/

steklov

New member
../images/Emo45.gif/../images/Emo31.gif

למשתתפי הפורום שלום אני מתלבט בין 2 מכוניות דיזל. סקודה - אוקטביה פולקסוגן - בורה לפי הנתונים היבשים המכוניות זהות. המחיר של בורה יותר יקר ב 4000 שח. האם מישהו מכיר איזו השוואה בינהן. ומה דעתכם
בתודה מראש אלי

דני ג

New member
ממבחן רכב בו השתתפתי עבור "הארץ"

בו נבחנו בין השאר גם 2 המכוניות הללו (גירסאות 1.6 אוטומטי), אוכל לומר לך : בורה : עושה רושם יוקרתי, מעוצבת בטעם, נוחה, שקטה, מנוע חלש, גיר עצלן, מרגישה כבדה משהיא באמת, התנהגות כביש סלחנית ובטוחה אך בהחלט לא מהנה - משעממת, מחיר גבוה. אוקטביה : עיצוב פנים וחוץ משעמם אך פונקציונלי, דלת חמישת שימושית, הנדסת אנוש מכוערת, נוחות סבירה, שקטה, מנוע חלש, גיר עצלן (מכויל קצת יותר טוב מאשר בבורה), אינה מרגישה כבדה, התנהגות כביש סלחנית ובטוחה בתוספת הגה לא רע - לא מהנה אך גם לא משעממת, מחיר אטרקטיבי. סיכום, אם אינך חפץ בתחושת היוקרה והנך בוחר מבין שתיהן, האוקטביה הנה עדיפה. עם זאת, יתכן וסחירותה של השניה תהיה טובה פחות. בהצלחה. דני G.

עתיד18

New member
היות ושאלת על דיזל.....

ולי יש ניסיון עם שניהם (הבורה היתה סטיישן, זה מה שמוכרים למונית, זה מה שיכולתי לנהוג) שניהם כמובן TDI אוטומטיות, הבורא מרגישה חזק בהרבה (גם המנוע שלה מצוייד במצנן ביניים דבר שמוסיף 20 כוח סוס) ההתנהגות כביש שלה לא רעה, היא יותר נוחה, ויותר נעימה מהאוקטביה, הרבה יותר זריזה, והרבה יותר מהנה לנהיגה לפי דעתי האישית (יחסית לרכב אוטומטי, שוב) אם הבחירה היתה בידי הייתי הולך על בורה בלי לחשוב פעמיים !! מה גם, שאומנם המנוע והגיר שנייהם פולגסוואגן (אבל לבורה יש יותר 20 כוח סוס) אבל יש חשיבות להרכבה של שאר האוטו (גרמנים פדנטים, חארות מוצלחים
) אין מה להשוות את ההרכבה הגרמנית להרכבה הצ´כית, עוד דבר...אם אתה מזמין תוספת של "חלונות" עץ, שמעטרות את מזגרת פתחי המיזוג, דע לך שזאת הרבה ישראלית, וזה בא עקום כמו מגדל פיזה, וגם זה נראה דיי זול !!, עדיף בלי זה !! (זה מדבר על האוקטביה) אצל הבורה הכל איכותי כמובן

© DrorZi

New member
שאלה לגבי האחריות

אני חושב שVW נותנים אחריות לשנה וסקודה לשנתיים לא מוגבל ק"מ מכיוון שהמכלולים זהים לגמרי ואיכות הגימור זהה היתי לוקח את הסקודה, חוסך קצת שקת ומקבל 200% אחריות. האם כך הדבר בדיזל (ככה זה בבנזין)
דרור זי.

