בעל בית מעצבן!!!

chenchi

New member
../images/Emo46.gifבעל בית מעצבן!!!

ארוך ועצבני... כאילו שמזג האויר לא מספק לי מספיק סיבות לרתוח, התגייס בעל הבית שלי ביומיים האחרונים למשימה שהיא לא קלה...להוציא אותי מהכלים... ובאמת שאני אדם די בלתי רגיז בשגרת היום. אני גרה בדירה הנוכחית כבר חצי שנה ומאז שעברתי יש לי נזילה באמבטיה, היו כל מיני נסיונות שונים ומשונים לתקן את זה שתמיד הסתיימו בכך שיום אחרי שמתקנים וכמובן משאירים לי טונה ליכלוך אז הנזילה חוזרת. מכיוון שאני עוזבת עוד חודש וחצי החלטתי להשלים עם הנזילה (זה נוזל ישר לתוך המקלחון- אז זה לא נורא) ולהמשיך בחיי... אבל- הבעל בית החליט פתאום שזה חשוב. אז ככה, בעבר אישרתי לו להכנס לדירה כשאני לא נמצאת, וזה גם כתוב בחוזה (סטנדרטי), אבל מאז הוא היה עסוק ואח שלו טיפל בזה, וגם לא רציתי שיתקנו ויטנפו לי את הבית ללא ידעתי, אז ביקשתי שיידע אותי אם הוא מתכוון להכנס. אתמול, חזרתי מהעבודה בשתיים בלילה וגיליתי שטיפלו לי במקלחת ו... השאירו לי קיר שחור ומוכתם, הזיזו לי את החזייה שהיתה תלויה באמבטיה, מילאו לי את האמבטיה באבק ובנסיון לנקות שמו לי את הליכלוך בפח של המטבח שבמקרה היה בלי שקית אז כל הליכלוך נדבק לפח עצמו! רציתי להעיר לבעל בית, אז הבוקר ביקרתי בחנות שלו מתחת לדירה, הוא לא היה ואני הלכתי לדרכי. בצהריים אני חוזרת לדירה למצוא את הדלת פתוחה ובפנים מישהו שעובד בחנות של בעל הבית שלו (אח שלו, עובד... אין לי מושג) ועוד בחור שבא לראות את הדירה!!!! לא התאפקתי ואמרתי לו בכעס שלא מקובל עליי העניין הזה ואם הם רוצים להכנס שיתקשרו ויוודאו שמתאים לי, ולא בא לי שאנשים זרים יצאו ויכנסו לדירה שלי, אז הוא אמר : "אנחנו לא זרים". מי מכיר אותך בכלל??? התקשרתי זועמת לבעל הבית וביקשתי שלא יכנסו בלי להודיע לי והוא ענה באדישות תוך כדי שהוא מדבר עם מישהו אחר ברקע "טוב, בסדר" וגם אמר שלא נכנסו לי אנשים זרים, שזה כמובן שקר. הייתי ממש נסערת, ומעבר לאי נעימות שמישהו מסתובב לך בבית אני משתכרת במזומן כך שיש לי הרבה מזומן בבית ולא תמיד "במחבוא", אני המון פעמים משאירה מסמכים אישיים או תמלולים שאני עובדת עליהם פתוחים במחשב, וחוץ מזה החזיות שלי תלויות באמבטיה- למה אני אמורה לחשוף את כל זה לזרים??? אני ממש חוששת שעכשיו שהוא מחפש דייר חדש לדירה הוא ישגע אותי עם הקטע הזה... זה לא נראה לי הוגן... התגובה האינסטנקטיבית שלי הייתה להחליף צילינדר, אבל אבא אמר שזה לא חוקי, וייעץ לי לשלוח לו מכתב זועם בדואר רשום שמודיע שאני אתבע אותו על כל נזק שייגרם לי בעקבות הביקורים האלו. וכך ביליתי את הצהריים של היום הכי חם בשנה, בריצות לדואר והרבה עצבים!!! בקיצור, אם מישהו מכיר דירה שווה בת"א עם בעל בית נורמלי, אני אשמח לשמוע...

NightElf

New member
נשמע נורא ../images/Emo2.gif

הלוואי והייתי יכול להמליץ לך על דירה ו\או בעלי בתים "נחמדים" אבל נראה שקשה למצוא כאלה... :-\ נראה לי שאין הרבה מה לעשות, וכמו במקרה של מציאת שותפים, צריך גם "לקרוא" את בעלי הדירה, לפני שנכנסים אלייה, ולקוות שצודקים בשיפוט.

