h a j b i

New member
אבל זה לא מוגדר

אפשר לחלק רק בשואף לאפס ואז תקבל את התשובה שהתכוונת

kramberg

New member
כמו כל שוטר הרגע שלפת תגובה כוחנית מה**ת

והתשובה שלי לכוחניות היא פשוט לעזוב, שהשוטר יעכב אותי לתחנה ויפתח תיק על הדחת עדים והטיית תוצאות חקירה? שמעתי כבר על התעמרות באזרח, אבל זה רק מבסס את מה שאני אומר כל הזמן, המשטרה חושבת שהיא נלחמת באזרח איזושהיא מלחמת חורמה, למרות שהצד השני בכלל לא נלחם בה. אתה דוגמא מצויינת לכוחניות הטיפשית שבה נוהגים השוטרים במדינה, נתת דו"ח למישהו והוא שאל אותך למה, בוא ונדפוק לו גם איזה הפרעה לשוטר במילוי תפקידו וכל איזושהיא פירצה שתתאים. מני, אתה מחליא אותי, אתה וכל השוטרים במדינה.

menyroth1

New member
אני קצת מתקשה להאמין לך

פגשתי כבר בימי חלדי כמה חכמולוגים , שאמרו אני אלך . אני רק רוצה שתבין את המשמעויות של ללכת כאשר אתה מעוכב או עצור . אני לא אגיד אותם אבל המחיר כבר הרבה הרבה הרבה הרבה יותר יקר מאשר סתם תיק פלילי על הדחת עד . בריחה ממשמורת חוקית שבגינה אתה נתון עקב מעורבות בעבירה פלילית יכולה לגרום א. לשימוש בכוח מצד השוטר לצורך ביצוע מעצרך ב. לפתיחת תיק פלילי בגין הימלטות ממשמורת חוקית עבירה שאפילו לשופט אין שיקול דעת לשחרר אותך ג. לבילוי לילה (או יותר ) בבית מלון המפואר של אבו כביר או של מתחם איילון (של שב"ס ) ואין לזה שום קשר למלחמה או לשלום , יש במדינה הזו חוק , יש מי שאוכף את החוק (אפילו שזה למורת רוחך ) ואני אישית ממליץ לך שאם אתה לא מקצועי ולא יודע לחפש את המקומות בהם נכשל השוטר איזה כישלון טכני בביצוע ההליך החוקי אל תנסה אפילו לחשוב על מה שאתה חושב שאתה יודע כי ביום האמת זה יעלה לך ממש ממש ממש ביוקר . ואמרתי כבר אין לי שום דבר אישי נגדך , אני דווקא נהנה לענות לך על השטויות שאתה כותב וכמובן שאני לא אהיה שם כאשר זה יקרה לך (אם בכלל ) ולכן כל שנותר לי לקוות הוא שתנהג בבגרות ותפנים שהמשטרה לא משחקת איתך משחקי ילדים . וזו אינה התעמרות באזרח . כבר קרה לא אחת שאדם אחר העסיק את השוטר והאדם שאמור היה להיעצר או לקבל דו"ח ניצל את ההזדמנות וברח (וברוב המקרים זה היה מתוכנן ומתואם ביניהם ) ולכן המחוקק יודע את זה ונתן כלים בידי השוטר למנוע את זה (ע"י מעצר המפריע לשוטר או המנסה לשדל אותו שלא לבצע את תפקידו כראוי )

Shredingerscat

New member
מני אתה לא צריך תו"ל, אתה צריך טול

"תמהני אם יש בדור הזה שמקבל תוכחה, אם אמר לו: טול קיסם מבין שִניך, אמור לו: טול קורה מבין עיניך" (ערכין טז).

Tomer Slaney

New member
לא דורשים פפסיכוטכני במשטרה?

לפי ההגיון שלך : עולם תחתון / גנבי תיקים שודדי תחנות / אנסים משתמשים באופנועים (או חס וחלילה קטנועים!) לביצוע פשעים. טוב, הקבוצה השלישית יכולה להשתמש בלשכת הנשיא, אבל הרעיון ברור. אם ככה, פושעים מגיעים עם אופנועים. מעניין. רגע, אז אופנעים מגיעים עם פושעים עליהם. אם אני על אופנוע משמע אני פושע!?!? מה בפעולותי רמז שאני פושע שעוד רגע הולך להמלט? זה שעצרתי? זה שהורדתי קסדה? התחלתי להוריד כפפות? הדלקתי את הפנס? מה??? אוטומטית אני פושע? והעובדה שאתה טרחת לציין כמה פשעים מבוצעים ע"י אנשים רכובים על אופנועים מבטאת בדיוק את החשיבה המשטרתית שאופנוע = פושע. והכי עצוב... זה בכלל היה קטנוע

menyroth1

New member
זה אומר דבר אחד בלבד

שעד שהשוטר שבודק אותך לא החליט שאתה יכול לנסוע , הוא רשאי על פי חוק לעשות מה שהוא חושב לנכון לעשות ובתנאי שהדבר שהוא עושה שמצוי בסמכותו . ולך יכול ליהיות ביקורת וזה לגיטימי אולם מעבר לביקורת עליך לשתף איתו פעולה גם אם אתה חושב שאתה הכי צדיק בעולם (וגם אם השוטר חושב כמוך ובטח שגם אם השוטר לא חושב כמוך שאתה צדיק ) .

