הכתבה במלואה:
רון בלב ודוח ליד לאחרונה החלה העיריה לרשום דוחות על סך 250 שקל לבעלי קטנועים שחונים על מדרכות. יפעת קונפינו עומסי התנועה במרכז העיר מטרידים לא מעט את ראשי העיריה. העובדה כי חל גידול עצום במשתמשים בקטנועים תרמה במקביל גם להפחתת זיהום האוויר וגם לצמצום זעיר בפקקים. אבל נראה כי התיאבון העירוני לגבות עוד מסים יגרום בסופו של דבר למחיקת ההישגים שנרשמו. אחרת אין להבין את המדיניות העירונית החדשה המתבטאת ברישום דוחות גם לקטנועים ולאופנועים שמחנים על מדרכות. גובה הקנס: 250 שקל - שווה ערך לדוח שנרשם לנהג שמחנה את רכבו על המדרכה. רוכבי הדו-גלגליים, שבמשך שנים ארוכות נהגו לחנות על המדרכות, במיוחד באזור אבן-גבירול, שם כידוע אין חנייה בשפע גם למכוניות, גילו כי בשבועות האחרונים החלו פקחי העיריה לרשום דוחות, בניגוד למדיניותם עד כה, גם לבעלי אופנועים שמחנים על המדרכות. אגב, את הדוח מניחים הפקחים במרווחים שבין המראה ללוח השעונים. בארי סופר, רוכב אופנוע, שנרשם לו דוח בגובה של 250 שקל: "מילא אם העיריה היתה נותנת פתרון לרוכבי האופנועים, אבל להתחיל לרשום דוחות? איפה אני אמור להחנות? על הכביש? או בחניון שיגבה ממני עשרות שקלים לשעה? מה יעשו שליחים שמחנים למספר דקות? אני מתקשה להבין את המדי ניות החדשה. זה נראה כאילו מישהו החליט להעשיר את הקופה הציבורית על חשבוננו". האבסורד הוא שסופר החנה את הקטנוע סמוך לביתו ברחוב עמנואל הרומי, רחוב צדדי שנמצא בסמוך לאבן-גבירול. "בחמש השנים האחרונות חניתי בדיוק באותו מקום ולא נקנסתי. תמיד אני מחנה בצורה שהאופנוע לא יפריע לאיש. הלוואי שכולם היו אזרחים שומרי חוק כמוני". סופר אומר שאין בכוונתו לשלם את הדוח: "זו חוצפה. על הפרנציפ לא אשלם ואגיע איתם לבית המשפט. פתאום הם קונסים אותי? איך קרה שאיש לא הודיע? שנים אני מחנה ככה ולא עשו דבר. במקום לעודד רוכבי אופנועים שמפחיתים את עומסי התנועה ופוגעים הרבה פחות בזיהום האוויר, אז העיריה עושה מעשה שלא ייעשה וקונסת גם אותנו. מה יהיה השלב הבא, שיגררו לנו את הקטנועים?". רוכב אופנוע נוסף שמתקומם על ההחלטה הוא אמיר הלוי, סגן ראש העיריה. הלוי: "במקום לפרסם את מרכזי יום לקשיש בעיתונות, היה צריך לפרסם שהעיריה מתחילה לאכוף בצורה גורפת את חניית הקטנועים על המדרכות. מאז ומתמיד הקטנוע תרם לפעילות הכלכלית והיעילות בעיר והוריד מעומסי התנועה ואפשר קצת חמצן לנשימה. לא ייתכן שהעיריה תתעלל ברוכבים. במ קום לתת זר פרחים לרוכבי הקטנועים, אז רודפים אותם? האבסורד הוא שגובה הקנס הוא לפחות בחלק מהמקרים שווה ל-25 אחוז מערכו של האופנוע. אפנה למנכ"ל בדרישה להקפיא את נתינת הדוחות עד לקיום דיון בנושא". מתברר שעיריית ת"א לא מפלה בין דוח לדוח. עוד אופנוען שקיבל קנס על סך 250 שקל הוא אורי גלבוע, ,34 עובד עיריית ת"א, שבימים האחרונים לא יודע את נפשו מרוב כעס. "בשנתיים האחרונות אני עובד בעיריה ומגיע לבניין יום יום וחונה על המדרכה צמוד לגדר שהעיריה הציבה במקום. עד היום כלום לא קרה. מה שהכי מעצבן אותי זה שהעיריה כתבה על השלט שמי שיקשור את האופנוע לגדר ייקנס. כלומר, אפשר לחנות שם, רק לא לקשור את האופנוע לגדר. מתברר שבלי אזהרה, בלי כלום, יום אחד בום אתה מקבל 250 שקל קנס. בשבילי 250 שקל זה יומיים עבודה. בהתחלה כשראיתי את הדוח על האופנוע שלי הייתי בטוח שאיזה בעל רכב הוציא את הדוח מהשמשה שלו ושם אותו על האופנוע שלי בדיחה. מבחינתי זה כמו לגנוב כסף מהתושבים. אני מקווה שעו"ד יגיש תביעה ייצוגית נגד העיריה בשם כל מי שקיבל דוח כזה. טוביה לייבוביץ', יו"ר מועדון האופנועים בישראל, שנוסד ב- 1985 ומונה אלפי חברים, החליט בעקבות הדברים לצאת למאבק נגד העיריה: "זו שערוריה. במשך שנים רוכבי האופנועים ידעו שיש מספר מקומות כמו הטיילת, שבאמת אסור לחנות שם, כי זה מפריע לתנועה והפקחים נותנים דוחות, אבל לתת דוח על כך שקטנוע חונה על המדרכה צמוד לביתו או לבניין העיריה ולא מפריע לאיש? זו כבר יותר מחוצפה, זו שערוריה, ואנחנו לא נבליג. בימים הקרובים אכנס ישיבה של ועד המועדון ואמליץ לצאת להפגנה המונית נגד העיריה וראש העיריה. כנראה שחסר קצת כסף בקופה, והם החליטו להעשיר אותה על חשבוננו. נלך עם זה עד הסוף". מדובר העיריה נמסר: "הוראות החוק והסדר אינן פוסחות על אזור בניין העיריה. לאחרונה התרבו חניות אסורות על המדרכות באזור זה והוחלט להגביר את האכיפה במקום. גובה הקנס נקבע על ידי המחוקק".