Mיקי_

New member
לי דווקא יש אחלה בעלת בית להמליץ

בעלת הבית הקודמת שלי היא בעלת 16 בנייני נכסים בכל מיני מקומות וזה בעצם מה שהיא עוסקת בו (היום בנה יותר מתעסק בזה) הם אנשים מאד מקצועיים ומאד לבבים. אם יבוא יום ואני אעזוב את הדירה הזו (ששיכת לקרובת משפחה רחוקה שלנו שאגב היא בעלת בית איומה למדי אבל נותנת לנו הנחה משמעותית בשכ"ד) ברור לי שאני אצלצל לבעלת הבית הקודמת שלי. שגם משכירה דירות במיקומים טובים ובמחירים שפויים (היא יכולה להרשות לעצמה עם כ"כ הרבה בניינים). יש לה צוות של אנשי מקצוע משלה, מקבלים קבלות על כל שכ"ד. מקצועי מאד, נעים ולבבי מאד.

Mיקי_

New member
משכירה הרבה דירות בתל-אביב

אין לי שמץ על רמת גן, אבל אני מוכנה לתת במסר את הטלפון שלה שכל החפץ יברר... באמת אחלה בעלת בית!

tenen

New member
אבל אם אני לא טועה...

בחוזה סטנדרטי המשכיר אמור לדאוג לכך שהנכס יהיה במצב טוב ולכן אם אני לא טועה החוזה בעצם אומר שהוא צריך לתקן את זה. יכול להיות שזאת לא בעיה שלוקח שעה שעתיים לתקן אלא יותר כמו שבוע. עכשיו מכיוון שאת לא באמת מתכוונת לשבת בבית שבוע בזמן שאנשים באים לתקן את הדירה, איזה פיתרון אחר יש לך להציע? כלומר הצעת פיתרון משלך לבעל הבית או בעצם אמרת לו 1. אל תכניס אנשים שאני לא בבית 2. אני לא בבית ובעצם ככה אין לו יותר מדי ברירה אלה לצפצף ולתקן בכל אופן מכיוון שהוא צריך להשכיר את הדירה ומהסיבה היותר חשובה, הוא חתום מולך על חוזה שאומר שהוא צריך לתקן. כלומר את בעצם מתלוננת על זה שבן אדם מתקן תקלה אצלך בבית כמו שהחוזה שאת חתמת עליו דורש ממנו?

chenchi

New member
ממש לא מדויק...

כמו שציינתי הבעיה הייתה קיימת זמן רב, כך שהוא בטח לא קיים את חלקו בעניין מצב הנכס. זו לא בעיה שלוקח שבוע לתקן, בסך הכל נזילה. ומה שאמרתי זה- אם אתה מכניס אנשים הביתה, תנסה לתאם איתי שאני אהיה בבית, אם אני לא יכולה להיות בבית, לפחות אני אוכל לפנות את הדברים מהאמבטיה, לדאוג שלא יתגלגל כסף על השולחן וכו' וחוץ מזה, נראה לי לא הגיוני שבעל הבית יתן לאנשים להכנס אלי הביתה שהוא לא מלווה אותם (ע"ע מקרה העובד מהחנות שלו)

tenen

New member
מסכים איתך...

מסכים איתך שאם הבעיה הייתה קיימת זמן רב והוא היה מודע אלייה זה לא בסדר. ונזילה יכול לקחת שבוע לתקן, הדבר הראשון שעושים לפני שמתקנים זה לחכות שיתייבש. ובקשר ללהכניס לך זרים הביתה - מסכים איתך שעדיף בהרבה לתאם, השאלה היא כמה שעות את מוכנה להקדיש לזה? את באמת מוכנה להיות יומיים שלושה בבית רק כדי שמישהו לא יהיה לבד בדירה? ובנוגע להיותו של בעל המקצוע אדם זר - בעלי בתים נוטים לעבוד עם אדם קבוע ולא כל פעם להביא אדם אחר אז יכול מאוד להיות שהוא עובד איתו כבר 10 שנים ב 5 בתים וסומך עליו, ולבעל המקצוע לא שווה לשבור את האמון הזה שוב כי הבעל בית מספק לו תמיד עבודה. תחשבי על אדם שמשכיר כמה בתים, האם כל פעם שיש למישהו תקלה הוא צריך ללוות את בעל המקצוע? מה אין לו חיים?