עתיד18

New member
דרור, אני חולק על דעתך

מניסיון רחב שיש לי, עם סקודה, ופולקסוואגן, גם עכשיו, בשנת 2002, סקודה לא מגיעה לרמת הגימור של פולקסוואגן, ובטח לא לאיכות החומרים, עדיין סקודה נראית בפנים כמכונית זולה בניסיון ליצור גרסה מהודרת, רעשי הרקע בנסיעה אינם מעידים על איכות, ממש לא כמו בפולקסוואגן, לדוגמא סגור בעוצמה דלת בסקודה, צליל רע, של נזק בלתי הפיך, ישמע לך באוזניים, וסגור בעוצמה דלת של פולקסוואגן, בורה\גולף\פאסאט, תראה איזה צליל של בלימה נקיה ואיכותית, ועוד נמשיך לזה, שמנוע הטורבו דיזל (אכן מדובר בטורבו דיזל נכון ?) של פולקסוואגן מייצר 110 כ"ס אם אינני טועה, ואותו מנוע שמורכב בסקודה מייצר רק 90 זה בגלל האינטר קולר שלא נמצא בסקודה, סקודה פונה לקהל יעד שונה, היא פונה לפלג השוק ה"תחתון" הפשוט ה"עממי" הסיאט מכסה את הפאן הספורטיבי, אודי הולכת על מנהלים, ופולקסוואגן כרגע מכסה את פלג השוק היותר "מבוסס כלכלית", לדעתי בשנים הקרובות נראה תמחור אגרסיבי יותר ויותר, שמטרתו לסיים ולהעמיד את פולקסוואגן, ליד אודי, כל מה שנאמר, נאמר מתוך כתבות+ניסיון אישי עם הרכבים, נ.ב. נהגתי על גולף TDI פאסאט TDI בורה TDI (בגירסת הסטיישן) ואוקטביה TDI, כולן אוטומטיות, אין ספק, סקודה דורשת לחיצה הרבה יותר מאסיבית על הדוושה, כדי להתחיל להתנועע בצעדי איילה, הסקודה יושבת "כבדה" מידי על הכביש, וקשה, אין לה תנועות רכות, ועוד דבר ששמתי לב אליו, האוקטביה נמוכה במיוחד, דבר שגורם לכל טיפוס על מדרכה, להיות מבצע עבירות, חיכוך הרכב עם סף המדרכה, זה דבר בלתי נמנע, וזה לא צריך להיות כך, היות ולרכב הזה אין שום יומרה ספורטיבית ! בתודה - עתיד

Ford Perfect

New member
הבורה 110 כ"ס

נמכרת רק בגרסת סטיישן. האוקטביה יותר ארוכה ממנה ב13 ס"מ , מחירה זול יותר ואני חושב שהיא מגיעה עם יותר תוספות (גם מגנזיום). גם תא המטען גדול יותר באוקטביה ומחירה זול בהרבה. לזכותה של הבורה ניתן לומר כי היא מגיעה לשיא ההספק מוקדם יותר (אם כי בקצת) ושביצועיה קצת טובים יותר.

עתיד18

New member
הטי די איי סדאן לא זהה לסטיישן ?

טוב זה כבר מידע חדש, כי אני על הסאדן בגירסת הדיזל לא נהגתי, פשוט הנחתי שהיא כמו הסטיישן

© DrorZi

New member
תשמע... תראה...

יכול להיות שיש לך יותר נסיון (כנראה נכון) אבל אני בזבזתי קצת זמן בגולפים וגם קצת זמן בסקודות (רובן מוניות) בשני המקרים לא נהגתי, מודה כך שאין לי יכולת להעיד על סחיבה. לגבי הגימור אני לא מצאתי את ההבדלים (ולא בדקתי כמה רעש הדלת עושה) ושניהם נראו מוצקים וטובים. עדין יכול להיות שלא שמתי לב להכל, בשביל זה אתם פה, ברור שמותר לכל אחד להביעה דעה שונה
דרור זי, אם VW אז TT בבקשה.

rtwingo

New member
מנסיון של שבועיים בגולף,

וכמה נסיעות התרשמות באוקטביה, אני חייב להסכים עם דרור- ההבדל באכות לא משמעותי ובטח לא שווה את הפרמייה לשם (מי ישמע איזה שם) של פולקסוואגן.

מצמץ

New member
אומנם

השאלה היתה בנוגע לבורה ולאוקטביה אבל אני אוסיף עוד אופציה שגם נמצאת בבית פולקסוואגן. סיאט טולדו TDI, להנות משני העולמות גם של הגולף וגם שלהאוקטביה.

yamahama2000

New member
מתוך נסיון שלי...

האוקטביה רכב מעולה ובמחיר טוב מאד !! רק בארץ אנחנו עדיין תקועים עם שיקולי תדמית.. הגולף והבורה סתם יקרים, ואכן יש מגמה למצב אותם ליד אודי, בנתיים די בהצלחה לפחות בארץ. באירופיה לא כאלה פראיירים ובגרמניה למשל יש נהירה של "העם" לסקודה.. לגבי מנועים - TDI90 באוקטביה זהה לחלוטין לTDI90 בגולף/פאסאט. כמובן ש TDI110 )ויש כבר TDI150 טיפה שונים אבל לא בהרבה. י. על אודי 180 כ"ס ;)

עתיד18

New member
חבר´ה לדעתי..ורק דעתי...

ההבדל ענק, לא יודע מה הקרטריונים שלכם, אבל אני שם לב לפרטים האלו, ודעתי אומרת, שבשביל עוד 4 אלף שקל, הבורה היא הבחירה ללא ספק !!

למעלה