מי צריך חשמל?

שפנפן

New member
../images/Emo46.gif מי צריך חשמל?

נורא שמחתי כשסגרות את רידינג, חשבתי שסוף סוף מקשיבים קצת לאנשים שאכפת להם מזהום אוויר. אבל חברת החשמל בכלל לא מתעניינת אם היא מזהמת או לא מזהמת, יעילה או לא יעילה. כמו ילד קטן, בשניה שמשהו לא ניראה לה היא סוגרת ת'שלטר. מצידה שאנשים שמחוברים לאינפוזיות ימותו, שאנשים יחנקו למוות במעיליות. העיקר ש"בוריס" ו"שימשון" יחזרו לזהם לנו את החיים כרידינג תחזור. אמרו שיעברו לגז, עוד מילה אחת וגם ההודעה הזאת לא תשלח, הרי הם ארגון טרור לכל דבר מבחינתי. בקיצור, תתעוררו, בואו נעשה משהו! רוצים שביתת רעב? רוצים לעשות סדנה של "מה אפשר לעשות ללא חשמל?", רוצים שנגור להם מתחת לאף כמו "כיכר הלחם"? מה הבעיה? יש חופש גדול עוד שניה, אפשר לעשות להם את המוות אם רק יהיה אכפת לנו קצת מאיכות הסביבה.

croovy

New member
../images/Emo204.gif לא ברור נגד מה אתה

אתה נגד פתיחת רדינג או נגד הפסקות החשמל? ברור שאפשר להפסיק את שניהם, אבל אז לא צריך להפגין על זה שאין חשמל - כי זה יגרום לפתיחת רדינג. צריך להפגין למען פתרון "משבר" העברת הגז. (שמעתם מה הבעיה: הרשויות רבות מי תשים את הצינור של הכמה מטרים אל התחנה). אני בעד, אבל צריך לחשוב נגד מה בדיוק מפגינים. בכל מקרה צריך לעשות את זה בזמן הקרוב, כי ההיתר שניתן לרדינג הוא לשלושה שבועות ואז לכאורה הם חייבים לעבור לגז.

שפנפן

New member
אני לא נגד ההפסקות חשמל

אני נגד הטרור של חברת החשמל שחושבת שהיא יכולה לעשות כל מה שהיא רוצה. מעבר לזה אני נגד פתיחת רידינג. אני גם לא חושב שרידינג תעבור לגז טבעי.

lilche

New member
טוב, אז כבת לעובד חברת חשמל, הנה

כמה עובדות: * חהברת החשמל לא יוזמת הפסקות חשמלמתוך רשעות, אלא מתוך עומס יתר. * את ההפסקות היזומות מבצע מחשב שתפקידו למנוע בדיוק את המצב של פגיעה בבתי חולים ומפעלים, ככה שמי שנפגע הוא בעיקר השוק הפרטי. חם ומגעיל, אבל עדיף בהחלט. * תחנת הכוח רידינג מוכנה לגז כבר חצי שנה בערך, קצת יותר. סגרו אותה כי היא עדיין לא עברה לגז, מה שקרה בגלל ריב על צינור הגז, אף אחד לא רוצה להוציא על זה כסף ולכן הוא לא נבנה, ולכן יש לנו תחנת כוח, מוכנה לגז, שיושבת מושבתת בגלל בירוקרטיה. * כמה שחברת חשמל אכן מזהמת, היא כרגע נמצאת באחד המקומות הראשונים בעולם בצימצום נזקים. מכיוון שהיא חברה ממשלתית וחייבת לעמוד בתקנים מחמירים, ההשקעה שם על מסננים היא עצומה. *מאז שהתחנה הושבתה, אף אחד עוד לא מדד כמה רמת האויר השתפרה. מכיוון שהיא ממוקמת באיזור המרכז, הגורם העיקרי לזיהום הוא מכוניות... זו לא איזו הודעה מגוייסת, אני אומרת את זה כי אבא שלי היה אחראי במשך תקופה מסויימת על דברים שקשורים למסננים, אז יש לי מידע פנימי, שבתקשורת שוכחים לדבר עליו כדי להוציא את חברת חשמל מין מונופול מרושע. תאמינו לי שאם היא הייתה חברה פרטית, המצב היה הרבה יותר גרועץ(אתם מוזמנים לבדוק את המצב בארה"ב למשל, ששם זה פשוט מזוויע...)