chenchi

New member
אין מה שייתיבש- אין תקרה

ובשביל לחכות שיתייבש (מה שלא צריך- אני יודעת בוודאות) אין צורך שיהיה בדירה איש מקצוע. בביקורים שכן נכחתי בהם, אנשי המקצוע היו מתחלפים, ואחד אפילו סיפר לי שבעל הבית אומנם מכיר אותו לפני, אבל עצר אותו במקרה ברחוב כדי שיבוא לתקן. אני כרגע מחפשת דירה, והרבה בעלי בית אומרים תבאו ביום ושעות מסוימות כי אני לא רוצה להטריד את הדיירים. וכן, מי שמשכיר כמה דירות אמור לעסוק בזה ולהשקיע מזמנו- הוא הרי מקבל על זה כסף, לא? בנימה קצת יותר אישית- אני מרגישה שהפרטיות שלי נבזזת כשאין לי שליטה מינמלית על מי ומתי נכנס לי לדירה. אז נכון שהמתי הוא בעייתי (לא כל העולם פנוי כשאני פנויה) אבל אני מתעקשת על המי (כלומר בליווי בעל הדירה). נראה לי שהדרישה שירימו לי טלפון לפני הכניסה לדירה היא מינימלית והגיונית, לך לא?

chenchi

New member
אין תקרה יש קורות גבס

שברגע שהנזילה תתוקן יוחלפו באחרים.

tenen

New member
מסכים איתך שצריך ליידע אותך...

אני חושב שחובה ליידע אותך, ובעל הבית שגה כשלא עשה זאת. אבל לא מסכים לזה שהעבודות צריכות להעצר כל עוד אינך בבית. ומי שמשכיר כמה דירות אמור לקיים את הצד שלו בחוזה וזהו. וזה מה שהוא עושה, הוא אמור לתקן את הדירה הוא שולח את איש המקצוע לעשות זאת, אין שום טעם שהוא יבוא איתו... תחשבי על תמיכה טכנית, בהתחלה את מדברת עם מוקדן שמנסה לעזור לך לפתור את התקלה ואם הוא לא מצליח ושולח טכנאי את לא מצפה שיבוא עם הטכנאי. לכל אחד יש את התפקיד שלו ואם בעל הבית מכיר וסומך על איש המקצוע מספיק בשביל לתת לו מפתח כנראה שהוא בסדר. שום בעל בית לא יתן מפתח לאדם זר. מציע לך במקום לצעוק עליו ובזה לסיים את השיחה לדבר איתו ולקבוע מתי איש המקצוע מגיע, או יותר טוב, קחי את הטלפון של איש המקצוע ותאמי איתו אבל אם זה נשאר ככה הוא פשוט יחזור על זה כי הוא לא תיאם איתך את המועד הבא והרי צריך להמשיך לתקן לא?

oren*

New member
לגבי כסף, מסמכים וקבצים במחשב פתוח,

גם בדירה שתהיה שלך בעתיד, לעולם אל תשאירי אותם חשופים. יש נטייה לאנשים לחזור הביתה מהעבודה ולהשאיר את מפתחות האוטו בצלחת על השולחן בפינת אוכל, או מחשב נייד על שולחן בסלון - בסך הכל עושים עבודה קלה יותר לגנבים. בחנויות ציוד משרדי יש פתרונות קלים וזולים יחסית לנושאים הללו - כספות ניידות מפלסטיק חסין אש למשך שעה, ארוניות נעולות וכל דבר שמצריך כמה דקות של התעסקות עד שמגיעים לפריטים המאוחסנים בו, מה שיכול לעורר את תשומת לבך או אנשים שעוברים בסביבה.

moran25

New member
לי ייש בדיוק את אותה בעיה

נזילות משכנים ישר לתוך החדר שלי!! על המיטה.. בעל בית מעצבן!! שטוען שמתקן את הבעיות..אבל משום מה הם נשארות.. מה שבטוח..לדירות כאלו אסור להכנס..ידעתי על הבעיה ולקחתי סיכון כי הדירה מהממת אבל זה לא שווה את כל הטירטורים והתיקונים מסביב..

אבל זה חרא לחיות 24/7 בחשש שמא

יפרצו אלייך ויגנבו לך הכול... אני לא ארגיש נוח בבית שלי אם אני כל הזמן אסתיר את החפצים שלי בכספות קטנות למינהם.. (וכן, פרצו פעם אלינו הבייתה. וגם לבית השכן.)

oren*

New member
אני מתייחס למסמכים וכסף מזומן

דרכון, כרטיסי אשראי שאינם בשימוש, חוזים, הסכמי עבודה, תעודת לידה, תמונות משפחתיות ושאר פריטים שיהיה חבל מאוד אם יגנבו או חלילה יפגעו בהצפה/שריפה.

tenen

New member
אבל לאלו יש פיתרון יותר טוב...

בשביל זה יש כספת בבנק ומי שרוצה יכול לשכור אחת מונע אי נעימויות אח"כ בטח ובטח שעדיף עם פריטים שאינם בשימוש יום יומי כמו תמונות/עודת לידה/דרכון/העתק של החוזה על הדירה. פחות דאגות מפורצים שהדברים האלו במקום בטוח :)

למעלה