Tomer Slaney

New member
מה אתה מנסה להגיד

שהשוטר פעל כחוק? כן. אתה באמת חושב שזה שיקול הדעת הנכון? אם החוק מאפשר לך מגוון פעולות, אז פשוט אל תשתמש בשכל/הגיון ותעשה מה בא לך?

menyroth1

New member
כמעט בהחלט כן (בכמה סייגים קטנטנים )

השוטר פעל כחוק ! בזה אין ספק !וכל עורך דין מתחיל יגיד לך שזה חוקי לחלוטין ! נשאלת השאלה האם הוא פעל מוסרית . בזה ייתכן ולדעתך יש וויכוח . כאן הוויכוח יהיה לגיטימי לחלוטין . כאן אין לאף צד בוויכוח מונופול על המוסריות ולכן כל תשובה טובה גם שלך וגם שלי (בהנחה שאתה חושב שזה לא ובהנחה שאני חושב שזה כן ) . נשאלת השאלה גם האם השוטר עבד יעיל ואפקטיבי או לא . בזה ייתכן ולדעתך יש וויכוח . כאן הוויכוח יהיה לגיטימי לחלוטין . אבל בזה סביר להניח שבנושא יעילות ככל שהעונה מקצועי יותר תשובתו תיהיה נכונה יותר . נשאלת השאלה מה גובר על מה מוסריות על יעילות או יעילות על מוסריות . אבל מאידך נשאלת גם השאלה מה תכליתה של היעילות , האם חיפוף בבדיקה זה מוסרי ? הרי זה טוב לרוכב אז זה מוסרי ! אבל זה רע לחברה כי הרוכב יכול לברוח וייתכן והוא עבריין (ודי שהוא בורח כדי להפוך אותו לעבריין ) אז אולי המוסריות נעוצה במניעת בריחות שהרי זכות הציבור לביטחון גוברת על זכות האדם לעשות כרצונו . ואז כל היעילות משתנה כי בעצם השוטר היה יעיל מאוד ומוסרי מאוד . ובקיצור לשוטר אסור לעשות כל מה שהוא רוצה , מותר לו לעשות רק מה שהוא צריך לעשות כדי להגיע לתוצאה הכי טובה לדעתו (בהדגשה ) של בדיקת הפרסונה/רכב/אופנוע שעומד מולו ועליו לעשות זאת רק במסגרת הכלים החוקיים העומדים לרשותו (כמו לכבות מנוע ולהוציא מפתח למשל ) ועליו להשתמש רק בכלים הנחוצים לו לצורך ביצוע המשימה עד לרגע קבלת תוצאה (חיובית /שלילית ) שאז עליו לחדול ואו להשתמש בכלי השחרור של האדם (גם בסמכותו ) או בכלי המעצר /עיכוב /תפישת הרכב כמוצג /החרמת הרכב לצרכי תעבורה וכו' .

menyroth1

New member
הטית קצת את סדר הפעולות (פופוליטיקה? )

במסגרת המותר בחוק אשתמש בשכל הישר ואבחר להשתמש בכלים שהחוק מתיר לי כדי לקבל את התוצאה הטובה ביותר עבור התוצאה הסופית .

Shredingerscat

New member
מני מני איך תמיד אתה מצליח

שוטר חושב, פחחחחח אם היה שוטר חושב בארוע הזה לא היה שירשור.

B I R I

New member
היתי אומר מה אני חושב עליך ועל גודל האיבר שלך

אבל הלכתי להקיא רגע.... אני מתבייש בזה שיש שוטרים כמוך במדינה שלי. נ.ב. האיבר שהתכוונתי אליו הוא המוח

iec

New member
אתה בא לומר לי שאתה מאמין לעיתונים?../images/Emo67.gif

הדבר היחיד שאולי שווה להאמין לו זה התאריך.... איזו שערוריה המדינה הזו שסומכת על המשטרע....

menyroth1

New member
מצטער על התשובה המאוחרת (הייתי בחו"ל)

לא אני לא מאמין למה שכתוב בעיתונים , אבל לאור הבורות שאני רואה כאן אני פחות מזה מאמין למה שאני קורא בפורומים , יתרה מכך אסור לו לקרוא מה שהוא קורא בפורומים כי הוא נוח להשפעה ע"י גורמים שלילייים שיום אחד יגמו להריגתו

zelig0n

New member
ארה"ב זה מושג שגדול עליך בכמה מידות ...

