../images/Emo46.gif

דיברתי עכשיו עם חברה טובה בטלפון. ודווקא מהחברות שיודעות על האבחון. ואמרתי לה שקיבלתי השבוע מחזור, למרות שאני על גלולות רצוף והייתי במחזור רק לפני חודש. אמרתי לה כמה זה גם קשה וכואב פיזית וגם כמה זה משבית אותי בכל פעם ואני נאלצת לבטל ימים בעבודה. ואז היא אמרה לי את המשפט השנוא עלי מכל- את יודעת. מחזור זו לא מחלה. זה קורה לכל הנשים פעם בחודש. לא נעים לא נורא. מתרגלים. ולכי תסבירי לה שאצלי זה כן מחלה ואותי זה כמעט הרג עם האנמיה נמאס לי.

kikona126

New member
../images/Emo46.gif

לא נעים בכלל! קרה גם לי היום שחברה התקשרה אלי ושאלה מה אנחנו עושות היום כדי לחגוג, ואמרתי לה שכרגע כלום כי קיבלתי (והיא יודעת על כל הסיפור שלי והאנדו) והיא אמרה לי "אז מה?" היא לא אמרה את זה מרוע. לאנשים זה לא תמיד נתפס, היא לא הבינה מה חדש שקיבלתי עד שהזכרתי לה שזה לא היה אמור להגיע... ורק אז נפל לה האסימון וקבענו לשבוע הבא... אבל זה משפט שמתאים לגניקולוגית שלי להגיד... (זואילי לפני שאת הולכת להגיד משהו, אני הולכת אליה לפגישה בזמן הקרוב כדי לפטר אותה! ולקחת משם העתק של התיק שלי להמשך טיפול אצל רופא אחר, לא תמיד רופא יכול לראות מה שהיה אצל רופא אחר... ואמא שלי באה איתי לפגישה
) דרך אגב, אני הייתי עונה לה שגם הזקנה זאת לא מחלה אבל בכל מקרה אנשים מתים ממנה כל שנה... (יש לי איזה חברה שביקשה ממני להזכיר לה את זה אם היא אומרת לי משהו על המחזור, אפילו שאין מצב שהיא תגיד, היא ראתה אותי בתקופות קשות של מחזור...) דרך אגב, לא אמרנו שהמכשפה לא פוגעת ביותר מחברה אחת לפורום כל חודש? (זק? בוינג? אחת משתיכן אמרה לי את זה
היא הכריזה על מלחמה!)

זואילי

New member
מתרגלים...../images/Emo46.gif

מציעה לך בחום, תצרי לך מעגל חברות נוסף. כאלה שיבינו אותך. אנדואיות. יש לך את הפורום. פה את יכולה לקטר על הכל ויבינו אותך. תכירי את הבנות, תמצאי כאן חברות. מהפעם הראשונה שמצאתי את הפורום, לאט לאט אספתי לליבי חברות נפש, שאיתי כבר שנים. חברות אמיתיות. אז יש לי גם מעגל של "לא מבינות" וגם מעגל של "הכי מבינות" וכשאני רוצה לבכות או להתעצבן על בואה של המכשפה, תמיד תהיה לי אוזן קשבת. חברה אנדואית תמיד תבין אם תבטלי מפגש בדקה ה 90, חברה אנדואית לא תלחץ עלייך להיפגש כשיש לך מחזור או כשאת מרגישה לא טוב או סתם עייפה או בבאסה עם או בלי סיבה. חברה אנדואית גם תבוא ותרבוץ איתך על הספה וביחד תגידו אוי אוי החיים קשים
ואח"כ בכלל תעברו נושא ותצחקו על כל העולם. וחברה אנדואית תמיד תדע לעודד אותך, לנגב לך את הדמעות או לבכות ביחד איתך. עם חברה אנדואית את יכולה לתכנן מפגש שיתאים ל"צרכים המיוחדים" שלנו. מבינה עד כמה נמאס לשמוע שמחזור זה לא מחלה, שגלולות זה רעל (נו שוין, גם אם זה נכון...), שהגוף "מתנקה" ועוד כהנה וכהנה. דפדפי את זה. צאי במסע הסברה לא כשאת בשיא הסבל אלא סתם ככה כדי לרענן את אי הידיעה והבורות הכללית של מי שלעולם לא תבין, והכי חשוב - תמצאי לעצמך רשת תומכת של מי שכן תבין אותך. בינתיים קבלי חיבוק

!!! "הגוף מתנקה" ../images/Emo6.gif

המשפט החביב על אמא שלי. עכשיו כשהיא זכתה לתזכורת על מה שקורה לגוף שלי כשהוא "מתנקה" נראה לי שלפחות חודשיים היא תשתוק ותתן לי לאכול את הרעל מבלי לשמוע את ההערות שלה. דווקא מסע הסברה ברגע האמת עשוי להיות הפרודוקטיבי ביותר - לא כי הם יבינו בהכרח כמו שהם יבינו שעדיף להם להמנע... יש גם כאלה שדווקא מאוד סובלות והן יותר קיצוניות מכל האחרים. מה, "אם אני גוססת במיטה בחושך כל חודש והעיקר לא לקחת גלולות אז למה שאת תצאי מזה בזול?"... (אה וכן, שלום לכולן
)

kikona126

New member
זה גם היה המשפט של אמא שלי

ועוד השבוע שקיבלתי היא אמרה לי "אולי זה טוב קצת שיתנקה" אבל בדיוק שהיא אמרה את זה צנחתי לה במטבח (בעודי מכינה לעצמי עוגה ליום הולדת) אז היא אמרה לי שהיא תבוא איתי לגניקולוג כדי לסדר את עניין המחזור והגלולות.

אחר כך הוא נוצץ ומבריק ../images/Emo6.gif

בעלי קיבל ממני שיעור קטן על מערכת הפוריות של האשה ועל ההורמונים כי הוא היה מזועזע שהגוף "לא יתנקה" עם הדקא'

liats80

New member
wanna be my friend? ../images/Emo24.gif

ha ha your description of an endo friend sounds like it is exactly what I am missing...

למעלה