפת ע"י יוצרים דו ממדיים שמתקשרים בצרה מתימטית 9. "הישות הגבישית " בדור החדש מתקשרת בצורת גלי רדיו עם לור - אחיו התאום הקיברנטי של דאטה ועוד ועוד

bigbird™

New member
ואולי הסיבה היא בכלל...

שלום לכולם קודם כול
אם אני מבין נכון חלקים בסידרה כל החייזרים "האנושיים" בעולמות נידחים הגיעו לאותם עולמות כעבדים של הגואולד ולכן הסבר אחד הוא: העבר שלהם שהם מביאים איתם לכל עולם מיושב חדש, השפה בה דיברו קודמיהם
וכך בעצם כולם מדברים אותה השפה. עכשיו כמובן שהשפה המדוברת בהולויווד היא השלטת וכדי שבאמת יהיה אפשר למסחר סידרה בצורה עולמית מדוברים באנגלית, אולם לדעתי אנגלית יכולה להיות מוחלפת בכל שפה קדומה שתשמש כבסיס להסבר שלי...אם הבנתם..

moon 0

New member
או.קי...

הפרק הכי שנוא שלי, הוא הפרק הכי מבוזבז לפי דעתי, והוא: (תופים ברקע) הפרק שהם סיפרו לכל העולם על הסטארגייט!!! אני פשוט שונאת פרקים שכל תכליתם היא פלשבקים, וחוץ מזה זה היה כזה לא אמין שהם יצאו מזה כל כך בקלות, שפתאום כל העולם השתכנע שהסטארגייט שייך לארה"ב ושהם מטפלים בו הכי טוב, ומה שמוזר שלא עשו להם בעיות מאז... באמת מאוד "הגיוני"... קיצור פרק מבוזבז!!! בהחלט היה אפשר לוותר עליו...

סמייילי

New member
בדיוק!!!

הוצאת לי את המילים מהפה!! פרק ממש גרוע!!! אהבתי את החיכוכים ביניהם לבין הרוסים, אבל לגלות לכולם? מה הטעם? זה גם פותח דלת לעוד פרקים כאלה!! של פוליטיקה עם מדינות אחרות, במקום עלילות מעניינות.. -עדי

אמממ...

אני דווקא אהבתי, אני חושב שאחרי 6 עונות כשיודעים שה-7 בדרך ועם ספין-אופ וסרט מתוכננים צריך לבצע "יישור קו" עם כל הצופים - סביר להניח שהיו כאלה שפספסו, לא עקבו וכו'. הרעיון היה נחמד, הסוף היה עוד יותר נחמד. יחי ת'ור !

סמייילי

New member
כן.. אבל

אני לא ממש אוהבת פרקים כאלה שמורכבים מאוסף מפוזר של קטעים.. למי שלא עוקב אחרי הסידרה זה בטח מבלבל מאוד.. ולמי שכן, זה משעמם... אבל אני מסכימה איתך בנושא אחד, יחי ת'ור!

Some1here

New member
אני חושב שיש לי תשובה בשבילך

לא כולם מדברים אנגלית רק הגזעים המתקדמים שלמדו כנראה את השפה כדי לתקשר או גזעים מתפתחים שהמקור שלהם בכדור הארץ (למרות שהם עזבו אותו בתקופה שהשפה לא הייתה קיימת =\). בכל מקרה היה פרק שבו אונס (הגזע הקדום שבו השתמשו הגואד) תפס את דניאל ודניאל ניסה ללמד אותו לדבר אנגלית (היה לו קשה).

Bajoran Preist

New member
המתרגם האוניברסלי לא צולע !

(המממ... הבנתי מה תפקידי פה, אני מגן הטרק
) טוב, אז הוא כן צקת צולע. כאילו, זה נכון שיש איתו בעייתיות והוא לא לגמרי מכסה את כל החור של עצמו בעלילה. אבל-לפחות יש הסבר, והסבר טוב למדי, ל"למה כולם מדברים אנגלית" ואיך גזעים שונים מתקשרים זה עם זה. לעניות דעתי, זה יותר טוב מהמצב בסטארגייט... זאת אומרת, זה פשוט בלתי אפשרי שהם יעשו first contact עם קבוצת בני אדם שהתנתקו מכדוה"א לפני אלפי שנים, עוד לפני שבכלל השפה האנגלית הייתה קיימת, וידברו איתם אנגלית. גם אי אפשר להניח שהם הם מדברים איתם בניבים עתיקים, כי רק דניאל יודע ניבים עתיקים ולא ג'ק וסם וכו'... זה פשוט חור בעלילה. אני אישית מנסה לא לשם לב יותר מדי לדברים כאלה.

aשרון

New member
אם אתם זוכרים?

בסרט הקולנוע עם קורט ראסל, האבידונים(אבידוס) לא דיברו אנגלית, דניאל תירגם את השפה ממש תוך כדי העלילה.

למעלה