המנע מלהשתמש בו שלא לצורך (במיוחד כשאתה טועה).

menyroth1

New member
אתה צעיר ממני רק ב 5 ש' ועוד היית בבשא"ש

כשאני הייתי בארה"ב . במקרה אני נמצא שם לא פחות ממה שאני נמצא כאן בארץ ולא פחות ממה שאני נמצא בטורקיה . במקרה המדינה השניה שבה אני מתמחה חוץ מטורקיה (לאופנועים ) כמורה דרך . היא ארה"ב וקנדה (לטיולי קשישים באוטובוס ) ובעיקר ל UP STATE NEW YORK . ועיקר לאזור שמהעיר ניו יורק לכיוון ניו ג'רסי משם לדלאוור משם לפינגר לייקס , משם לרוצ'סטר ולבאפלו ולמפלי הניאגרה משם דרך טורונטו אוטאווה מונטריאול בוסטון חזרה לניו יורק . אז נכון שלא אבקש ממך של נעליך מעל רגליך כשאתה מדבר איתי . אבל גם אין לי בעיה לאפשר לך לשוחח גם עם מורה דרך מקומי שם שהוא חבר שלי וגם עם סתם אזרח שחי שם (שהוא במקרה הסבא שלי ) וגם עם שוטר שם ( שהוא במקרה בן דוד שלי ). הנוהל ברור לשתי הצדדים שם כאשר שוטר עוצר אותך . שלב ראשון שתי ידיים על ההגה (כדי שהשוטר יוכל לראות שאין לך נשק ביד ) . אם המוע עובד השוטר הוא שידומם לך אותו . הוא יוציא אותך מתוך האוטו ברוב המקרים יערוך חיפוש על גופך (אלא אם באמת דעתו נוחה לשוחח איתך בלי חיפוש אבל זה לא קורה לרוב ) ורק אז תקבל את הדו"ח .

zelig0n

New member
אתה מכיר אותי?

למה אתה מחליט שאני צעיר ממך ב-5 שנים ולמה אתה מאמין לתפוז?
טוב, שלא נעבור נושא בטעות ... אז כל מה שהיית צריך לומר זה שאתה מכיר חור או 2 וזה תופס לגבי כל ארה"ב, הרי ידוע שהתקנות הן כלליות לכל החורים בארה"ב, ארה"ב מאוד קטנה ושאתה בד"כ לא מדבר שטויות. בכ"א, בלי להצדיק את עצמי יותר מידי ... נעצרתי בכמה מדינות בארה"ב לבדיקת רשיונות וקבלת אי אלו דו"חות, מעולם לא הוציאו אותי מהרכב, לא ביקשו ממני לדומם מנוע, לא שאלו שאלות מיותרות ולא ניסו להתווכח על שטויות במיוחד כשהם טועים. עכשיו תחזור לקרוא את מה שכתבתי לך מקודם ותנסה להפנים.

iec

New member
אל תתווכח איתו-הוא יודע הכל! הוא שוטר!!!

בעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעע

אילן די

New member
../images/Emo45.gif

הנוהל כמעט בכל המדינות באיחוד הוא *לא* להוציא את הנהג מהאוטו או להקים אותו מהאופנוע אלא אם השוטר מעוניין לבדוק אם הנהג תחת השפעת אלכוהול/סמים או על מנת לבצע מעצר. מה שכן, כדאי מאד להשאיר את הידיים על ההגה/כידו ולהגיד לשוטר אם אתם מתכוונים להזיז אותן משם.

menyroth1

New member
כנראה שאתה נראה אשכנזי ../images/Emo13.gif

ממדינה למדינה יש שוני בחוקים אכן אולם הם לא עד כדי כך מהותיים . אגב גם אותי לא הוציאו מהרכב מעולם . זה לא אומר שזה לא בסמכות המשטרה כיוון שאחד מתחביבי חוץ מהוראת דרך הוא לימוד חוקים בכל מקום שאליו אני מגיע כדי להדריך (כמו שבטורקיה למשל ) וכמו בהונגריה (היכן שיש לי דרכון הונגרי ) וכמו שבקנדה וארה"ב . וכיוון שאני עושה זאת בד"כ באמצעות בעלי מקצוע מקומיים (כגון עו"ד , שוטרים וכו' ) אתה יכול לסמוך על מה שאני אומר לך ולהפנים .

למעלה