croovy

New member
../images/Emo204.gif באמת לא צריך להאשים את חה"ח

התחנה מוכנה. הריב הוא בין הרשויות שלא מוכנות להעביר את הצינור. עכשיו, ידוע שגז מזהם הרבה פחות ממזוט. הפתרון שחברת חשמל מציעה הוא לפתוח את רדינג לשלושה שבועות על מזוט ואז היא אמורה לעבור לגז. אבל אמורה זה שם של דגה. אי לכך ובהתאם לזאת, בהתבסס על ניסיון העבר, אני ממש לא מאמין שאחרי השלושה שבועות הללו היא תעבור לגז ולכן אני תומך בהפגנה נגד פתיחת התחנה עד שהיא תעבור לגז. זה לא אמור לקחת הרבה זמן. זאת בעיקר בעייה בירוקרטית. בארה"ב גם אם זו הייתה חברה ממשלתית לא היה אכפת לה מהזיהום. זאת לא נראית לי השוואה נכונה.

lilche

New member
בארה"ב, אם זו היתה חברה ממשלתית,

אולי לא היה אכפת לה, אבל היא עדיין הייתה מחוייבת לעמוד בתקנים בינלאומיים. כשזו חברה פרטית יותר קל לה לחפף...

Fleddermaus

New member
יש בעייה בחברת החשמל.

יש פה ועד עובדים הדורך על נקודה רגישה, ויכול לכבות את המדינה בכל רגע שיחפץ. כיום, עובדי חברת החשמל נהנים מזכויות יתר, לפעמים על חשבון עובדים במקומות אחרים. אותה בעייה קיימת גם ברשות שדות התעופה, בבזק, בנמלים ובקיצור: בכל אותם ועדים שההסתדרות חפצה ברווחתם.

שפנפן

New member
על מה את בכלל מדברת?

אנחנו מאוד מזהמים יחסית לגרמניה למשל ששם כבר הכל על אנרגיה סולרארית. אני לא פוסל את העובדה שהם הפסיקו את החשמל בכוונה. מעבר לכך, רידינג תחזור לפעול בלי גז טבעי ואני לא רואה את זה בכלל באופן למרות שזה כל כך קרוב. נראה לי שהמגמה היא כסף וזהו, לאף אחד לא אכפת מהזיהום. כי אם היה אכפת אולי הם היו עושים משהו.

One Echoe

New member
התחנה תעבור לגז תוך 21 ימים.

הם התחייבו על כך, אחרת לא היו נותנים להם לפתוח אותה שוב.

croovy

New member
אתה יודע כמה פעמים זה כבר קרה?

שקובעים תנאי להמשך פעילות של משהו בזה שבתאריך מסויים צריך לעשות משהו? אפילו עם התחנה הזאת זה כבר קרה כמה פעמים. המדינה קבעה תאריך יעד. עברו אותו. בית המשפט קבע תאריך יעד. עברו אותו כמה פעמים, אז בית המשפט החליט לסגור את התחנה עד שיעבירו אותה לגז. [יכול להיות שאני לא מדייק, אבל זה הרעיון הכללי] אל תאמין להם כשהם אומרים שהם יעברו עוד 3 שבועות, גם אם זה בתנאי הרישיון.

ערב רב

New member
יתר על כן, למיטב ידיעתי היתר

הפתיחה החדש לא היה מוגבל בזמן ועד טקס הענקת פרס הירוקים הבא יש עוד שנה שלמה..

croovy

New member
לפי מה שהבנתי זה ל-3 שבועות

אבל זה חסר משמעות לחלוטין, כי לא יסגרו אותה שוב.

eyeCoof

New member
תיקון קטן

אנשים שמחוברים לאינפוזיות לא ימותו אם אין חשמל. אינפוזיה זו החדרה של נוזל כלשהו, בד"כ תערובת של תרופות עם (בד"כ) סודיום כלוריד (נוזל דומה למים, אבל עם ריכוז מלחים זהה לריכוז המלחים בדם). בכל מקרה, מהרגע שמכניסים את האינפוזיה לתוך הוריד (באמצעות מחט ואז צינורית פלסטיק קטנה המכונה ונפלון) - זה כבר פעולה מכנית בלבד, הנוזל נכנס לוריד ויהי מה... לחשמל אין פה שום חלק. מה שכן, אנשים שמחוברים למכונות הנשמה, כן יהיו בסכנת חיים אם לא יהיה חשמל...

למעלה